artikelfoto
Internationale Old Stars schitteren op Worldgranny Festival
Politiek, 24 Sep 2006 - WorldGranny


Op zondag 24 september aanstaande vindt in Vredenburg, Utrecht het WorldGranny Festival plaats. Seniore artiesten van wereldformaat bundelen hun ervaring en vitaliteit om de aandacht te vestigen op de situatie van ouderen in ontwikkelingslanden.
 
Het WorldGranny Festival is een initiatief van de jonge ontwikkelingsorganisatie WorldGranny, die met en voor ouderen werkt aan het verbeteren van hun leefsituatie en die van hun familie. Veel ouderen in ontwikkelingslanden – vooral grootouders- bevinden zich in een financieel en sociaal uiterst kwetsbare positie. Hun familie kan hen steeds minder ondersteunen. Hun kinderen vertrekken naar de stad of naar het buitenland op zoek naar een beter bestaan. Of ze zijn geveld door ziekte of overleden aan de gevolgen van HIV/aids. Ondanks hun kwetsbare positie dragen grootouders dan ook nog dikwijls de zorg voor hun kleinkinderen. WorldGranny wil de ouderen in ontwikkelingslanden een stem geven, hun krachten en rechten benadrukken en bovenal hun leefsituatie verbeteren. Een steuntje in hun rug, vergroot bovendien de kansen voor hun kleinkinderen. Als oude sterren instorten ontstaat een zwart gat. Dat geldt in de astronomie, maar ook op aarde. Jongeren hebben de toekomst, ouderen de ervaring. Solidariteit tussen generaties is van wereldbelang. Dat willen de artiesten tijdens het Worldgranny festival uitdragen.
Op het programma staan optredens van de Braziliaanse zangeres Tania Maria, saxofonist Manu Dibango met zijn Soul Makossa uit Kameroen, de uit drie generaties bestaande Roemeense zigeunerband Taraf de Haidouks, de Eritrese zangeres Tsehaytu Beraki, en Liesbeth List. De presentatie is in handen van Gerda Havertong. Het festival is bedoeld voor jong en oud.

Op het festival wordt verder live verbinding gezocht met grannies in Morogoro, Tanzania en de presentatie van het rapport Caring grannies invest in the future over de economische bijdrage van grootmoeders die voor hun kleinkinderen zorgen in Zambia en Zuid-Afrika.
 
Africaserver Magazine
 
24 september 2006 / 16-22u, Vredenburg Utrecht. Met o.a. Liesbeth List, Tania Maria, Manu Dibango, Taraf de Haidouks, Tsehaytu Beraki, toegang 35 Euro, reserveren via www.worldgranny.nl of via Vredenburg.

<< naar Magazine


meer foto's voor
Internationale Old Stars schitteren op Worldgranny Festival: fotofotofoto
Meer in Politiek:
Samen door Mandela: Zondag 15 december 2013 Stadsschouwburg en de Melkweg, Amsterdam
‘Samen door Mandela’ wil met u...

Africans have their own words change the world around them
Recent political uprisings in parts of...

Open brief aan de fractiespecialisten Ontwikkelings-samenwerking in de 2e Kamer
Sinds een jaar bestaat er een platform...


Magazine actueel:
Magisch Afrika - maskers en beelden uit Ivoorkust
Magisch Afrika, een schitterende...

Julidans - South African choreographer and dance company from Senegal
"At the same time we were pointing a...

Coup Fatal- uitbundige muziektheatrale ode aan de ‘sapeurs’ van Kinshasa (Congo)
Van 16 t/m 18 juni presenteert het...

Manecas Costa - alsnog in Nederland - win vrijkaarten
Manecas Costa, zanger, componist en...

Online expositie Afrika-foto's Frits Eisenloeffel
Sinds begin februari 2014 staat op de...

Auteur Helon Habila over Olie op water - korting voor bezoekers Africaserver
Op woensdag 19 februari komt de...


Sites bij dit artikel:
www.worldgranny.nl
http://www.worldgranny.nl

Politiek en Samenleving
hyperlinks index Africaserver


Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 73 milliseconds.