ZAM Africa Magazine - zomer 2009
In het nieuwe extra dikke zomernummer 2009 van ZAM Africa Magazine, dat nu bij de abonnees en in de winkel ligt, onder meer aandacht voor Zuid-Afrika en het WK voetbal, Vamba Sherif op filmfestival FESPACO en Afrikaanse homo’s als kop van jut. Uiteraard ook de vaste rubrieken en de vaste column van Adriaan van Dis.
 
Ook met "Avenue Patrice Lumumba - vergane glorie van Guy Tillim" (foto´s uit Congo), de TV-rechtbank van Guinee, de spoorlijn van Abidjan naar Ouagadougou, Zimbabwe vandaag - verveling alom en "Hiphop - het CV van Boudouin Mouanda".

Klik hier voor de inhoudsopgave

Niks zielig. Schrijvers, fotografen, theatermakers, muzikanten, schilders, essayisten, cartoonisten, ontwerpers, architecten, journalisten, dansers, filmmakers, beeldhouwers, tekenaars, hemelbestormers. ZAM Africa Magazine is hèt podium van Afrikaans talent. Een barometer van het vernieuwende denken uit en over Afrika. Een blikopener naar vaak nog verborgen schatten.
 
 
ZAM Africa Magazine verschijnt vier keer per jaar en wordt gemaakt in nauwe samenspraak met ruim 250 medewerkers in Afrika en Europa.
Meer informatie www.zam-magazine.nl
Voor een dubbeltje op de eerste rang - Zuid-Afrika en het WK voetbal
23 June 2009 - ZAM
In de zomer van 2010 zijn alle ogen vier weken lang gericht op Zuid-Afrika, gastheer van het WK voetbal. Het zal de eerste keer zijn dat het miljardencircus van de FIFA neerstrijkt in het Afrikaanse continent. Dat schept hoge verwachtingen aan beide kanten.

Lees verder
De kaart van Afrika
23 June 2009 - ZAM
In de rubriek De Kaart van Afrika: "Udongo", een fotoreporatge van de Nederlandse fotograaf Jasper de Beijer over een eigen, fictief Afrikaans land in zijn studio (expositie in het fotomuseum Den Haag), "Obama in Afrika", "Mandela, de musical", "Les Tirailleurs Sénégalais", korte berichten en de "African Living Room".
Lees verder
Een buitengewone obsessie - Afrikaanse homo’s als kop van jut in kerkelijke machtsstrijd
23 June 2009 - ZAM
Als God van homo’s hield, had hij wel Adam en Steve geschapen, schamperen orthodoxe bisschoppen in Afrika. Maak je liever druk over de armoede en aids, reageren hun critici. De Anglicaanse kerk in Afrika wordt verscheurd door interne strijd.

Lees verder
De Dadis show - de TVrechtbank van Guinee
23 June 2009 - ZAM
Vergeet Beauty en de Nerd, X-factor of GTST. Voor echt spannende televisie stem je af op de staatszender van Guinee. Waargebeurde verhalen over de presidentiële garde die cocaïne helpt uitladen, drugsdeals in het huis van de first lady en coke die per diplomatieke post wordt doorgevoerd naar Europa.
Lees verder

Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 34 milliseconds.