Agenda 15 - 21 April 2018

Zondag 15 April

van za14.04
t/m zo15.04
België, Etterbeek, Bruxelles - Espace Senghor - Evenement
Sankara Legacy Acte II

Sankara Legacy Acte II is de tweede fase van een manifestatie in de vorm van een multidisciplinair festival.

Het project gedenkt Thomas Sankara, die 30 jaar geleden overleed. Hij was president van Burkina Faso en werd vermoord op 15 oktober 1987, na slechts 4 jaar aan het hoofd van het land te hebben gestaan.

Via verschillende voorstellingen en artistieke vormen kijken we ook voorbij de herdenking naar de erfenis van Thomas Sankara in het licht van onze tijd.

Bekijk meer info en het voledeige programma hier

Maandag 16 April

maandag16.04
, Den Haag - Van Stockum Boekverkopers - Evenement
Boekpresentatie 'Strijd rond de grote meren'
Maandag 16 April 2018 12:30

Vanuit zijn persoonlijke ervaringen beschrijft Jan Pronk de gebeurtenissen in Centraal-Afrika in de jaren negentig van de vorige eeuw, waaronder de genocide in Rwanda.In 1994 werden een miljoen mensen vermoord in Rwanda.

De genocide op Tutsi’s schokte de wereld, maar niemand greep in, men keek toe. Pas later kwam de hulp op gang. Die ging niet naar de slachtoffers, maar naar ‘het andere’ Rwanda: de twee miljoen Hutu-vluchtelingen die naar de buurlanden waren getrokken uit vrees voor wraak. Zij bereidden zich voor op terugkeer om Rwanda gewapenderhand te bezetten.

Jan Pronk was als minister voor Ontwikkelings-samenwerking kort na het uitbreken van de moordpartijen aanwezig in Rwanda.

Van Stockum Boekverkopers en LM Publishers presenteren het nieuwe boek van Jan Pronk: Strijd rond de grote meren. Onderhandelen over vrede en recht in het hart van Afrika

Boekpresentatie

Zaterdag 21 April

zaterdag21.04
Nederland, Amsterdam - Zuid-Afrikahuis - Evenement
Die Reisende Kombuis presenteert een Zuid-Afrikaanse High Tea
Zaterdag 21 April 2018 14:00 - 17:00

Tussen 14.00 en 17.00 uur presenteert Die Reisende Kombuis, een samenwerking van de Wijnlijst en Kuierkos, een Zuid-Afrikaanse High Tea met met onder andere lekker toebroodjies, quiches, marmite muffins, scones met clotted cream en konfyt, koek tafel met a verskeidingheid koeke bv Sjokolade koek en wortel koek, melktertjie en koeksisters.

Prijs: € 30,- per persoon

Reserveren veplicht: via info@kuierkos.com
(de reservering is pas definitief als de betaling binnen is)