Muziek

vrijdag08.03
Nederland, Zeist - Wijkcentrum ‘t Volle Hof - Muziek
Sekou Diabate & Mark Lotz - Volfest
Vrijdag 08 Maart 2024 20:00 - 21:00

Sekou en Mark brengen Westafrikaanse muziek opgefleurd met viriele klanken van de Indiase Bansuri en andere fluiten. Een reis van Afrika naar India en Europa in een verhalende reis met een spirituele klank.

Volfest: elke maand een bijzonder concert in Wijkcentrum ‘t Volle Hof i n Zeist.

Kijk hier voor meer informatie.

vrijdag08.03
Nederland, Utrecht - Tivoli Vredenburg - Muziek
Amapiano NL
Vrijdag 08 Maart 2024 23:00

Amapiano is de term die wordt gebruikt om Zuid-Afrika's snelst groeiende electronic music movement te beschrijven. Amapiano, dat in 2016 ontstond is een medley van deep house, jazz, kwaito en loungemuziek. De naam is afgeleid van het Zulu meervoud lidwoord "ama" en het Engelse zelfstandig naamwoord "piano." In 2024 breidt Amapiano zijn bereik uit buiten Zuid-Afrika en bereikt het de hitlijsten in landen over de hele wereld.

Kijk hier voor meer informatie.

dinsdag12.03
België, Borgerhout - De Roma - Muziek
Facesoul
Dinsdag 12 Maart 2024 20:00

Faisal Salah, bij het grote publiek bekend als FaceSoul, is een in Londen gevestigde Somalische artiest die geboren is in Oost-Afrika. Al op jonge leeftijd toonde Faisal een passie voor muziek. Hij combineerde zijn liefde voor zang, poëzie en verhalen vertellen om te ontsnappen aan de uitdagingen van het leven in de drukte van de Britse hoofdstad.

vrijdag15.03
Nederland, Haarlem - Patronaat - Muziek
Zoca Flavor: Omar Ka & Fula Band
Vrijdag 15 Maart 2024 23:30

De Senegalese Rotterdammer Omar Ka komt van de Fulani, de nomaden van West-Afrika met een rijke muziektraditie. Zijn excentrieke stemgeluid laat niemand onberoerd en samen met zijn vriendengroep Fula Band brengt hij een onweerstaanbare mix van Afrikaanse ritmes, met energieke funkyness en kleurrijke Afrojazz.

Kijk hier voor meer informatie.

donderdag28.03
Nederland, Utrecht - Tivoli Vredenburg - Muziek
Porcelain id
Donderdag 28 Maart 2024 20:00

De jonge Vlaams-Rwandese artiest Porcelain id valt op door de rauwe, emotionele vocalen, uitgeschreeuwd over lo-fi akoestische gitaren. Op een natuurlijke manier schakelt Porcelain id tussen Nederlands en Engels met persoonlijke teksten over identiteit, gender en racisme. De muziek is al even avontuurlijk als de teksten, met echo’s van eigenzinnige collega’s als Dan Bejar (Destroyer), Bon Iver en Daniel Johnston die doorklinken.

Kij hier voor meer informatie.

zaterdag30.03
Nederland, Tilburg - 013 - Muziek
AFRO GASM
Zaterdag 30 Maart 2024 23:00

Afro Gasm is meer dan een feest; het is een viering van cultuur, diversiteit en vakantievreugde. Of je nu een doorgewinterde liefhebber van Afrikaanse muziek bent of een nieuwkomer! Afro Gasm brengt een mix van muziekgenres zoals afrobeats, amapiano en dancehall onmisbare ingrediënten zijn. Dat niet alleen, ook zal onze locatie worden omgetoverd in een tropisch paradijs, versierd met glinsterende lichtjes en exotische decoraties.

Kijk hier voor meer informatie.

woensdag08.05
, Amsterdam - Paradiso Noord - Muziek
Togo All Stars
Woensdag 08 Mei 2024 20:30

Ongeveer halverwege tussen Accra in Ghana, waar de highlife in de jaren vijftig is ontstaan, en Lagos in Nigeria, waar Fela Kuti zijn afrobeat begon, ligt de hoofdstad van Togo: Lomé. Ook niet ver is Cotonou, de thuishaven van Orchestre Polyrythmo. Je krijgt een beeld van de muzikale invloeden van Togo All Stars, een van de belangrijkste bands uit Lomé. Voeg daar een kenmerkend Togolees geluid aan toe, doordrenkt met afrofunk en voodoo ritmes. En dat voodoo is serious business in Togo. Nog steeds moet je eigenlijk zeggen. Voodoo kwam mee met de slavenhandel naar de Amerikas en had daar een vergaande invloed op de hedendaagse muziek. Iedere voodoo god heeft zijn eigen ritmes, beats en melodieën die we nu terughoren in jazz, salsa, tango, blues en funk. Maar wil je de oorsprong horen, dan moet je naar Togo.

Kijk hier voor meer informatie.

donderdag09.05
Nederland, Utrecht - Tivoli Vredenburg - Muziek
Togo All Stars
Donderdag 09 Mei 2024 20:30

Togo All Stars is een goed geoliede afrofunkmachine uit Lomé, de hoofdstad van Togo. Elk instrument bij deze veelkoppige band draagt bij aan de onweerstaanbare groove die Togo All Stars vooral live aan de dag legt. Echo’s van Fela Kuti’s afrobeat uit de seventies klinken door, maar ook eeuwenoude voodooritmes, gespeeld door percussionist Ayaovi Kokousse op traditionele drums.

