27-05-'10 Speciale Kickstart editie: Afrikaanse wereldmuziek @ Metropool - Hengelo

15 April 2010 11:41
Entree: € 5,00
Aanvang: 21:00 uur

In het kader van de Maand van de Amateurkunst: Cada Dia samen met Konkie Halmeyer en Nippy Nova
Samen met Konkie Halmeyer en Nippy Noya zal Cada Dia een gehele set spelen op deze speciale Kickstart Editie.

Konkie Halmeyer:
Konkie Halmeyer combineert Caribische ritmes met soul en blues en is in de jazzwereld een veel gevraagd solist. Met zijn eigen band "Riba Tera" (Down to Earth) geeft hij concerten in theaters, op congressen, festivals en andere gelegenheden.
In 1972 maakte hij deel uit van de Scorpio Steel Combo, waarvoor hij componeerde en arrangeerde. Enkele jaren later richtte hij met zijn vriend en bassist Sherman van Heydoorn zijn eigen trio Splash Pan op. Zij speelden in hotels en andere gelegenheden op Curaçao, traden op in Venezuela, Santo Domingo, de andere ABC eilanden en op cruisreizen in de Caribische zee. Ook toerde hij met het trio naar Sint Maarten en de Caribische eilanden.
Hij combineerde Caribische ritmes met Soul en Blues en raakte steeds meer betrokken in de wereld van de jazz. In 1988 schitterde hij met zijn steelpans op het eerste Jazz Festival van Curaçao. Daarna trad hij op met groten in de jazzwereld: Paquito d'Rivera en Monty Alexander. Met Monty Alexander toerde hij door Jamaica en maakte kennis met verschillende Europese landen. In 1993 won hij de KLM JAZZ AWARD. Dit was voor hem het moment om het eiland te verlaten en een carrière te starten in Europa.

Nippy Noya:
Nippy Noya is gespecialiseerd in het bespelen van de conga’s, Kalimba, bongo’s, Campana, Güiro, Cabasa, shek, Caxixi, triangel en Berimbau. Deze in 1946 op Sulawesi geboren ritmekunstenaar kwam in de jaren 60 naar Nederland. Hij begon zijn professionele carrière in de Nederlandse percussie-rockband Massada die veel bekendheid genoot in de jaren ’70 en ’80. De hitsingel Latin Dance kwam van het debuutalbum. In de jaren die volgden maakte hij opnames en speelde met artiesten als Herman Brood, Golden Earring, Peter Herbolzheimer, John Mc Laughlin, Jan Akkerman, Volker Kriegel, Stan Getz en Dick Morrissey. Hij tourde met Richard Tee, Eric Burdon, Billy Cobham, Chaka Khan, Peter Maffay, Udo Lindenberg, Gitte Haenning, John Hondorp en Herbert Grönemeyer. Sinds 1992 is hij docent aan het conservatorium Artez in Enschede en tot de dag vandaag is Nippy Noya een geliefd en veelgevraagd (gast)muzikant en componist.

Cada Dia:
Wat fusion en funk samen met flink wat jazz en een vleugje soul in een latin shaker. Zo kun je de muziekstijl van Cada Dia het beste omschrijven. Er staan stukken van Spyro Gyra, Level 42, Incognito en Tania Maria op het repertoire, maar toch streeft deze splinternieuwe formatie een eigen geluid na.

De bezetting, zonder keyboards, is dan ook niet alledaags. Cada Dia bestaat uit Helen Ostafew (zang), Gerald Boesjes en Luuk Hof (trompet), Marijn Teuling (saxofoons), Marcel van de Burgwal (trombone), Edwin Hasperhoven (gitaar), Reindert Kragt (basgitaar), Marcel Voorhuis (drums) en Hans Kerkhoff (vibrafoon).

[www.metropool.nl]
Onderwerp Auteur Bekeken Gepost

27-05-'10 Speciale Kickstart editie: Afrikaanse wereldmuziek @ Metropool - Hengelo

Metropool 3908 15 April 2010 11:41Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen