artikelfotoEthiopië
Lezersaanbieding Africaserver Magazine (2 voor de prijs van 1) - Azmaris van Addis Abeba
Kunst, 15 Sep. 2009


Betaal €21,- (incl. 1 drankje per persoon) voor twee kaarten in plaats van € 42,-! Wilt u gebruik maken van deze aanbieding? Reserveer dan uw kaarten bij de kassa van het Tropentheater: 020 5688 500 o.v.v. ‘Africa Magazine Actie’. Deze actie is geldig voor maximaal 2 personen. Vergeet niet bij het afhalen van uw kaarten een print van dit bericht mee te nemen. Donderdag 24 september 2009, Tropentheater Amsterdam, Kleine Zaal, aanvang 20.30uur, Linnaeusstraat 2.
 
Als een volk niet hardop mag zeggen wat het denkt, vindt het toch altijd een manier om zich uit te spreken. In Ethiopië, waar de vrijheid van meningsuiting nooit vanzelfsprekend is geweest, zijn het de azmaris die de ‘stem van het volk’ vertolken, spottend, triest en kritisch. Deze traditionele minstrelen treden op in tedjbéts, herbergen waar de nationale alcoholische drank tedj wordt geschonken, en begeleiden zichzelf op krar (een zessnarige lier) en massinqo (eensnarige vedel). Ekestadanser, met een nauwelijks te volgen bovenlijf, maakt er een opwindend evenement van. Met luisterlezing door Saskia Törnqvist.

Haast even oud als Ethiopië zelf zijn de azmaris, rondzwervende troubadours die met hun liederen en levenswijze een aparte kleur geven aan Ethiopië. Deze speelse woordkunstenaars werpen een poëtische en humoristische kijk op de Ethiopische samenleving. Deze azmaris uit de hoofdstad Addis Abeba begeleiden zichzelf op de drie belangrijkste traditionele instrumenten: de massinqo (eensnarige vedel met strijkstok), de krar (een soort zessnarige lier) en de whasint (bamboefluitje). De soulvolle muziek uit Ethiopië herken je uit duizenden. De (on)bekende cd-reeks ‘Ethiopiques’ (Buda-label) van Ethiopië-kenner Francis Falceto leverde een ruime bijdrage aan de bekendmaking van deze rijke muziekcultuur. Falceto zelf bracht deze azmari-artiesten bijeen.

 
redactie Africaserver Magazine
 
N.B. Deze aanbieding is niet geldig in combinatie met andere kortingen of voor reeds gekochte kaartjes. Deze kunnen niet via internet besteld worden.

Op vrijdag 25 september treden de Azmaris op in het Zuiderpershuis in Antwerpen en op zaterdagt 26 september bij RASA in Utrecht.


<< naar Magazine


Meer in Kunst:
Magisch Afrika - maskers en beelden uit Ivoorkust
Magisch Afrika, een schitterende...

Julidans - South African choreographer and dance company from Senegal
"At the same time we were pointing a...

Coup Fatal- uitbundige muziektheatrale ode aan de ‘sapeurs’ van Kinshasa (Congo)
Van 16 t/m 18 juni presenteert het...


Meer in Ethiopië:
Invicible Women of Ethiopia - Vrouwelijk leiderschap in Ethiopië
Publiek interview met Alem Desta over haar boek Candace: Invincible Women of...

Online expositie Afrika-foto's Frits Eisenloeffel
Sinds begin februari 2014 staat op de website van het IISG een online expositie...

Ukandanz: Ethio-pop met Franse slag, korting voor bezoekers Africaserver
Donderdag 26 januari presenteert De Regentes in Den Haag de Nederlandse...


Magazine actueel:
Manecas Costa - alsnog in Nederland - win vrijkaarten
Manecas Costa, zanger, componist en...

Auteur Helon Habila over Olie op water - korting voor bezoekers Africaserver
Op woensdag 19 februari komt de...


Sites bij dit artikel:
Tropentheater
http://www.tropentheater.nl

Muziek
hyperlinks index Africaserver

Ethiopië
hyperlinks index Africaserver


Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 119 milliseconds.