Aangeslagen geven wij kennis van het overlijden van Azim Koning, vrijwilliger van de Africaserver. Sinds 6 april 2006 heeft Azim de agenda op de Africaserver verzorgd. Enkele uren per week was hij een vaste factor in onze studio, een gewaardeerde collega en onvermoeibaar verteller. Daarnaast was Azim lang voorzitter van Afrovibes, partner van de Africaserver.
Op maandag 25 december is Azim in Amsterdam overleden. Wij gaan Azim missen.

 


Swan Lake - Dada Masilo / Dance Factory Johannesburg

Zaterdag 09 Februari 2019, 20:30 - 21:40
swanlake.jpg

Met dertien Afrikaanse dansers maakt Dada Masilo, een van de meest opwindende jonge choreografen in Zuid-Afrika, haar eigen interpretatie van de balletklassieker Het zwanenmeer. Compleet met Tsjaikovski’s muziek, tutu’s en balletschoenen.
Masilo blaast de stof van de klassieker en voegt er haar eigen Zuid-Afrikaanse roots aan toe. Het resultaat is een respectvolle, frisse versie die vragen stelt over geslacht/gendergrenzen en homofobie in een door AIDS getroffen land. ‘Dada Masilo turns Chaykovksi on his head’ – NY Times.‘The choreographer brings comedy, carnival and African dance to a hallowed classic, and ends up with something totally new.’ – The Guardian

meer info

Locatie Internationaal Theater Amsterdam (Stadsschouwburg)
Leidesplein 26
Amsterdam
1017PT
Nederland
http://www.ssba.nl/