Hieronder een aantal interessante links naar pagina's over Afrikaanse muziek en cultuur:

Madunia
Site van stichting Madunia, met maandelijkse muziekspecials waarin moeilijk verkrijgbare muziek online gezet wordt. Verder informatie over projecten, waaronder een video-documentaire over hip hop in Tanzania.

MiXite, African Music Online
Meer dan honderd Afrikaanse muzikanten uit ruim twintig landen zijn hier beschreven. Voornamelijk in het Nederlands, maar steeds meer ook in het Engels.

Rumba-Kali - Africanhiphop.com
Zeer veel informatie over hiphop in Afrika. In het Engels geschreven en regelmatig voorzien van nieuwe en actuele informatie. Een project van stichting Madunia.

Africaserver
Virtuele toegangspoort tot Afrika. Met honderden links naar Afrikaanse sites, o.a. online nieuws. Verder een gouden gids van Afrikaanse organisaties in Nederland, virtuele exposities van schilderkunst en een overzicht van Nederlandse organisaties die zich met Afrika bezig houden. In de afdeling Muziek & Dans o.a. een overzicht van online radiozenders.

Musique d'Afrique
Site met zeer regelmatige updates van online te beluisteren muziekfragmenten. Ook 'mystery tracks' afkomstig van oude cassettes, waarvan de luisteraar gevraagd wordt om naam of artiest te identificeren.

African.nl
Nieuwe site met overzicht van Afrikaanse culturele evenementen in Nederland.