Agenda 2020

Oktober 2020

zaterdag31.10
, - Online - Muziek
Nana Adjoa

Op zaterdagavond trapt So Whart's Next af met een livestream van het concert van een fantastisch jazz multi-talent: Nana Adjoa. De Ghanees-Nederlandse Nana Adjoa is een ware muzikale ontdekkingsreiziger en maakt liedjes die tegen R&B en jazz aan schuren.  Met haar dromerige elektronica en kleine gitaarliedjes gooit ze hoge ogen: ze werd opgepikt door KCRW in de Verenigde Staten en was ook al te horen op Best Kept Secret en Eurosonic/Noorderslag.

sowhatsnext

November 2020

van za07.11
t/m za28.11
NL, Utrecht - Museum Speelklok - Muziek
Ga mee met een muzikale reis rond de wereld in een reeks concerten!
Zaterdag 07 November 2020 20:00
t/m Zaterdag 28 November 2020

Op de vier zaterdagavonden in november vindt een unieke wereldmuziek concertserie plaats in Museum Speelklok: Mark My Wor(l)ds. Globetrotter, fluitist Mark Lotz nodigt artiesten uit o.a. India, Brazilië, Syrie en Ghana uit om in de dagen van #BlackLivesMatter en sociaal isolement hun stemmen te laten horen. Een reflectie op het corona tijdperk door de vele culturen die Nederland rijk is in solo acts en sublieme muziek. Iedere concertavond begint met een solo optreden. Tijdens de hoofd-act creëert Mark samen met de andere muzikanten een interactie met het publiek in de vorm van een talkshow. De muzikanten zullen plaatsnemen in het publiek en samen met hen het gesprek aangaan. Hierin reflecteren zij op hedendaagse onderwerpen zoals corona, muziek en hun eigen leven. Kortom: vier avonden waarop een concert in een nieuw jasje gestoken wordt!

museumspeelklok marklotz

donderdag19.11
Nederland, Rotterdam - LantarenVenster - Muziek
Nana Adjoa
Donderdag 19 November 2020 22:00

Nana Adjoa geeft op donderdag 19 november twee optredens in LantarenVenster: Show 1 – Zaal open: 19.30 uur – Aanvang: 20.00 uur UITVERKOCHT / Show 2 – Zaal open: 21.30 uur – Aanvang: 22.00 uur TICKETS
Op haar langverwachte debuut Big Dreaming Ants verzoent Nana Adjoa achteloos een overdaad aan geluiden en onderwerpen. Popmuziek die het experiment niet schuwt en toch intiem, warm en benaderbaar klinkt voor de luisteraar. De liedjes lijken bijna uit de losse pols te komen, maar bevatten stiekem een spannend en rijk instrumentarium. Stijlen als folk, pop, elektronica, soul,  indie rock en afrobeat maken allemaal deel uit van Adjoa’s unieke vocabulaire. Elke track reflecteert op een heel specifiek gevoel of situatie. No Room teert op het fenomeen small talk, Throw Stones schreef ze om haar eigen woede om online interacties te bedaren. In Lesser Light Pollution haalt inspiratie uit de alomtegenwoordigheid van de maan, en de troost dat de persoon die je het meeste mist op dat moment ook verwonderd naar hetzelfde object kijkt. Om haar Ghanese roots te eren nam Adjoa nam een fraaie cover op van Ebo Taylor’s Love And Death op.

meeinfo

dinsdag24.11
Nederland, Amsterdam - Melkweg - Muziek
South Africa presents: Early B / Van Pletzen / Wowi
Dinsdag 24 November 2020 19:30

Bereid je voor op een wilde nacht met drie van de grootste namen in de Afrikaanse muziekscene voor één nacht onze OZ overnemen! Zuid-Afrika presenteert: Early B, Van Pletzen en wowi live on stage. A match made in heaven! Deze gevaarlijk combinatie geeft het publiek een energiek optreden die het beste wat zij afzonderlijk te bieden hebben combineert in één.  Tevens releasen ze allen vóór deze show nog nieuwe muziek.

melkweg

vrijdag27.11
Nederland, Amsterdam - Bimhuis - Muziek
Boy Akih

Het nieuwe album Storyteller van BOI AKIH vertelt een verhaal in kleuren en klanken, vol onverwachte ontmoetingen. Moeiteloos verweeft de band van zangeres Monica Akihary en gitarist / componist Niels Brouwer moderne jazz en geïmproviseerde muziek met folktradities uit alle windstreken. Ze worden dit keer bijgestaan door blokfuitist Dodó Kis en koraspeler Sekou Dioubate. Samen roepen ze een wereld op waar grenzen oplossen en afstanden tussen plekken, tijden en tradities niet bestaan. Speciaal voor Storyteller ontwikkelde Brouwer met koraspeler Zoumana Diarra een opvallende en unieke kora; met een speciale verlenging maakten ze het instrument geschikt voor de stukken van BOI AKIH. Maar in juli van dit jaar, middenin de voorbereiding voor het eerste Storyteller-concert, overleed hun muzikale soulmate en dierbare vriend.
In Sekou Dioubate vond BOI AKIH een waardige vervanger. Een koraspeler die, net als Zoumana Diarra, zijn kennis van de West-Afrikaanse muziektraditie koppelt aan een onderzoekende geest. Ook Dodó Kis heeft die nieuwsgierige aard; ook zij beweegt zich nomadisch tussen stijlen en tradities. Deze twee jonge musici geven BOI AKIH een heel nieuw karakter. LET OP: 2 shows op vrijdagavond

bimhuis

December 2020

woensdag02.12
Nederland, Utrecht - Tivoli Vredenburg - Muziek
concert: Fatoumata Diawara
Woensdag 02 December 2020 20:00

De Malinese zangeres/gitariste (en actrice) Fatoumata Diawara maakt een vrolijk klinkende mengeling van afrobeat, jazz, funk en soul. Mede dankzij haar soepel swingende begeleidingsband ontaardt elk concert van Diawara in een dansfeest – denk aan haar indrukwekkende optreden tijdens Le Guess Who? 2019 – maar ze heeft ook een andere kant: in haar teksten kaart ze geregeld serieuze maatschappelijke onderwerpen aan als de rechten van vrouwen en kinderen aan. Verwacht vanavond onder meer werk van haar albums Fatou (2011) en Fenfo (Something To Say) (2018), al covert Diawara live net zo makkelijk werk van haar helden Fela Kuti en Nina Simone!

tivolivredenburg

woensdag30.12
Nederland, Eindhoven - Muziekgebouw Frits Philips - Muziek
Richard Bona (Kameroen) & Metropole Orkest
Woensdag 30 December 2020 19:30

Charismatische bassist en zanger uit Kameroen. Dirigent: Vince Mendoza. De Kameroense topbassist en zanger Richard Bona brengt samen met het Metropole Orkest de beste nummers uit zijn repertoire in nieuwe orkestrale uitvoeringen en een aantal speciaal voor dit project geschreven nieuwe stukken. Bona is een van Afrika's meest veelzijdige muzikanten. Hij staat te boek als zanger en bassist, maar geef hem een willekeurig ander instrument in handen en hij zal het kunnen bespelen. Als klein jongetje in Kameroen viel zijn muzikaliteit al op en op zijn dertiende debuteerde hij in een Franse jazzclub. Eenmaal volwassen verhuisde hij naar Europa en later naar New York, waar hij een vaste waarde in de jazzscene werd, spelend met Branford Marsalis, Joe Zaniwul en Pat Metheny.

muziekgebouweindhoven