artikelfotoZuid-Afrika
Cinema South Africa - ruim vijftig recente films in vijf dagen (7-11 november)
Kunst, 23 Oct. 2007 - Rialto Filmtheater
Cinema South Africa - Faith's Corner

De afschaffing van de apartheid in 1994 vormde het begin van vergaande veranderingen in het politieke en culturele landschap van Zuid-Afrika. Wat heeft deze omwenteling voor de Zuid-Afrikaanse cinema betekend? Vijf dagen lang kan de bezoeker de nieuwe Zuid-Afrikaanse filmcultuur leren kennen aan de hand van een vijftigtal korte en lange films, documentaires én ontmoetingen met de filmmakers zelf.
 
Een tijd lang werd er op filmgebied relatief weinig vernomen uit Zuid-Afrika tot in 2005U-Carmen eKhayelitshavan Mark Dornford-May tijdens het filmfestival van Berlijn bekroond werd met een Gouden Beer, en Yesterday van Darrell Roodt genomineerd werd voor een Oscar. Een jaar later won Gavin Hood met Tsotsi de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film, terwijl in Berlijn dat jaar Conversations on a Sunday Afternoon van Khalo Matabane succesvol was: de film won de Prijs van de Oecumenische Jury.
Een enorme opsteker voor een nationale cinema die zich pas sinds de eerste algemene verkiezingen in 1994 - bevrijd van de apartheidsideologie - kon ontwikkelen tot een representatieve filmcultuur, met films waarin blanke én zwarte makers reflecteren op hun verleden en hun nieuwe positie in een snel veranderende maatschappij. Aan deze ontwikkeling is de manifestatie Cinema South Africa gewijd.

Cinema South Africa
wil overzicht én inzicht bieden. Naast bovengenoemde films bevat het programma zo'n twintig lange speelfilms en documentaires en eenzelfde aantal korte films van veelal jonge, beginnende filmmakers. Speciale programma's zijn gewijd aan de zogenaamde 'Tsotsi-films' (zwarte gangsterfilms die zich afspelen in de townships) en aan films waarin de nieuwe positie van de blanke minderheid wordt belicht.
Binnen het hoofdprogramma is er speciale aandacht voor het werk van onder anderen Akin Amotoso, Norman Maake, Teboho Mahlatsi, Zola Maseko, Khalo Matabane en Darrell Roodt.
Diverse jonge filmmakers zijn tijdens de manifestatie aanwezig om hun films in te leiden en in gesprek te gaan met het publiek. Ook maakt een masterclass voor studenten van diverse filmopleidingen deel uit van het programma. Alles over deze manifestatie is terug te lezen in een later dit jaar te verschijnen catalogus.

De Rialto Wereldcinema-manifestatie belicht elk jaar een niet-westerse nationale filmcultuur die momenteel een opvallende rol speelt in de internationale artistieke film. Na de succesvolle eerste editie in 2006 (Nuevo Cine Argentino - een overzicht van de hedendaagse Argentijnse film), is Cinema South Africade tweede manifestatie in deze reeks. Rialto Wereldcinema wordt gerealiseerd met speciale subsidie van het VSB-fonds en Stichting DOEN.

De films:

(A) = Focus op Afrikaner cultuur
(T) = Tsotsifilms

AFDA shorts - Compilatieprogramma met: Mina Nawe , Under the Rainbow , Ongeriewe , Lefifing Bofelong Ba Lesedi , Amambuka weStrike , Usuku Lwam en Man Size

Afrikaner Shorts(A) - Compilatieprogramma met: Triomfeer , Baas oom die plaas , Modder Koffie , Hemel op die Platteland en ’n Sprokie

Amambuka weStrike- Marthinus Lamprecht – Zuid-Afrika 2006 – 15’ – beta sp – Zulu en Engels – 3 e jaars AFDA
Aangrijpend verhaal over Siyabonga, een beveiligingsbeambte die verscheurd wordt tussen de druk om mee te doen aan een staking maar ook zijn baas en gezin niet in de steek wil laten. Verhaal gebaseerd op een grote staking van beveiligingsbeambten in 2006.

