Film

van do05.10
t/m za07.10
Nederland, Amsterdam - Melkweg - Film
Nollywood Travel Film Festival

Van 5 t/m 7 oktober organiseert het Nollywood Travel Film Festival, in samenwerking met Africadelic, een nieuwe editie in Amsterdam, met Melkweg Cinema als uitvalsbasis. Tijdens deze drie dagen vertoont het festival zes films die gemaakt zijn door Nollywood, Nigeria's bloeiende filmindustrie. De openingsfilm van het festival op donderdag 5 oktober is Love, Lust & Other Things (2023) geregisseerd door Kayode Kasum en de slotfilm op zaterdag 7 oktober is Eagle Wings (2021) van Papel Paul Apel. Daarnaast omvat het festival ontmoetingen met beroemdheden, een workshop, een netwerkevenement, een prijzengala en een afterparty!

meer-info

van do05.10
t/m wo11.10
Nederland, Den Haag - Filmhuis Den Haag - Film
Films in Filmhuis Den Haag in het kader van Black Achievement Month

In het kader van Black Achievement Month vertonen wij verschillende films waarbij Nederlanders met Afrikaanse roots in de spotlight worden gezet.

meer-info

van vr13.10
t/m zo15.10
Nederland, Den Haag - Filmhuis Den Haag - Film
iAfrica Film Festival

De 7e editie van het iAfrica Film Festival vindt plaats van 13 tot 15 oktober in Filmhuis Den Haag. Deze editie staat in het teken van West-Afrika. Mis het niet! Het iAfrica Film Festival opent op vrijdag 13 oktober met de film Tirailleurs, met niemand minder dan de prijswinnende acteur Omar Sy. Het verhaal speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog en volgt een vader die zich inschrijft bij het Franse leger om bij zijn zeventienjarige zoon te zijn, die tegen zijn wil is gerekruteerd. Samen trotseren ze de uitdagingen van de oorlog in de Franse kolonie Senegal. Laat je betoveren door de diversiteit, creativiteit en authenticiteit van Afrikaanse verhalen. Beleef het Afrikaanse continent door de ogen van degenen die het het beste kennen: de Afrikanen zelf. Welkom bij iAfrica.

iafricafilm   filmhuisdenhaag