Aangeslagen geven wij kennis van het overlijden van Azim Koning, vrijwilliger van de Africaserver. Sinds 6 april 2006 heeft Azim de agenda op de Africaserver verzorgd. Enkele uren per week was hij een vaste factor in onze studio, een gewaardeerde collega en onvermoeibaar verteller. Daarnaast was Azim lang voorzitter van Afrovibes, partner van de Africaserver.
Op maandag 25 december is Azim in Amsterdam overleden. Wij gaan Azim missen.

 


Hailu Mergia + DJ Katapila

Dinsdag 29 Mei 2018, 20:30
hailumergia.jpeg

Van beroemd muzikant in Ethiopië naar taxichauffeur in Washington naar internationale ster. Dat is de carrière van de inmiddels legendarische Ethio Jazz-toetsenist en -accordeonist Hailu Mergia. Zijn vergeten muziek verwierf een cultstatus toen het in 2013 opnieuw werd uitgebracht door het Amerikaanse label Awesome Tapes From Africa. Nu is hij terug met zijn eerste nieuwe album sinds 15 jaar, Lala Belu.

Hailu Mergia maakte verschillende succesvolle albums in de jaren 70 en 80 met onder meer de Walias Band. Zijn karakteristieke, laidback funky en bedwelmende geluid is typisch voor de geliefde Ethiopische 70s jazz. Tegenwoordig treedt Mergia op met een jazztrio met Alem Kebede en Ken Joseph.

Support-act is de Ghanese DJ/producer en labelgenoot DJ Katapila. Zijn energieke, vrolijke en opzwepende DJ-sets zijn langzamerhand een begrip aan het worden. Live vult hij een meedogenloze muzikale selectie aan met elektronische percussie en kermisvocalen met volledige euforie tot gevolg.

Meer info

Locatie Muziekgebouw aan 't IJ
Piet Heinkade 1
Amsterdam
1019BR
Nederland
http://www.muziekgebouw.nl/