Baas oom die plaas(A) - Rudi Steyn – Zuid-Afrika 2002 – 12’ – beta sp – Afrikaans en Engels – 4 e jaars AFDA
Blanke boerenzoon kijkt uit naar het overnemen van de boerderij van zijn vader. Wanneer zijn beste vriend en werknemer op de boerderij het overheidsplan blijkt te steunen om het land terug te geven aan de originele bewoners, breekt er ruzie tussen hen uit.

Black on White(A) - Compilatieprogramma met Men of Gold en In the Heart of Whiteness , twee documentaires over de witte minderheid in het Zuid-Afrika van na de apartheid.
In de Special Edition worden de films ingeleid door drs. Jacob Boersema, die aan de UvA een proefschrift over dit onderwerp voorbereidt; na afloop gaat hij over met filmmaker Vincent Moloi in gesprek over het onderwerp van zijn film. (regisseur aanwezig, incl. lezing)

Chikin Biznis - Khalo Matabane – Zuid-Afrika 1995 – 26’ – beta sp – Engels en Zulu
Het wel en wee van de chaotisch aangelegde Bra Sipho, die na 25 jaar trouwe dienst in de aandelenhandel besluit om een kippenbedrijf op te zetten. Matabanes korte film gaf de aanzet tot de in 1998 uitgebrachte komedie Chickin Biznis – The Whole Story van Ntshaveni Wa Luruli. (regisseur aanwezig)

Christmas with Granny - Dumisani Phakathi – Zuid-Afrika 2000 – 28’ – beta sp – Engels en Zulu
De jonge Madlozi moet van zijn grootmoeder de cultuur en het geloof van zijn voorouders aannemen, maar Madlozi wil dat niet. Een onmoeting met witte Zuid-Afrikanen tijdens de treinreis naar zijn doopceremonie verschaft hem een blik in de toekomst.

Cinema South Africa Shorts - Compilatieprogramma met: The Foreigner , Portrait of a Young Man Drowning , Waiting for Valdez , The Lovers en Meokgo and the Stickfighter (regisseurs aanwezig)

Conversations on a Sunday Afternoon - Khalo Matabane – Zuid-Afrika 2005 – 80’ – digibeta – Engels, Frans, Zulu en Swahili
Ingenieus docudrama over de vluchteling Keniloe die op zoek is naar Fatima, die hij eerder elke zondagmiddag in het park trof. Zijn zoektocht brengt hem langs een kleurrijke reeks mensen, die allemaal blijken te zijn verdreven van hun land van herkomst. (regisseur aanwezig)

A Drink in the Passage - Zola Maseko – Zuid-Afrika 1997 – 28’ – 35mm – Engels en Afrikaans
Beeldhouwer Edward Simelane wint een wedstrijd met een beeldhouwwerk. Hij weet niet dat de wedstrijd alleen voor blanken toegankelijk was en wanneer hij de prijs ontvangt zorgt dat voor protesten en misverstanden.

Drum (T) - Zola Maseko – Zuid-Afrika 2004 – 96’ – 35mm – Engels, Afrikaans en Duits
Henry Nxumalo is onderzoeksjournalist bij het ‘zwarte’ tijdschrift Drum, gevestigd in Sophiatown. Hij brengt met gevaar voor eigen leven een aantal duistere geheimen van het apartheidsregime aan het licht.

Elalini - Tristan Holmes – Zuid-Afrika 2005 – 30’ – beta sp – Xhosa – 4 e jaars AFDA
Een politievrouw moet kiezen tussen haar werk in de stad en teruggaan naar haar dorp om haar zoon te beschermen. Winnaar van een Oscar voor beste studentenfilm.

Faith’s Corner - Darrell James Roodt – Zuid-Afrika 2005 – 90’ – 35mm – geen dialoog
Stilistisch gedurfde, zwijgende film over Faith die met haar twee zoontjes probeert te overleven in de straten van Johannesburg.

