Evenement

van vr02.08
t/m ma26.08
Verenigd Koninkrijk, Edinburgh - Edinburgh - Evenement
African productions at Edinburgh Fringe Festival 2019

The Edinburgh Festival Fringe is the largest arts festival in the world and takes place every August for over three weeks in Scotland’s capital city. The festival caters for everyone and includes theatre, comedy, dance, physical theatre, musicals, operas, music, exhibitions and events. In 2019 there are fourteen productions from Africa at the festival: Burkina Faso, Ivory Coast, Egypt, Guinea, Malawi, South Africa and Zimbabwe

edfringe

van za24.08
t/m zo25.08
Nederland, - Nederland - Evenement
World Cinema Amsterdam - 2019: Closing Party: Afrolijk
Van Zaterdag 24 Augustus 2019 -  23:00
t/m Zondag 25 Augustus 2019 - 03:00

Afrolijk host het slotfeest van World Cinema Amsterdam 2019! Na de vertoning van de Ghanese Afrofuturistische film The Burial of Kojo dopen we de foyer om tot club en gaat het dak eraf met de lekkerste afrobeats van dj Giordan Chase. Giordan is een Ghanees-Nederlandse dj uit Amsterdam Zuidoost. Hij begon op zijn 17e met draaien en is sindsdien niet meer weg te denken uit de Nederlandse clubscene. Giordan is onder andere vaste dj bij AfroLosjes en staat regelmatig op urban festivals als Vunzige Deuntjes, LatinVillage Festival en LUXURIOUS XXL "Summer Vibes". Inmiddels heeft hij zijn sound gecombineerd met zijn Ghanese roots en draait hij een mix van Afrikaanse muziek en urban music.edicht.

worldcinemaamsterdam

zaterdag14.09
België, Borgerhout - De Roma - Evenement
What About Africa: A heart for Kimpoko
Zaterdag 14 September 2019 20:00

#WAA is een avond waar storytelling centraal staat. Jong en oud nemen plaats op het podium en nemen ons mee naar hun moederland, het Afrikaans continent, en zoeken de link met hun thuisland, België.  Een avond met Don Moussa Pandzou en Lieven Miguel Kandolo, onder andere gekend van de Yaya na Leki (grote broer en kleine broer) brieven die ze aan elkaar schreven in De Standaard. Manon Janssens, coördinatrice van het Afrikaans filmfestival en Mohamed Ouaamiri, blogger, community manager en binnenkort debutant in de auteurswereld met zijn allereerste boek. Deze sprekers nemen het woord over hun connectie en perspectief op het Afrikaans continent. Via het centraal thema 'Onderwijs' tracht men de link te achterhalen tussen het thuisland en land van oorsprong. We staan op deze manier stil bij de relatie tussen België en het Afrikaans continent. Wat het ons allen kan bijbrengen, meegeven en hoe we de toekomst zien voor elkaar en zijn diaspora. Aldus een avond vol inspirerende talks, artistieke intermezzo’s en ontmoetingen.  Deze avond staat ook in het teken van de bouw van een schooltje voor weeskinderen in Kimpoko, Congo. Tijdens deze avond is er ook de mogelijkheid om uw steentje bij te dragen door uw generositeit te tonen aan één van de vele (food)kraampjes die aanwezig zijn. Bouw mee aan een betere toekomst!

deroma

van vr20.09
t/m zo29.09
Nederland, - Nederland - Evenement
Week van de Afrikaanse roman

Van 20 september t/m 29 september 2019 vindt in Nederland en Vlaanderen de vierde editie van de Week van de Afrikaanse roman plaats.
​Aan de editie van 2019 doen de volgende deelnemers mee: Frazer en Deniel Barry, Karin Brynard, Valda Jansen, Pieter Odendaal, Riana Scheepers, Eben Venter
Het voorlopige programma staat op de website. Neem alvast een kijkje op de pagina Programma. In diverse locat9es in Nederland en Vlaanderen.

meer info

van do03.10
t/m zo13.10
Nederland, - Nederland - Evenement
Afrovibes Festival 2019

De data voor Afrovibes 2019 zijn vastgelegd. Afrovibes Festival 2019 is van 3 - 13 oktober in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Meer informatie volgt zodra die beschikbaar is.

afrovibes