Guinee-Bissau: 2 artikelen gevonden

Recente artikelen
Manecas Costa - alsnog in Nederland - win vrijkaarten
img
31 maart 2014
Guinee-Bissau. Manecas Costa, zanger, componist en gitarist uit Guinee-Bissau, zou in februari optreden in Nederland. Die concerten moesten worden afgelast, maar in april komt hij alsnog naar Nederland. Voor zijn optreden op 24 april bij Podium Mozaïek in Amsterdam mag Africaserver Magazine 2x2 vrijkaarten verloten onder bezoekers van de site. Grijp uw kans!
Waar de Portugezen ook hun koloniale vlag ontvouwden, ze lijken een muzikale erfenis vol talent, schoonheid en droefheid achtergelaten te hebben. Artiesten als Cesaria Evora uit Kaap-Verdië en Bonga uit Angola zijn voorbeelden die wereldfaam hebben verworven.
 Lees verder

Online expositie Afrika-foto's Frits Eisenloeffel
img
2014-02-18
Guinee-Bissau, Kaapverdië, Mozambique, Namibië, Democratische Republiek Congo, Senegal, Ethiopië, Eritrea, Angola, Soedan. Sinds begin februari 2014 staat op de website van het IISG een online expositie met foto’s van Frits Eisenloeffel, een journalist die in de jaren ’70 en ’80 heel Afrika doorkruiste en veel voor de Groene Amsterdammer werkte. Zijn foto’s geven een prachtig beeld van een tijdperk dat werd gekenmerkt door idealisme en engagement voor de Derde Wereld.  Lees verderArtikel niet gevonden?
Bekijk dan het hele archief.
Virtual museum of contemporary african art
www.vmcaa.nl
Het podium waarop Afrikaanse kunstenaars zich kunnen presenteren aan de rest van de wereld.

HipHop from the motherland
www.africanhiphop.com
Africanhiphop is voortgekomen uit de redactie van de Africaserver. Ondertussen een op zichzelfstaande site met veel informatie over Afrikaanse rap en Afrikaanse hiphop. Wordt bezocht door een groot en trouw publiek.

Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 64 milliseconds.