Fools - Ramadan Suleman – Zuid-Afrika 1997 – 90’ – 35mm – Afrikaans, Engels, Zulu
Zamani is een gerespecteerd leraar, maar ooit verkrachtte hij een meisje. Wanneer hij haar broer tegenkomt, ontdekken zij samen de harde werkelijkheid van de townships. Eerste Zuid-Afrikaanse speelfilm gemaakt door een zwarte filmmaker, met een zwarte crew.

The Foreigner - Zola Maseko – Zuid-Afrika 1997 – 17’ – beta sp – Engels
Korte film over de vriendschap tussen Koffi, een straatverkoper en immigrant, en Yusi, een op straat levende weesjongen. De film geeft een pijnlijk beeld van de xenofobie die ook in het huidige Zuid-Afrika nog steeds aanwezig is.

Forgiveness (A) - Ian Gabriel – Zuid-Afrika 2004 – 112’ – 35mm – Engels en Afrikaans.
Tertius Coetzee, een oud-politieman die actief was in de tijd van de apartheid, bezoekt de familie van een van de mensen die hij destijds vermoordde om hen vergiffenis te vragen. Forgiveness werd genomineerd voor een Gouden Luipaard.

Gathering the Scattered Cousins
- Akin Omotoso – Zuid-Afrika 2006 – 11’ – dvd – Engels
Filmmaker Akin Amotoso reist na de dood van zijn moeder naar Barbados om de familie van zijn moeder beter te leren kennen.

The Glow of White Women (A) - Yunus Vally ­– Zuid-Afrika 2007 – 78’ – beta sp – Engels
Documentaire over de idealisering en het sociale rolmodel van witte vrouwen in Zuid-Afrika, tijdens de apartheid en daarna, ten opzichte van zwarte mannen. (regisseur aanwezig)

God is African
- Akin Omotoso – Zuid-Afrika 2003 – 90’ – dvd – Engels
Een Nigeriaanse student in Zuid-Afrika probeert via de radiozender van de campus zijn protest te laten horen tegen de executie van de dissidente schrijver Ken Saro Wiwa. Hij stuit hierbij op verzet en besluit een eigen piratenzender op te richten.

Hemel op die platteland(A) - Jaco Smit – Zuid-Afrika 2006 – 12’ – beta sp – Afrikaans – 3 e jaars AFDA
Een vrouw probeert de boerderij van haar familie te beschermen tegen de overheid die het land wil teruggeven aan de oorspronkelijke bewoners.

Hijack Stories
(T) - Oliver Schmitz – Zuid-Afrika / Duitsland / Frankrijk / Groot Brittannië 2000 – 95’ – 35mm – Engels en Sotho
Sox Moraka probeert het te maken als acteur. Wanneer hij de kans krijgt auditie te doen voor een gangsterrol in een populaire tv-serie, gaat hij terug naar zijn oude buurt om met hulp van een jeugdvriend invulling te geven aan zijn personage. Hij verliest zich echter meer in zijn rol dan verwacht.

Holiday
(A) - Benjamin Magowan, Zuid-Afrika 2006 – 23’ – beta sp – Engels – 4 e jaars AFDA
Neil verliest zijn familie in een auto-ongeluk op de terugweg van een vakantie. Verweesd loopt hij door de straten van Johannesburg. Een vrouw helpt hem, via het bekijken van oude vakantiefilmpjes, zichzelf te hervinden.

Hollywood in my huis
(A) - Corne van Rooyen – Zuid-Afrika 2005 – 25’ – beta sp – Afrikaans en Engels – 4 e jaars AFDA
De achttienjarige Jana is ongelukkig met haar arme blanke bestaan en ontvlucht de werkelijkheid door een leven vol glitter en glamour in haar hoofd te creëren.

iBali
(A) - Harold Holscher – Zuid-Afrika 2003 – 14’ – beta sp – Afrikaans en Xhosa
Mystiek verhaal over een jongen die de waarde van water ontdekt. Het verhaal laat zien hoe het Afrikaanse erfgoed via verhalen van generatie op generatie wordt overgedragen.

