De kano in huis!

Zaterdag 19 Mei 2018, 14:30 - 16:30
ghana-thuis-1-akwasi-amartey.jpg

Op zaterdag 19 mei viert OBA Imagine IC de komst van de Fanti-kano. In december van het vorige jaar verkenden het Tropenmuseum en Imagine IC al de waardering en betekenis van deze kano.

Fanti-kano
Waar en wanneer voel je je thuis? Welke rol spelen objecten en tradities voor jou bij het maken van een thuis? De Fanti kano uit de collectie van het Tropenmuseum gaf Stephanie Quaye het Ghana Thuis-gevoel. Met die kano is Amsterdam voor haar meer thuis. Binnenkort staat hij hier en door middel van de kano willen we het gesprek over het thuisgevoel voortzetten en verder verdiepen. Erfgoed is tenslotte hetgeen wat we samen uitkiezen omdat het verwijst naar een verleden dat we naar de toekomst mee willen nemen.

Gespreksstof
In Gespreksstof #2 delen Stephanie Quaye en vele anderen in de vorm van verhalen, livemuziek en voordrachten wat de aanwezigheid van de Fanti-kano in Zuidoost voor hen betekent of kan betekenen. Wat gebeurt er als je zo dichtbij de kano staat? En je hem bijna kunt aanraken?

Geef bij een hapje en een drankje samen meer betekenis aan ons dagelijks leven.

Extra feestelijk randje
Met de komst van de kano staan we die dag ook stil bij 1 jaar OBA Imagine IC. Een jaar waarin wij vanuit ons gezamenlijk huis samen de verhalen van de buurt, zijn herinneringen, boeken en beelden, vertellen en delen.

Meer informatie

Locatie OBA Imagine IC
Bijlmerplein 393
Amsterdam Zuidoost
1102 DK
Nederland