artikelfoto
Julidans lezersaanbieding Africaserver Magazine & actie vrijkaartjes
23 June 2009 - Julidans
logo Julidans

Lezers van het Africaserver Magazine krijgen op vertoon van een printje van deze website € 3,50 korting op de voorstelling van Robyn Orlin (Zuid-Afrika) op maandag 6 juli in de Stadsschouwburg Amsterdam. Daarnaast kunnen lezers vrijkaarten winnen voor de voorstellingen op 6 en 10 juli van Sello Pesa (Zuid-Afrika) in De Melkweg en Faso Danse Theatre (Burkina Faso) in Bellevue.
 
1- U krijgt € 3,50 korting op de voorstelling van Robyn Orlin op maandag 6 juli in de Stadsschouwburg op vertoon van uitgeprinte versie,

2- U kunt 1 x 2 vrijkaarten winnen voor de voorstelling van Sello Pesa op maandag 6 juli in de Melkweg.

3- U kunt 1 x 2 vrijkaarten winnen voor Babemba van Faso Danse Theatre in Bellevue op vrijdag 10 juli in Bellevue.

Stuur voor de actie inzake de vrijkaarten uw naam en woonplaats per e-mail naar
agenda@africaserver.nl
Voor de actie onder 2- (Sello Pesa) is de uiterste inzendtermijn vrijdag 3 juli 12.00 uur.
Voor de actie onder 3- (Babemba) is de uiterste inzendtermijn woensdag 8 juli 12.00 uur.

Robyn Orlin
Choreograaf Robyn Orlin ontving vele prijzen voor haar voorstellingen over apartheid, racisme, aids en kolonialisme. Haar nieuwe voorstelling draait om isicathamiya, de traditionele mannelijke Zulu a capellamuziek. In Zuid-Afrika nemen de verschillende Zulukoren het tegen elkaar op tijdens zangwedstrijden. In Walking next to our shoes... zingt het koor Phuphuma Love Minus liederen, bijgestaan door een zangeres en danser. Orlin verbindt traditie, kitsch en de problemen in haar geboorteland Zuid-Afrika in een indringende en ontroerende voorstelling. En passant steekt ze de draak met theaterconventies en clichés in de dans.

Sello Pesa
In de solo After Tears onderzoekt Sello Pesa het rouwproces en de strategieën die men inzet om het verlies van geliefden te verwerken. De Zuid-Afrikaanse traditie, die ervan uitgaat dat je de geest naar de juiste bestemming moet leiden, is moeilijk en brengt innerlijke conflicten teweeg. Tegengestelde gevoelens worden ingezet om pijn te verdringen. Daarnaast is het noodzakelijk om binnen dit proces te proberen om in de toekomst te kijken. Sello Pesa stelt in zijn choregrafieën vragen over zijn afkomst en de persoonlijke ruimte van zichzelf en de mens in het algemeen. Op humoristische wijze combineert hij theater, dans en realiteit. Op ma. 6 juli: aansluitend Walking next to our Shoes… van Robyn Orlin om 21.00 uur in de Stadsschouwburg en nagesprek met Robyn Orlin en Sello Pesa. Sello Pesa was eerder in Nederland te zien tijdens het Afrovibes Festival 2008. zie www.afrovibes.nl

Faso Danse Theatre - Babemba
De danstaal van Serge Aimé Coulibaly vindt zijn oorsprong in Afrika, maar is ook beïnvloed door Les Ballets C. de la B. In zijn rijke, fysieke en krachtige voorstellingen geeft Coulibaly commentaar op het hedendaagse Afrika. Babemba is een voorstelling over dromen en hoop. Iconen van het Afrikaanse zelfbewustzijn, zoals Lumumba en Mandela, herinneren eraan dat je met passie en hard werken de loop van de geschiedenis kunt beïnvloeden. De vier zeer getalenteerde dansers worden live begeleid door traditionele muziek.
 
redactie Africaserver Magazine
 
De winnaars krijgen per mail bericht, maar moeten de vrijkaarten zelf op tijd bij de kassa van het betreffende theater ophalen.

Voor het hele programma van Julidans klik hier.


<< naar Magazine


meer foto's voor
Julidans lezersaanbieding Africaserver Magazine & actie vrijkaartjes : fotofotofoto
Magazine actueel:
Magisch Afrika - maskers en beelden uit Ivoorkust
Magisch Afrika, een schitterende...

Julidans - South African choreographer and dance company from Senegal
"At the same time we were pointing a...

Coup Fatal- uitbundige muziektheatrale ode aan de ‘sapeurs’ van Kinshasa (Congo)
Van 16 t/m 18 juni presenteert het...

Manecas Costa - alsnog in Nederland - win vrijkaarten
Manecas Costa, zanger, componist en...

Online expositie Afrika-foto's Frits Eisenloeffel
Sinds begin februari 2014 staat op de...

Auteur Helon Habila over Olie op water - korting voor bezoekers Africaserver
Op woensdag 19 februari komt de...


Sites bij dit artikel:
Julidans
http://www.julidans.nl/

Cinedans
http://www.cinedans.nl/

Theater/dans
hyperlinks index Africaserver


Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 61 milliseconds.