Wat is er in Nederland te vinden op het gebied van hedendaagse Afrikaanse kunst en cultuur? Deze vraag vormt de rode draad door de thematische module Kunst en Cultuur.
In drie secties wordt het terrein van de hedendaagse Afrikaanse kunst in Nederland verkend.

In Afrikaanse kunstenaars in Nederland een overzicht van hedendaagse kunstenaars van Afrikaanse origine. Meer dan 30 Afrikaanse kunstenaars uit meer dan 15 landen - werkend en woonachtig in Nederland - presenteren zich op het web met ieder drie afbeeldingen van het werk, een karakterisering van het werk, biografische gegevens en contactadres.
De kunstenaars kunnen geselecteerd worden op land, alfabet en sexe (man/vrouw).
Nieuwe aanmeldingen van kunstenaars worden op prijs gesteld: info@africaserver.nl, tel 020 - 531 84 99, fax 020 - 531 84 98.

Tip: Klik op de afbeelding om ze groter te bekijken en op Ctrl + P om de persoonlijke pagina van de kunstenaar te printen.

In de sectie Galeries & (kunst) Instellingen zijn de belangrijkste culturele instellingen en galeries in Nederland - actief op het terrein van de hedendaagse Afrikaanse kunst - bijeen gebracht. Dit varieert van toonaangevende kunstcentra, galeries en artotheken tot onderwijsinstellingen, subsidiegevers, informatiecentra en uitwisselingsprogramma's voor kunstenaars - gericht op en actief binnen het niet-westerse kunstenveld.

De sectie Musea geeft een overzicht van musea in Nederland en BelgiŽ die een vaste Afrika opstelling hebben, dan wel in tentoonstellingen aandacht schenken aan Afrika. Alles bijeen wordt door de musea een variŽteit aan invalshoeken gehanteerd: van een etnologische aanpak tot aandacht voor moderne ontwikkelingen op het continent en ruimte voor hedendaagse uitingen van Afrikaanse kunst in de diaspora.

Meer over hedendaagse Afrikaanse kunst, zie:
 • module Virtuele Exposities
 • Kunst & Cultuur Internationaal - thematisch  Colofon:
  Webdesign: Stefan Witte & Mirette van Dreumel
  Redactie & productie: Fons Geerlings & Anna Kanneworff
  Technische realisatie: Marco Legemaate
  Research assistentie: Amadou Kassť & Nini van Driel
  Met dank aan: Bhim Boyer, Menno Prins & Maarten Terpstra

  Deze productie is gerealiseerd in de studio van de Designserver te Amsterdam.
  © Copyright Stichting Africaserver, maart 2001
  Copyright van de kunstwerken berust bij de kunstenaar.

  De productie van het overzicht van Afrikaanse kunstenaars / galeries / instellingen is mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de NCDO, de Mondriaan Stichting en het VSB Fonds.