foto Max Macodou DIOP
 

In mijn werk laat ik het dagelijkse leven zien in mijn land Senegal. De doeken tonen de traditionele cultuur die verloren dreigt te gaan. Ik schilder het leven op het platteland, de religie, de ceremonie van het theedrinken, de muzikanten.

Mijn familie komt uit St. Louis. Mijn ouders trokken, na de onafhankelijkheid van Senegal in 1960, naar Dakar. Vanaf mijn 18de
ging ik regelmatig op bezoek bij mijn grootouders in St. Louis en bestudeerde in de omliggende dorpen de traditionele cultuur. In de steden is helaas veel van de traditie verdwenen door de modernisering en door de Franse koloniale invloed.

De Fransen verboden ook de moslim godsdienst. Ikzelf ben een praktiserende gelovige. De koran en de Imam zijn op mijn doeken te zien. Ik ben ertegen mensen een godsdienst op te dringen of te verbieden.

Ik ben opgeleid aan de Ecole Nationale des Beaux Arts in Dakar. In 1985/6 studeerde ik aan de Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts te Parijs. Sommige schilders verliezen tijdens hun opleiding hun wortels en gaan de Franse cultuur imiteren. Dat wilde ik per se niet.

Ik heb veel gezworven en woon sedert enkele jaren te Amsterdam, in Nederland. Mijn hartstocht om Afrika met haar traditionele cultuur aan de Europeanen te laten zien is gebleven. In Amsterdam heb ik mijn kenmerkende stijl gevonden. De doeken zijn zeer kleurrijk en opgebouwd als een puzzel.

 

AFRICASERVER
curriculum vitae Start expositie Max Macodou DIOP


 

De werken van Max Macodou Diop zijn te koop.
Voor inlichtingen hierover kunt u contact opnemen via onderstaand E-mailadres:

info@africaserver.nl

Het werk van Diop is aangeschaft door o.a. de kunstuitleen SBK Amsterdam

Uw commentaar wordt op prijs gesteld.

Dit kunt u kwijt in het
GASTENBOEK


Colofon:

Eindredactie: Fons Geerlings

Webdesign: Mirette van Dreumel

Deze tentoonstelling is vervaardigd in de studio van
Designserver te Amsterdam, Nederland

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de
Nationale Commissie voor internationale samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO)

© copyright Stichting Africa Server, september 1999