Vrijdag 24 September 2021

van do02.09
t/m wo29.09
, - various locations - Film
Nature on Tour: Madagascar (2019)

Documentaire; Darwin voer met zijn schip de Beagle langs de koraalriffen van Madagascar, maar ging niet aan land. Een gemiste kans, want in termen van evolutie is dit misschien wel het vreemdste eiland op aarde. Vanuit de donkere jungle zagen de meest grillige wezens hoe het legendarische schip verdween aan de horizon van de Indische Oceaan.

filmladder

van do16.09
t/m wo29.09
Nederland, - Nederland - Film
Mrs. F.

De Nigeriaanse theaterregisseur Ifeoma Fafunwa strijkt neer in de drijvende sloppenwijk Makoko aan de rand van de hoofdstad Lagos voor een productie van haar toneelstuk over vrouwenonderdrukking, Hear Word! In de hoofdrollen cast ze dappere lokale vrouwen die langzaam maar zeker de moed vinden om de waarheid te vertellen tegenover hun hele gemeenschap.

filmladder

van vr24.09
t/m za02.10
Nederland, - Nederland - Film
Vijf films over Afrika op NFF

De volgende 5 films worden op het Nederlands Film Festival 2021 (deels online via NPO Start) vertoond: Black Butterflies uit 2011 van Paula van der Oest over de Zuid-Afrikaanse dichter Ingrid Jonker: Commando's, tv-serie over een gevaarlijke missie in Nigeria; Death of Darkness uit 2021 van Jasmijn Schrofer over Samboeroe herders in Noord-Kenia; Mrs. F. over jonge vrouwen in een sloppenwijk in Nigeria en White Cube uit 2020 van Renzo Martens over Congo.

nff