I Mike What I Like
- Jyoti Mistry – Zuid-Afrika 2006 – 51’ – beta sp – Engels en Tswana
Multimediale film over de wereld van poëzie en spoken-word in Zuid-Afrika, en in het bijzonder het werk van schrijver en jazzdichter Kgafela oa Magogodi.

In the Heart of Whiteness
(A) - Rehad Desai – Zuid-Afrika 2006 – 50’ – beta sp – Engels en Afrikaans
Wat bekent de witte identiteit voor witte mensen in Zuid-Afrika en waarom zijn sommige Afrikaners, zoals de bewoners van Orania, zo bang om te integreren in het nieuwe Zuid-Afrika?

Lefifing Bofelong Ba Lesedi
- Norman Maake – Zuid-Afrika 2000 – 6’ – beta sp – geen dialoog – 4 e jaars AFDA
Experimentele, niet-verhalende film over een man die op een kruispunt in zijn leven is aangekomen en op zoek is naar de zin van het leven.

The Lovers
- Carmen Sangion – Zuid-Afrika 2006 – 26’ – digibeta – Engels
Een kunstenares en een boxer wonen samen in een flat in het centrum van Johannesburg. Zij maakt zich zorgen over de dreigementen die haar vriend ontvangt van figuren uit de onderwereld. Op een dag treft ze hem gewond aan in huis. Komt hij er bovenop? En zij? (regisseur aanwezig)

Luting
- Vincent Moloi – Zuid-Afrika 2002 – 47’ – beta sp – Sotho
Visueel overdonderende documentaire over twee kinderen die de ecologische gevolgen ondervinden van de waterdammen, die in de jaren ‘80 werden gebouwd in Lesotho om Zuid-Afrika van drinkwater te voorzien. (regisseur aanwezig)

Mr Devious: My Life
(T) - John W. Fredericks – Zuid-Afrika / Nederland 2007 – 82’ – beta sp – Engels en Afrikaans
Mario ‘Mr. Devious’ van Rooy was een internationaal actief MC en activist. Documentaire over deze bijzondere artiest die in zijn woonplaats Beacon Valley werd vermoord. (openingsfilm; Europese première in aanwezigheid van Natalie van Rooy, weduwe van Mario van Rooy)

Man Size
- Sarah Kiguwa en Andrew Haycock – Zuid-Afrika 2006 – 9’ – beta sp – geen dialoog – 3 e jaars AFDA
Twee jonge broertjes zijn wild aan het spelen als een van hen door een buis het hol van een jongetjes-etende reus binnenvalt. Hilarische animatie.

Mapantsula
(T) - Oliver Schmitz – Zuid-Afrika 1988 – 104’ – 35mm – Zulu, Sotho, Afrikaans en Engels – Nederlands/Frans ondertiteld
Panic, een kruimeldief en ritselaar die in de rijke witte wijken zijn slachtoffers zoekt, moet plotseling zijn vriend vervangen als vakbondsleider. Dat stelt dat hem voor de keus tussen persoonlijk gewin en vooruitgang voor de zwarte gemeenschap als geheel. Mapantsula was de eerste anti-apartheids film voor en over de zwarte Zuid-Afrikanen.

Max and Mona
- Teddy Mattera – Zuid-Afrika 2004 – 98’ – 35mm – Tswana, Afrikaans, Zulu en Engels
Max, het wonderkind van zijn dorp, wordt naar de grote stad gestuurd om medicijnen te studeren, slechts ‘gewapend’ met de offergeit Mona. Samen belanden ze in een groot avontuur.

