Zaterdag 19 Mei 2018

zaterdag19.05
BE, Gent - Gent - Evenement
Les Goûts de Gand
Zaterdag 19 Mei 2018 14:00 - 22:00

Op zaterdag 19 mei strijkt “Les Goûts de Gand” voor de 12de keer neer in de Machariuswijk. De wijk rond de historische Sint-Baafsabdij en het aanpalende Coyendanspark ontvangen artiesten uit België, Brazilië, Bulgarije, Congo, Indië, Roemenië, Senegal, Slovakije, Turkije, Syrië en Palestina … (en dan zijn we er misschien nog een paar vergeten). De ganse buurt wordt omgetoverd tot een uniek muzikaal décor.

Het Coyendanspark wordt een “Feria Mundial”, een wereldmarkt waar je lekker kan eten en drinken en allerlei spullen kan kopen.

Een niet te missen Gratis stadsfestival op de plek waar Gent is ontstaan … op 2 dagen voor de Internationale dag van de Culturele Diversiteit.

Met o.a. Nilson Matta, Radio Martiko, Team Latino, DJ Pacha, Bleri Lleshi, Raju Thapa, Damast duo, Emilia Kirova & Dean Pavlov, Ömer Ulutaş, Raffaello Visconti & Friends, Tamala trio, ZEM, Odessalavie, Suman Sarkar & Suprotik Sengupta, The City’s Song: Ramallah Sessions, Masters of Ottoman Sufi Music, Alpacas, The London Klezmer Quartet, Amanat Ali Kawa & Sattar Khan, Bal Mundial & …

Meer informatie

zaterdag19.05
Nederland, Amsterdam Zuidoost - OBA Imagine IC - Evenement
De kano in huis!
Zaterdag 19 Mei 2018 14:30 - 16:30

Op zaterdag 19 mei viert OBA Imagine IC de komst van de Fanti-kano. In december van het vorige jaar verkenden het Tropenmuseum en Imagine IC al de waardering en betekenis van deze kano.

Fanti-kano
Waar en wanneer voel je je thuis? Welke rol spelen objecten en tradities voor jou bij het maken van een thuis? De Fanti kano uit de collectie van het Tropenmuseum gaf Stephanie Quaye het Ghana Thuis-gevoel. Met die kano is Amsterdam voor haar meer thuis. Binnenkort staat hij hier en door middel van de kano willen we het gesprek over het thuisgevoel voortzetten en verder verdiepen. Erfgoed is tenslotte hetgeen wat we samen uitkiezen omdat het verwijst naar een verleden dat we naar de toekomst mee willen nemen.

Gespreksstof
In Gespreksstof #2 delen Stephanie Quaye en vele anderen in de vorm van verhalen, livemuziek en voordrachten wat de aanwezigheid van de Fanti-kano in Zuidoost voor hen betekent of kan betekenen. Wat gebeurt er als je zo dichtbij de kano staat? En je hem bijna kunt aanraken?

Geef bij een hapje en een drankje samen meer betekenis aan ons dagelijks leven.

Extra feestelijk randje
Met de komst van de kano staan we die dag ook stil bij 1 jaar OBA Imagine IC. Een jaar waarin wij vanuit ons gezamenlijk huis samen de verhalen van de buurt, zijn herinneringen, boeken en beelden, vertellen en delen.

Meer informatie