Congo-Brazzaville: 3 artikelen gevonden

Recente artikelen
Veel Afrika tijdens Julidans en Cinedans
img
24 June 2008 - Julidans & Cinedans
Zuid-Afrika, Burkina Faso, Congo-Brazzaville, Senegal. Julidans, het internationale dansfestival, beleeft haar 18e editie. Twee weken lang staat het Amsterdamse Leidseplein in het teken van internationale hedendaagse dans. met gezelschappen uit Zuid-Afrika, Senegal, Congo en Burkina Faso.
Tijdens Cinedans wordt onder andere een documentaire vertoond over de groep Dance for All, in 1991 tijdens de apartheid, als een dansgezelschap opgericht in Kaapstad, Zuid-Afrika.  Lees verder

Wake Up - moderne dans uit Congo en Zuid-Afrika
img
2013-10-29 - redactie ASM
Congo-Brazzaville, Zuid-Afrika. De Congolese choreograaf en danser Florent Mahoukou en de maestro van de moderne dans in Zuid-Afrika Gregory Maqoma ontleenden de ingrediënten voor Wake Up aan het straatleven van de stad waarin zij wonen en die zij kennen: Brazzaville en Johannesburg. Wake Up combineert de straatdans van Brazzaville met urban streetdance uit Johannesburg en vermengt beide met principes van moderne dans. Een kleurrijke en levendige combinatie van Congolese en Zuid-Afrikaanse urban dansritmes. Een zoektocht naar de artistieke mogelijkheden voor moderne dans in
Afrika
 Lees verder

Afrovibes Festival - theater, dans, muziek, spoken word & kunst uit Afrika
img
2013-10-29 - redactie ASM
Zuidelijk Afrika, Zuid-Afrika, Congo-Brazzaville, Zambia. Een festival van actueel theater, dans, muziek en spoken word vanuit Afrika.
Krimpende kunstbudgetten maken het riskant om onbekend talent uit het
buitenland te programmeren. Afrovibes blijft juist zoeken naar dat talent. Omdat
het nodig is en om over grenzen te willen blijven kijken. Deze special bieft u een voorproefje.  Lees verderArtikel niet gevonden?
Bekijk dan het hele archief.
Virtual museum of contemporary african art
www.vmcaa.nl
Het podium waarop Afrikaanse kunstenaars zich kunnen presenteren aan de rest van de wereld.

HipHop from the motherland
www.africanhiphop.com
Africanhiphop is voortgekomen uit de redactie van de Africaserver. Ondertussen een op zichzelfstaande site met veel informatie over Afrikaanse rap en Afrikaanse hiphop. Wordt bezocht door een groot en trouw publiek.

Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 186 milliseconds.