ZAM Africa Magazine - zomer(bewaar)editie 2010 met veel aandacht voor het WK voetbal
In het nieuwe zomernummer 2010 van ZAM Africa Magazine, dat nu bij de abonnees en in de winkel ligt, extra veel aandacht voor het WK voetbal met onder meer verschillende fotoseries over voetbal in Afrika, een terugblik op Larbi Ben Barek - de allereerste Afrikaanse voetbalheld -, een fraai geïllustreerd overzicht van de stadions, de ontwerper van het 2010-logo, een artikel over een lesbisch vrouwenteam dat meedoet aan de Gay Games in Keulen, en een artikel over kunst in (Zuid-)Afrika. Uiteraard ook de vaste rubrieken en de vaste column van Adriaan van Dis.
In deze special op de Africaserver een exclusieve blik in vier artikelen uit het voorjaarsnummer van ZAM.
 
Klik hier voor de gehele cover.

Klik hier voor de inhoudsopgave.

Niks zielig. Schrijvers, fotografen, theatermakers, muzikanten, schilders, essayisten, cartoonisten, ontwerpers, architecten, journalisten, dansers, filmmakers, beeldhouwers, tekenaars, hemelbestormers. ZAM Africa Magazine is hèt podium van Afrikaans talent. Een barometer van het vernieuwende denken uit en over Afrika. Een blikopener naar vaak nog verborgen schatten.
 
 
ZAM Africa Magazine verschijnt vier keer per jaar en wordt gemaakt in nauwe samenspraak met ruim 250 medewerkers in Afrika en Europa.
Meer informatie www.zam-magazine.nl
De kaart van Afrika
22 June 2010
In de rubriek "Kaart van Afrika" deze keer korte berichten over WK-gadgets, over de boycot van Zuid-Afrika in de apartheidsperiode door de FIFA vanaf 1963, over `voetbaloorlog´ in Afrika, over de eerste Congolese vrouwelijke scheidsrechter, en nog veel meer.
Read more
La Perle Noire
22 June 2010
De Europese velden worden bevolkt door Afrikaanse voetballers. De sterren van vandaag zijn miljonairs uit Ivoorkust, Ghana, Kameroen. De Marokkaan Larbi Ben Barek (1917-1992), de allereerste Afrikaanse voetbalheld, de allereerste die een miljoenentransfer afdwong, is tegenwoordig echter grotendeels vergeten.

Read more
Logo
22 June 2010
Zoals alle religieuze organisaties heeft wereldvoetbalbond FIFA, het Vaticaan van de sport, een grote liefde voor symbolen. Het nieuwe WK-logo is dan ook overal: op de shirts van de spelers, op ballen, vlaggen, posters. Waar komt dit alomtegenwoordige symbool vandaan? ZAM gaat op zoek naar de ontwerper.

Read more
Uitverkoren
22 June 2010
Voor bijna heel Zuid-Afrika staat 2010 gelijk aan het WK voetbal. Een team voetballers uit Johannesburg bereidt zich echter voor op een ander 2010: de Gay Games in Keulen

Read more

Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 41 milliseconds.