Maandag 20 Maart 2017

van wo01.02
t/m wo26.04
Verenigde Staten, Brooklyn, New York - Barbes New York - Muziek
The Mandingo Ambassadors - Music from Guinea
Woensdag 01 Februari 2017 22:00
t/m Woensdag 26 April 2017

This legendary band was formed in the late 1960's by guitarist Mamady "Djelike" Kouyate and singer Emile Soumah. They made some of the most beloved music of their generation. Now based in New York, Mamady Kouyate has decided to revive The Ambassadors. Every Wednesday night.

barbes mandingo ambassadors at my space

van di14.02
t/m za01.04
Nederland, - Nederland - Muziek
Ja Gesê - voorstelling met Chris Camelon (Zuid-Afrika) en Leoni Jansen (NL)

Ze zag hem op Festival Mundial. Hij was alleen met zijn gitaar, begon te zingen en binnen een halfuur stonden er 3000 mensen in de tent. Binnengelokt door zijn vier octaven, zijn charisma en zijn Afrikaans-Engelse teksten. Zij wilde niets liever dan met hem zingen. Dat is gebeurd. Het lied heet Ja Gesê. Hij zag haar op hetzelfde festival. Ze zong met een Senegalese gast en de ruimte werd gevuld met emotie. Zijn grootste wens was om met haar op te treden. Met z’n tweeën. In het klein. In het Afrikaans. In het Nederlands. In het Engels. Ze dagen elkaar uit, combineren hun stemmen en zingen verhalen over de liefde, verschillende culturen en de dwaasheid van het leven. Zij zien elkaar wel zitten.

kikproductions speellijst

van do16.02
t/m zo07.05
Nederland, - Nederland - Muziek
Abafazi: African Sunset - Show

Vrouwelijke drum and Marimba band: Afrikaanse drums voor mannen? De kleurrijke en energieke Abafazi zetten het traditionele beeld en de zaal op zijn kop. Met drums, marimba en zang nemen de tien Zuid-Afrikaanse dames het publiek mee op reis door de muziek en cultuur van Zuid-Afrika.

wereldtheater speellijst