Men of Gold
(A) - Vincent Moloi – Zuid-Afrika 2006 – 54’ – beta sp – Afrikaans en Engels
Ruim een eeuw geleden begonnen de blanken naar Johannesburg toe te stromen voor het goud dat daar te vinden was. Men of Gold is een documentaire over die groep blanken die na de afschaffing van de apartheid aan de onderkant van de samenleving verzeild raakten en nu leven van de straatverkoop van nepjuwelen. (regisseur aanwezig)

Meokgo and the Stickfighter
- Teboho Mahlatsi – Zuid-Afrika / Oostenrijk 2006 – 16’ – 35mm – Sotho Sprookje over de stokvechter Kgotso, die een teruggetrokken leven leidt in de bergen. Wanneer hij de geest van de mooie Meokgo ontmoet, besluit hij haar te bevrijden uit de betovering van een duivelse ruiter. (regisseur aanwezig)

Mina Nawe
(T) - Rethabile Shongwe – Zuid-Afrika 2006 – 13’ – beta sp – Engels en Xhosa – 3 e jaars AFDA
Een zwarte vrouw bezoekt voor het eerst in tijden de township waar zij opgroeide. Daar onmoet ze een oude schoolvriend die in eerste instantie vooral haar auto wil stelen.

Modder Koffie
(A) - Brett Melvill-Smith – Zuid-Afrika 2004 – 25’ – beta sp – Engels en Afrikaans – 4 e jaars AFDA
Twee jeugdvriendinnen ontmoeten elkaar voor het eerst na de politieke veranderingen in Zuid-Afrika. Is hun vriendschap sterk genoeg om in de nieuwe situatie overeind te blijven?

My Name Is Jacob
- Carmen Sangion – Zuid-Afrika 2003 – 11’ – digibeta – Engels
Ontroerende film over een klein jongetje dat de aankomende dood van zijn moeder onder ogen moet zien. (regisseur aanwezig)

Night Sweepers
- Vincent Moloi – Zuid-Afrika 2006 – 48’ – beta sp – Sotho, Zulu, Engels en Tsonga
De vervuilde straten van Johannesburg worden elke nacht met de hand schoongeveegd door anonieme, voornamelijk vrouwelijke, straatvegers. Deze documentaire is een ode aan hen.

Ongeriewe
(A) (T) - Robin Kleinsmidt – Zuid-Afrika 2005 – 12’ – Afrikaans – 3 e jaars AFDA
Rauwe en aangrijpende film over het leven van jonge drugsgebruikers in de Cape Flats. Dit sterke debuut werd genomineerd voor een Gouden Palm.

A Pair of Boots and a Bicycle
- Vincent Moloi – Zuid-Afrika 2007 – 78’ – beta sp – Sotho, Arabisch, Tswana, Zulu, Engels en Afrikaans
In zijn nieuwste documentaire behandelt Vincent Moloi een historisch onderwerp: de zwarte soldaten die meevochten met de geallieerden in de Noord-Afrikaanse veldtocht. Waarom vochten deze mannen in dienst van de mensen die hen onderdrukten?

Portrait of a Young Man Drowning
- Teboho Mahlatsi – Zuid-Afrika 1999 – 11’ – beta sp – Zulu
Een man wordt beschuldigd van een moord die hij niet pleegde. Wanneer de echte moordenaar wordt gevonden, worden beide mannen met elkaar geconfronteerd. Winnaar van een Zilveren Leeuw in Venetië. (regisseur aanwezig)

Promised Land
(A) - Jason Xenopoulos – Zuid-Afrika 2002 – 100’ – 35mm – Engels en Afrikaans – Nederlands ondertiteld
Wanneer de Engelse George de boerderij Rietvlei van zijn ouders bezoekt om de as van zijn moeder uit te strooien, wordt hij door zijn vroegere buren opgevangen. Om een duistere reden proberen zij hem te beletten Rietvlei te bezoeken.

Rifle Road
(T) - Akin Omotoso – Zuid-Afrika 2005 – 11’ – dvd – Engels
Korte film over de aantrekkingskracht van wapens en het tsotsibestaan, en hoe dit door een incident volkomen kan veranderen.

Shorts Carmen Sangion en Dumisani Phakathi
- Compilatieprogramma met: The Lovers , My Name is Jacob , Waiting for Valdez en Christmas with Granny (regisseur aanwezig)

Sophiatown – Surviving Apartheid
- Pascale Lamche – Groot-Brittannië / Ierland 2003 – 82’ – digibeta – Engels
Documentaire over Sophiatown, een township bij Johannesburg, in de jaren ‘40 en ‘50 een multiculturele smeltkroes en centrum van zwarte cultuur, politiek, kunst en muziek. In 1955 werden de gehele wijk ontruimd en ‘verplaatst’ naar wat nu Soweto is.

