Herhaling van historie of een historische mijlpaal?

15 January 2006 18:41
Bij elke bevrijding of revolutie, in het belang van het volk en de vrijheid heb je altijd weer figuren en mechanismen die daar in meegaan en vervolgens weer een regiem van maken. bv het communisme,franse revolutie etc. Nu, in de nadagen van onze historie willen we echte vrijheid en ontplooing. Het wordt een keer tijd!
Je zou dus kunnen zeggen dat het individu centraal moet staan en niet het systeem! Lijkt me een principiele keuze. wat je nu ziet zijn systemen die in eerste instantie voor het individu bedoelt zijn maar toch weer overruled worden door machtssystemen. Lijkt op een verkooptruc; geloof in ons we geven uw vrijheid etc., maar het gaat toch weer om het eigenbelang en macht.
Belangrijk is ,denk ik, de centrale aansturing. Onder Hitler en stalin hebben best positieve ontwikelingen plaatsgevonden, maar het overheersende doel was negatief! Uiteindelijk gaat het erom dat de hoogste machtslaag betrouwbaar is en onbaatzuchtig! De rest komt dan bijna vanzelf gezien onze(nog) huidige faciltiteiten! frustreer niet het vertrouwen van de mensen voor je eigenbelang! Vechten de systemen daar eigenlijk ook niet om? kapitalisme, communisme, de islam, christenen etc wie bezit de wereld?
tja de Overheid of een partij moet faciliteren. Misschien zelfs je partner of jijzelf voor je partner! lijkt me een principiele keuze. laat het individu zich ontplooien en niet chanteren of in een kamp zetten, in welke moderne vormen dan ook! Vrijheid, daar moeten we voor gaan zonder dat ze de baas over je gaan spelen. de mens deugt in principe wel, maar er zijn uitzonderingen, maar met een verhaal meestal
Misschien moet je als Bestuurder of politicus eerst ervaring opdoen in de maatschappij. Dan weet men tenminste waarover men praat en kan ideeen en beleid beschrijven.Nu is het gewoon macht, laat men de afhankelen denken en pikt daar dan iets uit, wat in hun straatje past. Politiek is de hoogste vorm van besluitvorming en het pragmatische is dat je dan ook inhoudelijk van veel zaken op de hoogte bent. Visie ontwikkelen enzo. Maar ja, de naiviteit begint dan natuurlijk bij de kiezers, of is het een ondoordringbaar bolwerk?

Advies; doe je voor zoals je bent en ga ook niet het volk bedriegen!

Nu Ciau!
Onderwerp Auteur Bekeken Gepost

Herhaling van historie of een historische mijlpaal?

Klaas Hamersma 6340 15 January 2006 18:41Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen