Najaarsnummer ZAM Africa Magazine met exclusieve aanbieding Marlene Dumas

Niks zielig. Schrijvers, fotografen, theatermakers, muzikanten, schilders, essayisten, cartoonisten, ontwerpers, architecten, journalisten, dansers, filmmakers, beeldhouwers, tekenaars, hemelbestormers. ZAM Africa Magazine is hèt podium van Afrikaans talent. Een barometer van het vernieuwende denken uit en over Afrika. Een blikopener naar vaak nog verborgen schatten.
 
Klik hier voor de inhoudsopgave bvan het najaarsnummer 2008


Aanbieding:
Marlene Dumas - "Portrait of a young Nelson Mandela".

In juli van dit jaar maakte beeldend kunstenaar Marlene Dumas bekend een getekend portret als verjaardagscadeau aan Nelson Mandela te zullen schenken. Tevens besloot zij van het werk 250 lithografische afdrukken te laten maken en ter verkoop aan te bieden – exclusief aan lezers en relaties van ZAM Africa Magazine.
Marlene Dumas zal elk werk persoonlijk nummeren en signeren. Het portret van 350 x 450 mm wordt afgedrukt op 310 grams German etching Hahnemuhle door de Amsterdamse drukker Bernhard Ruygrok.
De prijs van dit bijzondere werk is 1918 euro, naar het geboortejaar van Nelson Mandela. Per persoon kunnen maximaal twee exemplaren worden aangeschaft.
De opbrengsten van deze verkoopactie komen geheel ten goede aan ZAM Africa Magazine. Hoofdredacteur Bart Luirink: ‘Dit grote gebaar stelt ZAM in staat om in de geest van Mandela’s gedachtengoed van het tijdschrift een nóg aantrekkelijker en veelzijdiger platform van het talent op het gebied van fotografie, journalistiek, beeldende kunst en vormgeving in Afrika te maken. Het plaatst onze plannen om van ZAM ook een internationale editie uit te brengen in een extra versnelling.’

U kunt intekenen door een mail te sturen aan info@zam-magazine.nl, of een briefje naar ZAM, Postbus 16711, 1001 RE Amsterdam mag ook.
U kunt ook telefonisch reserveren: 020.5318497 (op werkdagen). Vervolgens ontvangt u van ons een rekening. Na betaling wordt het werk binnen twee weken bij u thuisbezorgd. Bij teveel aanmeldingen komen de eerste 250 reserveringen in aanmerking. Wilt u informatie over betalen in termijnen ga dan naar www.zam-magazine.nl

Nog geen lezer? Betaal dan 25 euro extra en U verzekert zich een jaar lang van het magazine.
 
 
ZAM Africa Magazine verschijnt vier keer per jaar en wordt gemaakt in nauwe samenspraak met ruim 250 medewerkers in Afrika en Europa.
Meer informatie www.zam-magazine.nl
De kaart van Afrika
21 Oct. 2008 - ZAM
Korte berichten over Afrika. Met onder meer aandacht voor de Zuid-Afrikaanse fotograaf Pieter Hugo, die dit najaar in het Amsterdamse FOAM en tijdens Breda Photo exposeert, voor het eerste opera-gebouw in Botswana, voor de opknapbeurt van het Ghanese stadje Elmina en voor een liwfdesdokter in Benin.

Read more
Olieverf
21 Oct. 2008 - ZAM
‘Wij zijn in een fase waarin de mensen iets willen zien dat in ons land is gemaakt en ons verleden weerspiegelt – maar dat ook vooruitkijkt naar onze toekomst.’ Angolese kunstenaars hebben door de olierijkdom een omvangrijke binnenlandse markt aangeboord.

Read more
Theater als catharsis - Interview met Paul Grootboom
21 Oct. 2008 - ZAM
Na Zuid-Afrika veroveren de stukken van Mpumelelo Paul Grootboom nu de Europese podia. Dankzij een zelfbenoemde ‘Goddelijke status’ herneemt hij de regie over de gewelddadige gebeurtenissen in zijn leven en zijn land. Zo worden zijn littekens theater. ‘Maar ik ben heel sentimenteel’

Read more
Fotoshoot in Freetown
21 Oct. 2008 - ZAM

In de rubriek "Beelden" onder meer aandacht voor de ontwerper van Adamai Kai, die onlangs naar Sierra Leone terugjeerde en in Freetown haar atelier van Kai Aschobi Designs.opende dat inmiddels twaalf kleermakers in dienst heeft. Katrina Manson legde de ontwerpen vast.

Read more

Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 43 milliseconds.