Soldiers of the Rock
- Norman Maake – Zuid-Afrika 2003 – 98’ – 35mm – Engels
Vuyo gaat werken in de mijnen van Johannesburg, waar zijn vader is omgekomen. Samen met de andere mijnwerkers probeert hij in opstand te komen tegen de slechte arbeidsomstandigheden, maar dat wordt niet door al zijn collega’s gewaardeerd.

Sins of the Inner City
- Similo Gobingca – Zuid-Afrika 2007 – 24’ – dvd – Engels
Poëtische documentaire over jonge mensen die in de grote steden de nieuwe ‘Zuid-Afrikaanse droom’ najagen.

’n Sprokie
(A) - Harold Holscher – Zuid-Afrika 2002 – 6’ – beta sp – Afrikaans
Poëtisch sprookje over een moeder en een vader die hun leven leiden in afwachting van de terugkeer van hun zoon uit de oorlog.

Story of a Beautiful Country
- Khalo Matabane – Zuid-Afrika 2004 – 72’ – digibeta – Engels
De filmmaker geeft de complexiteit van zijn vaderland weer via ontmoetingen met uiteenlopende mensen tijdens een reis per minibus dwars door het land. (regisseur aanwezig)

Triomfeer
(A) - Jan Hendrik Beetge – Zuid-Afrika 2000 – 18’ – beta sp – Afrikaans – 4 e jaars AFDA
Zoon Dries zorgt voor zijn stervende vader, die wordt achtervolgd door zijn verleden als politieofficier tijdens de apartheid.

Tsotsi
(T) - Gavin Hood – Zuid-Afrika 2005 – 94’ – 35mm – Engels, Zulu, Xhosa en Afrikaans – Nederlands ondertiteld
Oscarwinnende speelfilm over de gevoelloze gangster Tsotsi, die bij het stelen van een auto een baby op de achterbank vindt.

U-Carmen eKhayelitsha
- Mark Dornford-May – Zuid-Afrika 2005 – 120’ – 35mm – Xhosa – Nederlands ondertiteld
Bijzondere verfilming van het verhaal van Bizet’s Carmen, waarin de regisseur zijn voorbeeld trouw volgt en tegelijk een authentiek beeld geeft van het leven in een township. De film won in 2005 de Gouden Beer in Berlijn.

Under the Rainbow
(T) - Dean Blumberg – Zuid-Afrika 2002 – 18’ – beta sp – Zulu – 3 e jaars AFDA
Beveiligingscamera’s volgen het leven van twee jongens die in de nachtelijke straten van Johannesburg proberen te overleven, en dromen over een beter bestaan.

Usuku lwam
(T) - Bela Lukac – Zuid-Afrika 2006 – 12’ – beta sp – Xhosa en Engels – 3 e jaars AFDA
Tshepo is een jonge werkloze townshipbewoner, die ondanks de verleidingen van het tsotisbestaan het rechte pad wil kiezen. Op weg naar een sollicitatiegesprek in de stad zijn er echter steeds factoren die zijn reis belemmeren.

Vimba- David Meinert – Zuid-Afrika 2005 – 22’ – beta sp – Zulu – 4 e jaars AFDA
Het dove meisje Thandiwe wil koste wat het kost voetballen. In haar overwegend mannelijke omgeving loopt ze echter voortdurend tegen trots en bezorgdheid aan.

Waiting for Valdez
- Dumisani Phakathi – Zuid-Afrika 2002 – 29’ – beta sp – Engels en Afrikaans
Bij gebrek aan geld voor bioscoopkaartjs besluiten Sharkey en zijn vriendjes dat twee van hen naar de bioscoop in de stad zullen gaan, om vervolgens het verhaal in geuren en kleuren aan de anderen na te vertellen.

When We Were Black
- Khalo Matabane – Zuid-Afrika 2006 – 192’ – digibeta – Engels, Zulu, Sotho en Afrikaans
4-delige televisieserie Soweto in de jaren ’70: studenten komen in opstand tegen het feit dat zij alleen nog in het Afrikaans les krijgen. Fistos, een intelligente maar wat eigenaardige jongen probeert in het midden van deze revolutie het hart van zijn droommeisje te winnen. Deze serie wordt vertoond in twee blokken van elk twee afleveringen: (regisseur aanwezig)

Yesterday
- Darrell James Roodt – Zuid-Afrika 2004 – 95’ – 35mm – Zulu
Ontroerende film over een actueel sociaal probleem in Zuid-Afrika, in 2004 genomineerd voor een Oscar. Wanneer Yesterday ontdekt dat ze seropositief is, reist ze naar haar man in de stad om hem hiermee te confronteren. Hij weigert echter de waarheid te accepteren. Yesterday besluit niet te sterven voor ze haar dochter naar school ziet gaan.

Yizo Yizo 3 (T) - Teboho Mahlatsi, Angus Gibson en Andrew Dosunmu – Zuid-Afrika 2006 – 585’ – digbeta – Zulu en Engels
13-delige televisieserie Het derde seizoen van deze bijzonder populaire dramaserie over opgroeien in de township. De serie deed in Zuid-Afrika veel stof opwaaien vanwege de onverbloemde uitbeelding van seks en geweld, maar verwierf om diezelfde reden een cultstatus onder de Zuid-Afrikaanse jeugd. Deze serie wordt vertoond in 6 programma’s van elk 2 of 3 afleveringen. (regisseur aanwezig)
 
Redactie AS Magazine
 
Van 17 t/m 28 november worden ook enkele films vertoond in Lantaren/Venster (Rotterdam), Filmhuis Den Haag, Lux (Nijmegen) en Plaza Futura (Eindhoven)

Foto's: Juul Hondius


<< naar Magazine


meer foto's voor
Cinema South Africa - ruim vijftig recente films in vijf dagen (7-11 november): fotofoto
Meer in Kunst:
Magisch Afrika - maskers en beelden uit Ivoorkust
Magisch Afrika, een schitterende...

Julidans - South African choreographer and dance company from Senegal
"At the same time we were pointing a...

Coup Fatal- uitbundige muziektheatrale ode aan de ‘sapeurs’ van Kinshasa (Congo)
Van 16 t/m 18 juni presenteert het...


Meer in Zuid-Afrika:
Xai Xai Lounge - township café's in Amsterdam en Den Haag
Xai Xai Lounge is de centrale ontmoetingsplek van het festival met een...

Kliptown Stories. Verhalen van Zuid-Afrika
Gespreksleider Stephan Sanders spreekt met gasten van het festival: regisseur...

Township Café - Xai Xai Lounge
In het (gratis toegankelijke) townshipcafé komt alles bij...


Magazine actueel:
Manecas Costa - alsnog in Nederland - win vrijkaarten
Manecas Costa, zanger, componist en...

Online expositie Afrika-foto's Frits Eisenloeffel
Sinds begin februari 2014 staat op de...

Auteur Helon Habila over Olie op water - korting voor bezoekers Africaserver
Op woensdag 19 februari komt de...


Sites bij dit artikel:
Rialtofilm - Cinema South Africa
http://www.rialtofilm.nl

Film Resource Unit - Johannesburg
http://www.fru.co.za/

artikel van Inge Ruigrok over FRU in De Kracht van Cultuur
http://www.powerofculture.nl/files/nl/specials/zuidafrika/filmresourceunit.html

Sithengi - Cape Town World Cinema Festival
http://www.sithengi.co.za/

SABC
http://www.sabc.co.za/portal/site/corporate/

Film
hyperlinks index Africaserver

Radio en televisie
hyperlinks index Africaserver

Zuid-Afrika
hyperlinks index Africaserver


Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 112 milliseconds.