Tsjaad: 1 artikel gevonden

Recente artikelen
'Oorlog wordt overgedragen van vader op zoon' - Mahamat-Saleh Haroun, regisseur Un homme qui crie
img
21 Sep 2010 - Africaserver Magazine
Tsjaad. In zijn laatste film Un homme qui crie (juryprijs Cannes 2010) heeft de Tsjadische regisseur Mahamat-Saleh Haroun nauwelijks oorlogsbeelden nodig om te laten zien hoe burgeroorlog het dagelijks leven ontwricht. Aanleiding voor de film was zijn ervaring een paar jaar eerder, toen de gevechten bij de opnames voor Daratt plotseling erg dichtbij kwamen en Haroun en de crew dagenlang afgesneden waren van de rest van de wereld.
Maar de motivatie zit dieper. "Ik ben drie keer in een burgeroorlog verzeild geraakt. Je zit gewoon thee te drinken met je vrienden en plotseling breken gevechten uit en raak je afgesloten van de buitenwereld. De eerste keer was 23 jaar geleden, toen ben ik geraakt in mijn been. De tweede keer was in 2006 en de derde keer in 2008. Ik heb er het gevoel aan overgehouden dat ik deze film moest maken, om mezelf van die herinneringen te bevrijden." Haroun over Un homme qui crie.
 Lees verderArtikel niet gevonden?
Bekijk dan het hele archief.
Virtual museum of contemporary african art
www.vmcaa.nl
Het podium waarop Afrikaanse kunstenaars zich kunnen presenteren aan de rest van de wereld.

HipHop from the motherland
www.africanhiphop.com
Africanhiphop is voortgekomen uit de redactie van de Africaserver. Ondertussen een op zichzelfstaande site met veel informatie over Afrikaanse rap en Afrikaanse hiphop. Wordt bezocht door een groot en trouw publiek.

Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 60 milliseconds.