Winternummer ZAM Africa Magazine is uit: laatste Nederlandstalige editie!
Maart 2012 maakt ZAM Africa Magazine een grote taalslag, en komt het eerste nummer in het Engels uit, om alle bijzondere informatie uit het blad toegankelijk te maken voor een internationaal publiek. Maar nu in de winkel: nog één keer een editie in het Nederlands, met zoals altijd vele artikelen over Afrika en Afrikaanse zaken: reportages, beeldverhalen, fictie, opinie, alle vaste rubrieken en meer. Op de cover een foto van Graeme Williams waarin felle kleuren een bar landschap doen oplichten. Verder: Morgan Tsvangirai over de begintijd van het Mugabe-bewind, foto's die Pieter Hugo in 2004 nam in Rwanda, Thijs Bouwknecht die zich afvraagt hoe effectief alle tribunalen en gerechtshoven zijn die Afrikaanse oorlogsmisdadigers willen vervolgen, een signalement van het pan-Afrikaanse forum Chimurenga, dit jaar winnaar van de Prins Claus Prijs, Surinaams-Nederlandse Liesbeth Tjon A Meeuw zoekt antwoorden bij haar Afrikaanse vrienden op haar levensvragen, veel beeld en genoeg tekst over het bijzondere Zuid-Afrikaanse theatergezelschap Handspring Puppet Company.
 
Klik op de inhoudsopgave.

Niks zielig. Schrijvers, fotografen, theatermakers, muzikanten, schilders, essayisten, cartoonisten, ontwerpers, architecten, journalisten, dansers, filmmakers, beeldhouwers, tekenaars, hemelbestormers. ZAM Africa Magazine is hèt podium van Afrikaans talent. Een barometer van het vernieuwende denken uit en over Afrika. Een blikopener naar vaak nog verborgen schatten.
 
 
ZAM Africa Magazine verschijnt vier keer per jaar en wordt gemaakt in nauwe samenspraak met ruim 300 medewerkers in Afrika en Europa.

M
eer informatie www.zam-magazine.nl
De kaart van Afrika
27 Dec 2011
In de rubriek "Kaart van Afrika" deze keer de Egyptische tekenaar Ahmad Mady, 'the most awesome video ever done by a Kenyan' van Just a Band (uit Kenia dus), de Ethiopische ontwerper Mikias Hailu, een infographic over de ware schaal van het Afrikaanse continent, een voetnoot over homo-uitspraken van David Cameron, en veel meer korte berichten, ook over Afrikaanse personen en persoonlijkheden.

Read more
Juba, een nieuwe stad
27 Dec 2011
Van heinde en verre komen gelukszoekers naar de hoofdstad van het nieuwe land Zuid-Soedan. Weinig asfalt, veel rollende oliedollars. Het verhaal van een nieuwe stad.

"Het valt me ineens op dat bijna alle auto’s in Juba een kenteken hebben van de overheid of van de VN"

Read more
Kroeshaar - een Nigeriaan in Bangalore
27 Dec 2011
‘Toen ik vier jaar oud was vertelde ik mijn buurmeisje dat mijn grootouders een leeuw hadden. Natuurlijk viel ik door de mand. Vanaf dat moment stond ik bekend als een leugenaar.’ Dichter en journalist Joshua Muyiwa blikt terug op zijn jeugd in Bangalore, India.

Read more
Persbericht - Zanele Muholi
27 Dec 2011
TITEL VAN HET PROJECT: Isilumo Siyaluma (2006 - 2011)
MEDIUM: Menstruatiebloed van de kunstenares/activiste

Isilumo Siyaluma is een uitdrukking in het Zulu die vrij vertaald kan worden als ‘periodieke pijn’ of ‘ongesteldheidspijn’. Een alternatieve betekenis heeft iets met ‘geheimzinnigheid’ te maken, alsof het bloed waarover dit werk gaat geheimzinnig is.

Mijn project heeft te maken met mijn menstruatiebloed, met het feit dat de mysterieuze, vrouwelijke tijd van de maand in de Westerse patriarchale cultuur is gereduceerd tot iets vies.


Read more
ZAM gaat internationaal
27 Dec. 2011
In december is de laatste Nederlandstalige editie van ZAM Africa Magazine verschenen. Nog een slachtoffer van de malaise in de tijdschriftenwereld? Integendeel - het mooiste Afrikablad van Nederland slaat juist de vleugels uit. Vanaf 2012 verschijnt ZAM in een internationale, Engelstalige editie die wereldwijd verkocht zal worden.


Read more

Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 51 milliseconds.