Woensdag 21 September 2016

woensdag21.09
België, Gent - De Centrale - Muziek
Alsarah & The Nubatones - Oost-Afrikaanse Retropop
Woensdag 21 September 2016 20:00

De in Soedan geboren zangeres en etnomusicologe Alsarah groeide op in Khartoum, maar vluchtte er weg voor het oorlogsgeweld, eerst naar Jemen en later naar de V.S.. Sindsdien woont en werkt ze in New York. Na o.a. een boeiende samenwerking met de Franse producer Débruit in 2013 (album Aljawal) brengt ze in 2014 samen met haar groep The Nubatones haar debuutplaat “Silt” uit.  Het album grijpt terug naar de Nubische liederen die men 'Songs of Return’ noemt.  Net als deze Nubische liederen van toen, zingt Alsarah over het verlangen naar een land dat niet meer bestaat.  Zelf omschrijft ze haar muziek als “Oost Afrikaanse retro pop” waarmee ze refereert naar de populaire Soedanese popmuziek uit de gouden jaren ’60 en ’70.

alsarah decentrale

woensdag21.09
Nederland, Utrecht - RASA - Muziek
Zoumana Diarra Trio en Remy van Kesteren & guests: Virtuoze harpklanken uit Afrika en uit het Westen
Woensdag 21 September 2016 20:30

Op 15 en 16 oktober vindt het Dutch Harp Festival plaats in TivoliVredenburg. Als opmaat presenteert RASA, in samenwerking met het Dutch Harp Festival, vandaag twee groepen die de breedte van het programma laten zien. Uit west-Afrika komt de kora, een harpluit, die vaak bespeeld wordt door griots: dichters/lofzangers/muzikanten die de mondeling overgeleverde tradities en geschiedenis bezingen. Een exponent hiervan is kora-virtuoos Zoumana Diarra uit Mali. Hij speelde niet alleen in de Super Railband en Super Biton, maar ook met Salif Keita.

rasa

van wo07.09
t/m wo28.12
Verenigde Staten, Brooklyn, New York - Barbes New York - Muziek
The Mandingo Ambassadors - Music from Guinea
Woensdag 07 September 2016 22:00
t/m Woensdag 28 December 2016

This legendary band was formed in the late 1960's by guitarist Mamady "Djelike" Kouyate and singer Emile Soumah. They made some of the most beloved music of their generation. Now based in New York, Mamady Kouyate has decided to revive The Ambassadors. Every Wednesday night.

barbes mandingo ambassadors at my space