Vrijdag 04 Oktober 2019

van vr27.09
t/m za05.10
Nederland, Utrecht - Utrecht - Film
Films over Afrika op NL Filmfestival

Op het Nederlands Filmfestival in 2019 worden enkele films en documentaires (ook premierès) die gaan over Afrika en/of Afrikanen. Daaronder :  Afrikaanse bruid; regie: Roy Dames, Jos Driessen; een lange documentaire - 2019 - 88 min.
De Belgische ex-para Gilbert lijkt gelukkig in Kenia. Op tragikomische maar vooral op pijnlijke wijze komt aan het licht hoe problematisch de relatie tussen Gilbert en de levenslustige Afrikaanse vrouwen is.  A Fool's Paradise; regie: Saskia Vredeveld. Een lange documentaire - 2019 - 79 min. Roadmovie door Zuid-Afrika, waarbij Saskia Vredeveld als witte Zuid-Afrikaanse filmmaker met Hollandse roots een reis maakt en zich afvraagt of haar jeugd onder de apartheid haar tot racist heeft gemaakt. KORT! - Venserpolder; regie: Teddy Cherim; een korte film - 2019 - 11 min. Williams (28) is de ambitieuze Ghanese eigenaar van een succesvol schoonmaakbedrijf in de Amsterdamse wijk Venserpolder. Zijn hooggeplaatste vader ligt in Ghana op sterve. Kort drama over een hechte migrantencultuur in Nederland en de oude banden en tradities, die zich niet gemakkelijk opzij laten schuiven door persoonlijke ambities.  De waarheid over mijn vader; regie: Shamira Raphaëla; een korte documentaire - 2019 - 53 min. Journalist Clarice Gargard onderzoekt in deze documentaire wie haar vader nu echt is. Ze dacht altijd dat hij een idealist was, een held - maar dat strookt niet met zijn werk voor corrupte regeringsleiders als oorlogsmisdadiger Charles Taylor. Gaandeweg is het maar de vraag of Gargard de waarheid wel werkelijk wil kennen. 

filmfestival

van vr04.10
t/m zo06.10
Nederland, Den Haag - Filmhuis Den Haag - Film
iAfrica Film Festival

Tijdens het iAfrica Film Festival van vrijdag 4 t/m zondag 6 oktober kun je genieten van een boordevol filmprogramma met filmtalent van het Afrikaanse continent. Met muziek, nagesprekken en veel meer!  Den Haag heeft een prachtig filmfestival in haar midden, het iAfrica Film Festival (iAFF). Een specifiek festival dat een platform creëert voor Afrikaanse filmmakers. Het publiek werpt een blik door de lens van de filmmakers op diverse Afrikaanse landen, Afrikaanse maatschappijen en Afrikaanse culturen. Is dit filmfestival een nieuw geluid uit de Afrikaanse filmwereld?  Het programma met korte films, animatie, documentaire en diverse speelfilms biedt je een verscheidenheid aan filmtalent van het Afrikaanse continent. Hiernaast kun je ook genieten van live muziek!

iafricafilmfestival filmhuisdenhaag afrovibes