ZAM Africa Magazine - voorjaarseditie 2010
In het nieuwe voorjaarsnummer 2010 van ZAM Africa Magazine, dat nu bij de abonnees en in de winkel ligt, onder meer The Big Five - De Afrikaanse dieren van fotograaf Daniel Naudé, Abdelkader Benali over voetbal, Joris Luyendijk in gesprek met Petina Gappah en Vamba Sherif, Mugabe en de Blanke Afrikaan, Een nieuw Afrikaans kookboek en Op zoek naar Tarzan - ZAM op expeditie in Gabon. Uiteraard ook de vaste rubrieken en de vaste column van Adriaan van Dis.
In deze special op de Africaserver een exclusieve blik in vier artikelen uit het voorjaarsnummer van ZAM.
 
Ook met "Portugese Dromen - Terugkeer naar Afrika", "Op zoek naar de Gouden Neger", "Amerikaanse dominees in Uganda", Thrillerauteur Deon Meyer en een exclusieve schets van Moses Isegawa.

Klik hier voor de inhoudsopgave.

Niks zielig. Schrijvers, fotografen, theatermakers, muzikanten, schilders, essayisten, cartoonisten, ontwerpers, architecten, journalisten, dansers, filmmakers, beeldhouwers, tekenaars, hemelbestormers. ZAM Africa Magazine is hèt podium van Afrikaans talent. Een barometer van het vernieuwende denken uit en over Afrika. Een blikopener naar vaak nog verborgen schatten.
 
 
ZAM Africa Magazine verschijnt vier keer per jaar en wordt gemaakt in nauwe samenspraak met ruim 250 medewerkers in Afrika en Europa.
Meer informatie www.zam-magazine.nl
De kaart van Afrika
23 Mar. 2010
In de rubriek "Kaart van Afrika" deze keer korte berichten over de Angolese musicus en duizendpoot Victor Gama, Johollywood (de filmscene in Johannesburg), Festival Mundial in juni 2010 in Tilburg, de Brabantse textielfabriek Vlisco actief in Afrika, de bijna verdwenen taal van de /Xam en nog veel meer,

Lees verder
De noodzaak van Chaos
23 Mar. 2010
Is chaos nodig om over literatuur te schrijven die er echt toe doet? Of moet je als schrijver juist op zoek gaan naar wat blijvend is? Joris Luyendijk gaat in gesprek met de schrijvers Petina Gappah (Zimbabwe) en Vamba Sherif (Liberia).

Lees verder
Afrikaans Kookboek
23 Mar. 2010
Pensão Africano, Xai Xai, Mozambique ‘In iemands keuken staan is iets heel intiems. Plotseling beginnen mensen te praten over geheime liefdes, familievetes, politiek, hun favoriete servies, recepten, de kleur van hun gordijnen.'

Lees verder
Mugabe en de blanke Afrikaan
23 Mar. 2010
Een nieuwe documentaire over de strijd van een blanke Zimbabwaanse boer tegen de illegale onteigening van zijn land ontbeert historische en politieke contect, vindt Blessing-Miles Tendi.

Lees verder

Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 33 milliseconds.