ZAM Africa Magazine - voorjaar 2009
In de extra dikke voorjaarseditie 2009 van ZAM Africa Magazine, die nu bij de abonnees en in de winkel ligt, aandacht voor Amakipkip, de nieuwste rage in Zuid-Afrika en "419 manieren om blanke sukkels te plukken". Uiteraard ook de vaste rubrieken en de vaste column van Adriaan van Dis.
 
Ook met "100% Zulu Boy", een voorpublicatie uit NRC- en NOS-correspondent Bram Vermeulen's nieuwe boek, een fotoserie van de Kaapse tweelingbroers Hasan en Husain Essop en een interview met Mamphela Ramphele.

Klik hier voor de inhoudsopgave

Niks zielig. Schrijvers, fotografen, theatermakers, muzikanten, schilders, essayisten, cartoonisten, ontwerpers, architecten, journalisten, dansers, filmmakers, beeldhouwers, tekenaars, hemelbestormers. ZAM Africa Magazine is hèt podium van Afrikaans talent. Een barometer van het vernieuwende denken uit en over Afrika. Een blikopener naar vaak nog verborgen schatten.
 
 
ZAM Africa Magazine verschijnt vier keer per jaar en wordt gemaakt in nauwe samenspraak met ruim 250 medewerkers in Afrika en Europa.
Meer informatie www.zam-magazine.nl
419 manieren om blanke sukkels te plukken
14 Apr. 2009
Gewapend met slechts een e-mailadres maken West-Afrikaanse oplichters argeloze westerlingen jaarlijks grote sommen geld afhandig. Het is een complete bedrijfstak geworden. Onderzoek werpt nieuw licht op de werkwijze van deze gladde babbelaars.

Read more
100% Zulu-Boy
14 Apr. 2009
In zijn boek ‘Help, ik ben blank geworden’ gaat Bram Vermeulen op bezoek bij Jacob Zuma. Hij ziet hoe de kandidaat-president zich in zijn geboortestreek Nkandla verzoent met zijn voorouders. Kunnen blanke correspondentenogen zonder vooroordeel kijken naar een man die zozeer de schijn tegen zich lijkt te hebben?

Read more
Woorden
14 Apr. 2009
In de rubriek Woorden: "Be Consoled", een gedicht van de Nigeriaan Uche Nduka, een boekbespreking door Vamba Sheriff van Helene Cooper's "Het Huis aan het Strand" met haar memoires over de Liberiaanse burgeroorlog, korte besprekingen van vier nieuwe boeken en de shortlist van de Commonwealth writer's prize.

Read more
Heilig Vuur - Afrika´s nieuwe generatie onderzoeksjournalisten
14 Apr. 2009
Sommige Afrikaanse journalisten beperken zich tot het overschrijven van speeches van politicui. Anderen weerstaan intimidatie en tegenwerking, en onderzoeken alle misstanden die ze maar tegenkomen. `Ik ben niet bang, want ik heb bewijzen.`

Read more

Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 27 milliseconds.