Kijk hier voor meer informatie.

vrijdag10.05
Nederland, Eindhoven - Muziekgebouw Eindhoven - Muziek
Ladysmith Black Mambazo
Vrijdag 10 Mei 2024 20:15

Het wereldberoemde a-capellakoor van Paul Simons 'Graceland' is al ruim 50 jaar een van de succesvolste Zuid-Afrikaanse acts ooit. Ze wonnen maar liefst vijf Grammys en begeleidden Nelson Mandela bij de uitreiking van zijn Nobelprijs voor de Vrede in Oslo in 1993. In de loop der jaren hebben de originele leden een aantal jongere leden verwelkomd. De nieuwere leden voorzien de groep van hun jeugdige energie. Hun prachtige en hartverwarmende harmonieën zijn onweerstaanbaar, uit duizenden herkenbaar en verspreiden een boodschap van vrede.

Kijk hier voor meer informatie.

zaterdag11.05
Nederland, Utrecht - Tivoli Vredenburg - Muziek
Ladysmith Black Mambazo
Zaterdag 11 Mei 2024 20:15

Het Zuid-Afrikaanse gezelschap Ladysmith Black Mambazo een koor noemen, doet geen recht aan hun status – het is een cultureel instituut. De formatie werd opgericht in 1960 en vergaarde in de seventies succes in eigen land, zelfs zoveel dat ze niet meer mee mochten doen aan talentenjachten omdat ze altijd wonnen. De grote doorbraak kwam in 1986, toen Paul Simon de hulp van Ladysmith Black Mambazo inriep op zijn inmiddels legendarische album Graceland. Sindsdien tourt het gezelschap over de hele wereld met hun boodschap waaraan nu meer dan ooit behoefte is: Peace, love and harmony!

zaterdag18.05
Nederland, Groningen - Vera - Muziek
Togo All Stars
Zaterdag 18 Mei 2024 20:30 - 23:00

De Togolese hoofdstad Lomé ademt muziek. Een van de meest toonaangevende muzikale acts die de West-Afrikaanse metropool haar thuisbasis noemt, de Togo All Stars, brengt invloeden uit onder meer de in Ghana ontstane high-lifestroming en de befaamde, in Lagos originerende afrobeat van de legendarische Fela Kuti samen in hun eigenzinnige, opzwepende en spiritueel georiënteerde jazz, funk en voodoo-ritmes.

Kijk hier voor meer informatie.

vrijdag24.05
Nederland, Amsterdam - Melkweg - Muziek
Van Pletzen & Early B.
Vrijdag 24 Mei 2024 19:30

Van Pletzen is een duo producers genaamd Peach Van Pletzen en Matthieu “Nik Nax” Auriacombe. Ze hebben veel van de grootste hits in Zuid-Afrika mede mogelijk gemaakt en creëren nu hun eigen unieke stroming van feel good dance music met een productionele waarde die zij zelf beschrijven als ‘a kak lekker vibe’. Van Pletzen heeft een solide following opgebouwd die geen genoeg kan krijgen van hun satirische muziekvideo's, vlijmscherpe humor en sociaal commentaar. In mei staan de heren weer in onze OZ!

Meester van lyrische flow en komische punchlines: Early B is uitgegroeid tot een gewilde naam op evenementen en festivals in heel Zuid-Afrika. De tweetalige rapartiest heeft zichzelf sterk geprofileerd met behulp van community en actueel gedreven teksten over een fusie van hiphop en dance beats. De opzwepende deuntjes in combinatie met zijn immense aanwezigheid op het podium en zijn energieke liveoptredens belooft wat!

Kijk hier voor meer informatie.

zaterdag08.06
Nederland, Leiden - De X (Copy) - Muziek
dubbelconcert: Gasper Nali en Kaito Winse
Zaterdag 08 Juni 2024 20:30

De X presenteert vanavond twee bijzondere solisten uit Afrika: Gasper Nali uit Malawi en Kaito Winse uit Burkina Faso.

Gasper Nali speelt zijn zelfgemaakte, 3 meter lange babatoni, een soort 1-snarige basgitaar, terwijl hij tegelijkertijd zingt en een eveneens zelfgemaakte basdrum bespeelt.

Kaito Winse is een griot uit Burkina Faso. Met zijn machtige stem en zijn virtuositeit op instrumenten als fluiten, percussie en mondboog weet hij het publiek op hun puntje van hun stoel te krijgen.

Kijk hier voor meer informatie.

donderdag13.06
, Amsterdam - Paradiso Noord - Muziek
Pat Thomas
Donderdag 13 Juni 2024 20:30

De Ghanese Pat Thomas ‘The Golden Voice Of Africa’ is één van de grootheden uit de highlife-muziek van de jaren zeventig en tachtig, waarbij traditionele Afrikaanse muziek gemixt wordt met elementen uit de westerse sound zoals swing en jazz. Het resultaat is zeer dansbaar: funky orgelpartijen, ronkende gitaarrifs, bas-discolijntjes en een ongekende groove.

Kijk hier voor meer informatie.