Dinsdag 19 September 2017

van vr21.10
t/m za31.03
Nederland, Scheveningen - AFAS Circustheater - Dans en theater
Musical: Disney's The Lion King

Afrika ontwaakt. Een nieuwe dag. Een nieuw leven. Welkom in het rijk van The Lion King. Diep in dit kloppende hart van Afrika ligt het grillige pad naar volwassenheid. Voor de pasgeboren leeuwenwelp Simba is de ‘circle of life’ zojuist begonnen. Een adembenemend verhaal over hoop, avontuur, moed en liefde. Volg Simba tijdens zijn gevaarlijke reis en beleef hoe een kleine leeuw uitgroeit tot machtige koning. Met verbluffend mooie decors, prachtige kostuums en de meeslepende muziek van Elton John en Tim Rice. Disney's The Lion King trok wereldwijd al meer dan 80 miljoen bezoekers en won 70 internationale awards.

stage-entertainment

van za08.07
t/m zo15.10
Nederland, Amsterdam - Stedelijk Museum Amsterdam - Tentoonstelling
tentoonstelling Zuid-Afrikaanse fotografe Zanele Muholi

Deze zomer haalt het Stedelijk Museum de jonge Zuid-Afrikaanse fotograaf Zanele Muholi naar Amsterdam. Muholi is een betrokken fotograaf en visueel activist. In haar werk onderzoekt, documenteert en verbeeldt zij de zwarte LGBTQI identiteit in het hedendaagse Zuid-Afrika. In het Stedelijk zal een selectie te zien zijn uit Faces and Phases (2006 – heden), een serie krachtige, ontroerende en indringende portretten van vrouwen uit de lesbische gemeenschap in haar land, uit de serie Brave Beauties, over transgenders, en uit haar meest recente serie Somnyama Ngonyama (Hail, the Dark Lioness), waarin zij zelf figureert. Eind 2013 won Muholi de Prins Claus prijs en in 2015 kocht het Stedelijk vier werken van haar aan.

stedelijkmuseum

van do07.09
t/m zo24.09
Nederland, - Nederland - Muziek
concert tournee: Togo All Stars

Togo All Stars is een samenkomst van twee generaties muzikanten uit de bruisende muziekstad Lomé, hoofdstad van Togo. De jonge garde ontwikkelde zich voornamelijk op straat of in de kerk. Zo werd keyboardplayer Jean Paul D’Abeli Dowornu een lokale held doordat hij kerkbezoekers schijnbaar in trance bracht met de geluiden van zijn toetsen. Drummer Moise Kossivi Agboza was in de leer bij jazzlegende Cheikh Tidian Seck die o.a samenwerkte met Fela Kuti, Youssou N’ Dour en Hank Jones. Oude rotten in het vak zijn de vocalisten Lady Bellavi en Aguey Cudjoe, een superster in de highlife-scene van de jaren 70.

bird deflux vera doornroosje paradisonoord

van ma28.08
t/m do30.11
Nederland, Leiden - ASC - Tentoonstelling
New exhibition by Ton Dietz: Early postal services in East Africa

Prior to 1888 only Zanzibar Island was part of regular postal services. It lasted until 1890 before the 1st postage stamps were issued along the East Coast of Africa. There were British-Indian, French and German post offices in Zanzibar, followed by German post offices in Lamu Island, Witu, Dar es Salaam, and Bagamoyo, and later elsewhere in what became German East Africa, and British post offices in what became British East Africa in 1895, after taking over from the British East Africa Company. Postage stamps are miniature communication tools, that also have a political and esthetic message, with a strong flavour of ‘identity’.

ascleiden

van za16.09
t/m zo04.02
Nederland, Amsterdam - De Nieuwe Kerk - Tentoonstelling
We Have a Dream - Ghandi, King & Nelson Mandela

3 wereldberoemde personen die grote invloed hadden op de geschiedenis van de twintigste eeuw: Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela. Een nieuw tentoonstellingsconcept, met een schat aan beeld, geluid en ruimtelijk design en van ieder één persoonlijk, iconisch voorwerp. Het publiek stapt in hun wereld, met het onrecht naast de hoop, de grote historische momenten en hun persoonlijke weg daarnaartoe. Zij waren gewone mensen die uitgroeiden tot leiders van grote bewegingen tegen rassendiscriminatie en sociale ongelijkheid. De bezoeker ervaart van dichtbij hoe persoonlijke idealen de wereld kunnen veranderen. Wat waren de keerpunten in de levens van deze drie? Hoe maakten zij het verschil, en waarom inspireren zij nu nog steeds? En: wie zijn hun fakkeldragers, de wereldverbeteraars van nu en morgen? Foto: Walter Dhladhla / Staf / Getty Images, 1995

denieuwekerk

van do07.09
t/m wo11.10
Nederland, - Nederland - Film
Félicité, film over zangeres in Kinshassa, DR Congo met muziek van Kasai Allstars

Met de muziek van de wereldberoemde band de Kasai Allstars en het Symphony Orkest van Kinshasa die als rode draad door het verhaal lopen, schetst regisseur Alain Gomis een rauw beeld van de Congolese hoofdstad. Félicité, een vrijgevochten, trotse vrouw, is zangeres in een bar in Kinshasa. Haar leven wordt volledig overhoop gehaald wanneer haar 14-jarige zoon het slachtoffer wordt van een motorongeval. Om hem te redden, gaat ze koortsachtig op zoek naar een oplossing. We volgen Félicité op haar tocht door de zinderende straten van Kinshasa, een bruisende stad vol muziek en dromen.

fimladder

van do14.09
t/m wo18.10
Nederland, - Nederland - Film
Safari, documentaire over jagers in Zuidelijk Afrika

In zijn nieuwe documentaire Safari reist regisseur Ulrich Seidl mee met witte Duitsers en Oostenrijkers naar zuidelijk Afrika, waar zij mogen jagen op groot wild. Wat beweegt hen? Seidl laat het in fraai gecomponeerde beelden zien.

fimladder