Film

van do22.02
t/m do07.03
Nederland, - Nederland - Film
Chocolat (re-release)

Voor haar debuutfilm Chocolat baseerde Claire Denis zich op haar eigen jeugd, die ze gedeeltelijk in West-Afrika doorbracht als kind van een Franse koloniale bestuurder. Spaarzame dialogen, strak gekadreerde beelden en een niet-lineaire verhaallijn: Chocolat bevat alle stijlkenmerken van Denis' latere werk.

Te zien in diverse cineville theaters vanaf 22 februari.

Kijk hier voor meer informatie.

donderdag14.03
Nederland, Wagenngen - Heerenstraat Theater - Film
CineScience: Saint Omer
Donderdag 14 Maart 2024 19:30

Kunnen we begrijpen wat ons vreemd is? Andere culturen, talen, logica. Dit waargebeurde verhaal roept filosofische vragen op over onszelf - en anderen. De inleiding is in het Engels. De film is Frans gesproken met Nederlandse ondertiteling.

Kijk hier voor meer informatie.

donderdag18.04
Nederland, Amsterdam - Rialto - Film
Augure - Africadelic
Donderdag 18 April 2024 19:00

Augure De jonge Congolees Koffi woont al 15 jaar in België, waar hij getrouwd is met Alice, die nu zwanger is van een tweeling. Zij wil graag haar schoonfamilie ontmoeten en dat is een van de redenen om terug te keren naar Koffi's geboorteland. Eenmaal gearriveerd is er niemand om ze op te halen, dus rijden ze op eigen houtje naar het familiehuis. Daar worden ze uiterst koel ontvangen – Koffi's moeder Mujila begroet ze niet eens. Wordt hem zijn vertrek destijds nog altijd kwalijk genomen? Of ligt aan de wijnvlek in zijn gezicht, die al sinds zijn geboorte door de familie wordt gezien als een teken van demonisch kwaad? Een klein incident maakt alles nog veel erger.

Africadelic is een in Amsterdams gevestigd platform en festival dat zich inzet voor de promotie van Afrikaanse en Afrikaanse diasporische culturele creativiteit, diversiteit en activisme in Nederland en daarbuiten.

Kijk hier voor meer informatie.