artikelfotoTanzania
Darryl en Sjaak rappen in Tanzania
Kunst, 18 Feb. 2008 - Mundial Productions
Darryl

Rappers Darryl (Surinaams) en Sjaak (Marokkaans) treden buiten hun roots en brengen op uitnodiging van Mundial Productions een bezoek aan Tanzania. Van 26 februari t/m 4 maart gaan ze op ontdekkingsreis voor Mundial Exchange, op zoek naar de hiphop cultuur in Tanzania.
 
Het is voor hun de eerste keer dat ze kennis maken met Tanzania. Darryl heeft hoogstaande verwachtingen: " Ik verheug me ontzettend om de hiphop scène te leren kennen en met de rappers van daar de studio in te duiken. Ik weet zeker dat we een dope track gaan maken".

Nieuwe ervaringen

Darryl is in Nederland geboren, maar zijn ouders zijn van Surinaamse afkomst. Tanzania is het eerste land dat hij in Afrika bezoekt. "Vorig jaar ben ik voor een project naar Palestina en Israël gereisd. Dat was voor mij echt een eye-opener. Ik kende beide landen alleen maar van het nieuws en dat waren meestal slechte berichten over aanslagen en conflicten. Ik was dan ook verrast hoe warm de mensen waren en hoe mooi het land was. Sindsdien vind ik het echt te gek om verschillende landen en culturen te ontdekken."

Rapper Sjaak is ook in Nederland geboren, maar is van een hele andere afkomst, namelijk Marokkaans. Behalve Marokko en Egypte heeft hij nog helemaal geen ervaring met andere Afrikaanse landen. Voor hem is het de eerste keer dat hij in het buitenland optreedt. Sjaak: "Mijn ouders komen uit Marokko en daar ben ik vaak in aanraking gekomen met mensen die het minder hebben. Alleen de armoede zoals in de rest van Afrika ken ik niet." De bedoeling van Mundial Exchange is dat ze nieuwe culturen ontdekken en veel leren, maar de jongeren in Tanzania kunnen natuurlijk ook veel van hen leren.

Een drukke week in Tanzania

De rappers komen dan ook niet alleen naar Afrika om te rappen. Ze bezoeken opvangcentra voor kansarme kinderen en ze doen een aantal workshops met jongeren. Daarna duiken ze de studio in om hun beats en raps te mixen met die van hiphoppers uit Tanzania. Ook doen ze een aantal optredens, met als hoogtepunt een optreden op een festival in Tanzania. Sjaak heeft er in ieder geval zin in, "ik verwacht dat ik na deze reis anders naar ons leven hier in Nederland zal kijken. Ik verheug me heel erg op de ontmoeting met de Tanzaniaanse rappers en op ons optreden op het festival".
 
Redactie AS Magazine
 
Mundial Exchange Jaarlijks nodigt Mundial Productions vele talentvolle muziek-, dans en theatergroepen uit ontwikkelingslanden uit voor een tournee in Nederland. Omgekeerd wil de organisatie met Mundial Exchange ook jonge, Nederlandse artiesten en kunstenaars de gelegenheid bieden kennis te maken met hun veelbelovende collega's uit ontwikkelingslanden en met specifieke uitdagingen van hun leefomstandigheden.
Zo zet Mundial Productions zich in voor duurzame armoedebestrijding met cultuur als ijzersterk middel. Indirect of direct zijn alle activiteiten van de organisatie verbonden aan het realiseren van de Millennium Development Goals in 2015.


<< naar Magazine


meer foto's voor
Darryl en Sjaak rappen in Tanzania: fotofoto
Meer in Kunst:
Julidans - South African choreographer and dance company from Senegal
"At the same time we were pointing a...

Coup Fatal- uitbundige muziektheatrale ode aan de ‘sapeurs’ van Kinshasa (Congo)
Van 16 t/m 18 juni presenteert het...

Manecas Costa - alsnog in Nederland - win vrijkaarten
Manecas Costa, zanger, componist en...


Meer in Tanzania:
Een buitengewone obsessie - Afrikaanse homo’s als kop van jut in kerkelijke machtsstrijd
Als God van homo’s hield, had hij wel Adam en Steve geschapen, schamperen...

Kracht, gedrevenheid en optimisme
Doel van de voorstelling ‘Daughters of Africa’ was volgens regisseur Leoni...

Leoni en haar 'dochters'
Wie de dagverslagen van Leoni Jansen bekijkt, begrijpt waarom ze straalt als ze...


Magazine actueel:
Online expositie Afrika-foto's Frits Eisenloeffel
Sinds begin februari 2014 staat op de...

Auteur Helon Habila over Olie op water - korting voor bezoekers Africaserver
Op woensdag 19 februari komt de...

Samen door Mandela: Zondag 15 december 2013 Stadsschouwburg en de Melkweg, Amsterdam
‘Samen door Mandela’ wil met u...


Sites bij dit artikel:
Mundial Exchange
http://mundialproductions.nl/?page_titel=Exchange&rubriek_id=179&rubriek_subrub=179&module_id=21&totaal=ja

AfricanHiphop.com
http://www.africanhiphop.com/

Tanzanian hiphop oo website van AfricanHiphop.com
http://www.africanhiphop.com/index.php?name=Web_Links&req=viewlink&cid=33

Muziek
hyperlinks index Africaserver

Tanzania
hyperlinks index Africaserver


Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 87 milliseconds.