Een absolute must
Na de vernieuwing gaat het stukken beter met ZAM, het aantal abonnees groeit. Maar hele volksstammen weten nog niet dat er een blad bestaat dat voor iedere in Afrika geïnteresseerde een absolute must is. In de komende maanden gaan we daarin een beetje verandering brengen. Bij de vele Afrika-evenementen dit najaar wordt ZAM ter kennismaking uitgedeeld en er komt een aantal verkooppunten bij, verspreid over het hele land. Maar de beste aanbeveling aan een kandidaat-lezer komt natuurlijk van de liefhebber die al abonnee is. Doet u mee? Bezoek www.zam-magazine.nl.
 
In dit nummer onder meer:

Voorpublicatie Lieve Joris
Het uur van de rebellen Lieve Joris schreef een indringend boek over het leven van rebellen in Congo. Schuldig aan vreselijke wandaden, en tegelijk getekend door onvoorstelbaar leed.

Interview Lewis Nkosi: “Zelfs Mandela maakt die denkfout”
Lewis Nkosi’s nieuwe roman Mandela’s ego gaat over de verwoesting die de apartheid aanrichtte, in het leven van Nelson Mandela, in de culturele tradities van Zuid-Afrika. Eén van de gevolgen: aids.

Tegendraadse Afrikaner rock
Fok die nationalisme, zeggen opstandige Zuid-Afrikaanse rockgroepen Fokofpolisiekar en Rokkeloos. Ze zingen in het Afrikaans, maar willen niks weten van het Afrikaner volksgevoel.

In beeld - Zanele Muholi
De grensverleggende foto’s van Zanele Muholi vieren de seksualiteit van lesbische vrouwen in de Zuid-Afrikaanse townships, maar tonen ook de hoge prijs die de vrouwen hiervoor vaak moeten betalen.

Reizen - Mora, mora in Madagaskar
In Madagaskar schuilen achter armoede en vervuiling unieke diersoorten en een wonderschone natuur. En doe alles rustig, rustig aan, vinden de Malagassiërs.
 
 

Bi Kidude - Koningin van de taarab
1 Mar. 2006
93 jaar oud is Bi Kidude en haar verbluffende optredens veroveren de wereld. Dit najaar is Afrika’s oudste zangeres opnieuw in Nederland. In de rauwe emotie van haar stem weerspiegelt zich een tragisch, mysterieus maar dapper leven.

Lees verder
Lekker zonder tanden
1 Mar. 2006
Het is een verbijsterend gezicht: tal van kleurlingen in de Zuid-Afrikaanse Westkaap missen vier voortanden. Waarom hebben ze hun gezonde tanden laten trekken? Is de glimlach stralender? Kust het beter? Of kun je er echt harder door fluiten? Negen Capetonians leggen uit waarom ze het deden.

Lees verder
De dood van een hofdichter
1 Mar. 2006
Op 3 november 2005 werd journalist Frank Kangundu samen met zijn vrouw doodgeschoten in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Vermoedelijke reden: hij beschuldigde president Kabila in een artikel van corruptie. Het echtpaar werd het slachtoffer van een innige verstrengeling van de media met de politieke en zakelijke elite.
Lees verder
Mora, mora in Madagaskar
1 Mar. 2006
Ongerept is de natuur in Madagaskar al lang niet meer, maar wonderschoon nog steeds. Achter armoede en vervuiling schuilen unieke diersoorten en duizelingwekkende uitzichten. En alles rustig, rustig aan.

Lees verder

Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 31 milliseconds.