Het nieuwe gezicht van Afrika - winternummer ZAM
In de nieuwe ZAM:: Prins Claus Fonds, 'Wanneer werd Afrika zielig?' , Jacob Zuma, Bewogen Geesten: over Afrikaanse spritualiteit, De boerenzwaluw in het zuiden van Afrika, De spagaat van Zuid-Afrika, het ongelijk van Andre Brink en Desmond Tutu, Rudi van Dantzig in Kaapstad, Prudence Mbewu: 'Viva Madonna!' en Farid Esack.
 
Winternummer ZAM toont het nieuwe gezicht van Afrika
In het nieuwe Zuidelijk Afrika Magazineonder meer: * Het mooiste uit 10 jaar Prins Claus Fonds * Essay: Wanneer werd Afrika zielig? * Profiel: Jacob Zuma * In Beeld: Bewogen Geesten, over Afrikaanse spritualiteit * Reizen: De boerenzwaluw in het zuiden van Afrika * Polemiek: De spagaat van Zuid-Afrika, over het ongelijk van Andre Brink en Desmond Tutu * Rudi van Dantzig in Kaapstad: Dansen voor de Tafelberg * Column Prudence Mbewu: Viva Madonna! en Farid Esack: Amerika als supermarkt.

Voorproeven?
De volgende artikelen zijn beschikbaar in deze special op het Africaserver Magazine:
- 10 jaar Prins Claus Fonds: Het nieuwe gezicht van Afrika
- Profiel Jacob Zuma, een man van staal
- Ballet voor de Tafelberg: een reisverslag van Rudi van Dantzig
- Polemiek: De spagaat van Zuid-Afrika
- Prudence Mbewu: Viva Madonna!
 
 
Speciale aanbieding voor bezoekers AfricaServer :
Neem nu een abonnement op ZAM en krijg het winternummer plus de vier edities van 2007 voor vijftien Euro!
Ga naar hier of bel 020-5206210.

ZAM archief
Oude edities van ZAM zijn te vinden via www.niza.nl/magazine
Dans voor de Tafelberg
27 Dec. 2006 - ZAM
Choreograaf-balletdanser-schrijver Rudi van Dantzig was voor het eerst sinds 1993 weer in Kaapstad. Hij verzorgde er de choreografie van zijn beroemde ballet Vier Letzte Lieder. Het weerzien was een ontgoocheling. Toch wil hij snel weer terug, naar de Tafelberg.

Lees verder
Tien jaar Prins Claus Fonds
27 Dec. 2006 - NIZA
Het Prins Claus Fonds ondersteunt al 10 jaar cultuur uit Afrika en andere zogenaamd 'arme landen'. Die landen zijn niet zielig maar fantastisch, zegt directrice Els van der Plas. Ze huivert van de toegenomen angst voor het vreemde. "Het Fonds vormt steeds meer een tegenkracht." Haar grootste successen.

Lees verder
Viva Madonna!
27 Dec. 2006 - ZAM
Column van Prudence Mbewu
Het adopteren van een kind uit een ander land, erger nog, van een ander ras, verdient respect. Madonna deed dat in oktober en moet zich geen zorgen maken over wat andere blanken over haar zeggen. Ik begrijp dat de hele wereld krokodillentranen huilt over het ‘verlies’ van de cultuur van de baby van dertien maanden uit Malawi. Maar is cultuur belangrijker dan eten?

Lees verder
De spagaat van Zuid-Afrika
27 Dec. 2006 - ZAM
De verwachtingen waren hooggespannen: Zuid-Afrika zou een droomstaat worden, een lichtend voorbeeld voor Afrika. Maar wat blijkt: Zuid-Afrika is een normaal land, met zijn weldaden en zijn schandvlekken. Tijd om de axioma's van morele herbewapening overboord te gooien.

Lees verder
Een man van staal: Jacob Zuma
27 Dec. 2006 - ZAM
Hét schrikbeeld van vele Zuid-Afrikanen én Nederlanders: Jacob Zuma als volgende president van Zuid-Afrika. Hij is beschuldigd van corruptie. Hij dacht dat douchen aidsbesmetting kan voorkomen. Hij rechtvaardigde ongewenste seksuele avances met Zulu-tradities. Toch is hij erg populair in Zuid-Afrika. Wie is hij? Een straatvechter in geldnood.

Lees verder

Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 38 milliseconds.