Evenement

van do13.04
t/m za15.04
Nederland, Rotterdam - Rotterdam - Evenement
MOMO Festival by Motel Mozaïque

De 21e editie van MOMO Festival vindt plaats op 13, 14 en 15 april 2023. Ontdek de tofste nieuwe muziek, performance en kunst op de vetste locaties en verstopte plekken van Rotterdam. We schotelen meer dan 100 acts en programma’s voor om uit te kiezen. In het najaar van 2022 maken we de eerste acts bekend. Muziek. Performance. Kunst. Tours. Sleep-in. Straat. Laat je gidsen door onze stad. Slaap in het Art Motel. Doe mee met performance art. Zie een adembenemende dansvoorstelling. En muziek. Een shitload aan nieuwe muziek. Met uit Afrika o.a.: Tony Njoku (British-Nigerian music producer ), Kampire (Oeganda), The Cavemen (a Nigerian based ‘Afrocentric influenced’ duo), Joya Mooi (Amsterdam based (with South African roots)

meer-info

donderdag13.04
België, Borgerhout - De Roma - Evenement
Iftar Dahira Touba
Donderdag 13 April 2023 20:00

Binnenkort is het weer zover: ramadan! We weten intussen dat de ramadan een tijd is van solidariteit, bezinning, samenhorigheid en respect voor elkaar. Een belangrijke maand voor moslims over heel de wereld, maar ook een gelegenheid om samen te komen over culturen en religies heen. Deze iftar gaat door i.s.m. de Senegalese organisatie Dahira Touba Souboulou as-salam (de weg naar de vrede). Naast gezelligheid en lekker eten trakteren we je op religieuze gezangen op de traditionele Senegalese manier van het Broederschap van de Mouriden. Daarnaast is er ook een performance van het broederschap Baye Fall, een spirituele aftakking van de islam. Wees welkom! Of je nu vast of gewoon zin hebt om de sfeer van deze vastenmaand te beleven.

meer-info

donderdag27.04
Nederland, Amsterdam - Paradiso - Evenement
Tribes
Donderdag 27 April 2023 21:00

Cloud 8 en Ziongate slaan opnieuw de handen ineen voor clubnacht en magisch dansritueel TRIBES.  Op 27 april wordt Freedom Day gevierd, een nationale feestdag in Zuid-Afrika die de eerste democratische, nationale verkiezingen na de apartheid eert. In het teken van het claimen van vrijheid zal er in Paradiso gedanst worden op de Afrikaanse elektronische ritmes waar Tribes bekend om staat.

meer-info

zaterdag06.05
Nederland, Amsterdam - Paradiso - Evenement
Connekt XL | 6 Year Anniversary
Zaterdag 06 Mei 2023 22:59

Op zaterdag 6 mei viert Connekt haar 6-jarig bestaan met een XL-editie in Paradiso.  Na het succes van de vorige editie maakt Connekt zich klaar voor de terugkeer naar Paradiso om zes onvergetelijke jaren in het Amsterdamse nachtleven te vieren. Verwacht een gekke avond met sounds van de hardste dj's en soundsystems van Amsterdam.

De Zuid-Afrikaanse zanger, dichter en gitarist Gert Vlok Nel maakt chansons in ouderwets en toch vernieuwend Afrikaans. Met ingetogen klanken neigt Vlok Nel naar melancholie, waarbij de Afrikaanse teksten bijdragen aan beeldende en beklemmende verhalen. Wie naar Vlok Nel luistert zal soms denken aan Bob Dylan-achtige klanken, maar zelf bewondert hij vooral Tom Waits en Bruce Springsteen. Door de documentaire 'Beautiful in Beaufort-Wes' uit 2006 vergaarde de singer-songwriter bekendheid in Nederland. In mei komt de Zuid-Afrikaan naar Amsterdam voor een concert dat de naam 'Must have been a Dutchman long ago cause I've loved the sea and rivers so' draagt; een bloemlezing van zijn werk uit heden en verleden.

meer-info

van zo14.05
t/m ma15.05
BE, Borgerhout - Rataplan - Evenement
Nzela Na Ngai (10+): Familiezondag met Tister Ikomo + schoolvoorstellingen

Nzela Na Ngai = Mijn Parcours. In dit drieluik reis je mee van Kinshasa ‘La Belle’ naar België. Een dansvoorstelling over beproevingen, transformatie en strijd om erkenning. Via tot ritmisch slagwerk getransformeerd afval, traditionele en hedendaagse dansen en muziek vertelt Tister Ikomo een persoonlijk verhaal. In het kader van de familiezondag geeft Tister voor de voorstelling een gratis percussie en dansworkshop voor kinderen van 10-12 jaar. Tister Ikomo is danser, choreograaf en muzikant die in Congo door de verschillende provincies trok om de rijke traditie van de Congolese dansen te bestuderen. In Kinshasa is hij assistent choreograaf van het artistiek gezelschap Arumbaya. Hij werkte o.a. ook samen met Alain Platel en Fabrizio Cassol als danser en als percussionist voor Sidi Larbi.

meer-info