Arts | Politics | Economy | Education & Sciences18 Nov 2017
artikelfotoAfrica, Kenya
Goed Idee? Help Mee!
Economy, 26 June 2006 - Redactie Africaserver Magazine
Congolezen ontvangen voedselhulp van WFP (© 2007 WFP/Susan Schulman)

Op dinsdag 3 juli a.s. kondigt Blue Band officieel de samenwerking aan met het World Food Program (WFP) van de Verenigde Naties. Als één van de eerste activiteiten vraagt Blue Band onder het motto: Goed Idee? Help Mee! aan alle kinderen in Nederland van 6 t/m 12 jaar om hun idee te geven hoe het hongerprobleem in Afrika kan worden opgelost.
 
Het World Food Program (WFP) is onderdeel van de Verenigde Naties en richt zich op de strijd tegen honger. Honger is de grootste bedreiging voor de gezondheid in de wereld. Een groter probleem dan AIDS, malaria en tuberculose bij elkaar. Meer dan 850 miljoen mensen in de wereld lijden aan ondervoeding. Elke vijf seconden sterft er een kind van de honger. Dat zijn ruim vijfduizend kinderen tijdens een werkdag.

Via het School Feeding Program verstrekte het WFP vorig jaar één maaltijd per dag aan 16,6 miljoen kinderen op de basisschool in 72 landen . In 2007 wil het WFP het aantal schoolkinderen uitbreiden tot 50 miljoen. Te veel kinderen (vooral meisjes) kunnen niet naar school omdat hun ouders zich dat niet kunnen veroorloven. Toch is scholing voor kinderen één van de beste manieren om aan armoede en honger te ontsnappen.

De projecten van WPF richten zich op zowel voeding als scholing: de kinderen krijgen op school te eten. Dit is voor veel ouders een reden om kinderen naar school te laten gaan in plaats van ze te laten werken. Vaak is het de enige maaltijd die de kinderen krijgen op een dag. Een goede maaltijd op school helpt de kinderen zich te kunnen concentreren en daarmee beter te leren. Zo kan de basis worden gelegd voor een betere toekomst.

Unilever heeft zich in mei 2007 verbonden aan het World Food Program van de Verenigde Naties om samen onder de naam ‘Together for Child Vitality’ de strijd aan te gaan tegen honger bij kinderen. Unilever zal hierbij haar expertise leveren op het gebied van voeding en gezondheid. Daarnaast zal zij financiële ondersteuning bieden aan de hulp voor arme gezinnen in ontwikkelingslanden. Het partnership is voor drie jaar aangegaan. Unilevers bijdrage aan de samenwerking bestaat uit het leveren van expertise op het gebied van voeding en gezondheid, product- ontwikkeling en marketing. De samenwerking in Nederland zal worden ingevuld door haar zogenaamde ‘Family Goodness’-merken, gezinsmerken zoals Blue Band en Rama.

De eerste actie van Blue Band op dit gebied is de campagne Goed Idee? Help mee? waarbij alle kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar worden gevraagd om hun idee te geven hoe het hongerprobleem in Afrika kan worden opgelost. De dertig meest aansprekende ideeën worden gebundeld in een boekje, waarvan de verkoopopbrengsten rechtstreeks worden ingezet voor schoolmaaltijden voor kinderen in Kenia.

In Kenia leeft een kwart van de bevolking onder de armoedegrens van één dollar per dag. Zestig procent heeft niet meer dan twee dollar per dag te besteden. In totaal is 31% van de inwoners van Kenia ondervoed.. Het World Food Program is om die reden zeer actief in Kenia om gratis maaltijden aan kinderen op school te geven. Samen streven het World Food Program en Blue Band ernaar om de armoede en honger van kinderen in Kenia te bestrijden.

Nederlandse kinderen die een goed idee hebben om de honger in Afrika op te lossen. kunnen hun bijdrage inleveren via de website: www.blueband.nl
Een jury bestaand uit Ingrid en Dieter Schubert zal de verhalen beoordelen waarvan de leukste zullen worden verwerkt in een boek dat in december a.s. zal verschijnen.

Niet alleen kinderen, maar ook hun ouders kunnen deze actie van Unilever ondersteunen. Bij aankoop van twee Blue Band producten met de rode actiesticker doneert Blue Band automatisch het bedrag voor één schoolmaaltijd aan het World Food Program. Ook kan men direct doneren. Voor €25, - kan het World Food Program een kind één jaar lang van een maaltijd op school voorzien.
 
Hannah Klautz
 
Voor alle informatie: www.blueband.nl


<< to Magazine


more images for
Goed Idee? Help Mee!: foto
More in Economy:
Business women in Algeria ?
In years gone by, Algerians who used...

Good leaders don’t grow like mushrooms
Interview with Eric Mafuna from 'The...

Entrepreneurial Decisions across Borders
Third International Policy and Expert...


More in Africa:
The Book, the Authors and the Lecture
More information on Contemporary African Art since 1980, the authors Okwui...

2000 - 2009 & Conclusion
Ghada Amer, another work by El Anatsui, Yto Barrada, Julie Mehretu, a much...

1980 - 1989
Why did we take 1980 as the point of departure? 1980 for us is a frame of...


More in Kenya:
Wangari Maathai: "Nobody knows everything, you only learn by making mistakes"
In the 1970s, biologist Dr. Wangari Maathai founded the Green Belt Movement, a...

People fighting for food - Arjen Westra's weblog from Nairobi
Arjen is freelance Africa journalist, traveling the continent and publishing...


Currently in the magazine:
Magisch Afrika - maskers en beelden uit Ivoorkust
Magisch Afrika, een schitterende...

Julidans - South African choreographer and dance company from Senegal
"At the same time we were pointing a...

Coup Fatal- uitbundige muziektheatrale ode aan de ‘sapeurs’ van Kinshasa (Congo)
Van 16 t/m 18 juni presenteert het...

Manecas Costa - alsnog in Nederland - win vrijkaarten
Manecas Costa, zanger, componist en...

Online expositie Afrika-foto's Frits Eisenloeffel
Sinds begin februari 2014 staat op de...

Auteur Helon Habila over Olie op water - korting voor bezoekers Africaserver
Op woensdag 19 februari komt de...


Sites for this article:
website World Food Program - Nederlands
http://www.wfp.org/dutch/

website World Food Program - Ducth
http://www.wfp.org/english/

Blueband
http://www.blueband.nl

WFP - School Feeding Programme
http://www.wfp.org/food_aid/school_feeding/index.asp?section=12&sub_section=3

Health
hyperlinks index Africaserver

Other education
hyperlinks index Africaserver

Kids
hyperlinks index Africaserver

Africa
hyperlinks index Africaserver

Kenya
hyperlinks index Africaserver


Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 77 milliseconds.