Vrijdag 11 Oktober 2019

vrijdag11.10
Nederland, Amsterdam - Pakhuis De Zwijger - Evenement
Partos Innovation Festival 2019
Vrijdag 11 Oktober 2019 09:00 - 18:00

In Pakhuis de Zwijger in Amsterdam draait het op 11 oktober om inclusie en innovatie in ontwikkelingssamenwerking. Het Partos Innovation Festival is een feestelijke mix van inspiratie en inhoud, doen en luisteren, maar ook het opdoen van nieuwe skills en inzichten. Met diverse tedtalks van o.a. Hamzat Lawal, een activist uit Nigeria, over grassroots bewegingen en de campagne ‘follow the money’, Yetnebersh Nigussie, een advocaat uit Ethiopië, over ‘gender & disability rights’ en Eliot Higgens van Bellingcat over online onderzoek o.a. over MH17 en accountability. Kom voor inspirerende sessies over inclusive business, system change, digitalisering en inclusieve storytelling. Ervaar de toekomst van innovatie in de Innovation Room, speel de Integrity Game en stel je vragen aan diverse experts op de Exhibition Market. Er komen bijzondere initiatieven vanuit de hele wereld om te strijden voor de Awards. Kortom: dompel je onder in een internationaal programma vol inspirerende workshops, talkshows, exposities, speeddates en netwerken.

 

partosinnovationfestival oneworld

van do03.10
t/m zo13.10
Nederland, - Nederland - Evenement
Afrovibes Festival 2019

Van 3 tot en met 13 oktober is de 16e editie van het Afro_Vibes Festival op 12 podia in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Het festival brengt actuele theater- en dansvoorstellingen, muziek, film en design uit grootstedelijke culturele hotspots in Afrika. Het festival kijkt naar het hele Afrikaanse continent. Afro_Vibes brengt in deze 16e editie actuele makers en kunstenaars uit Zuid-Afrika, Nigeria, Angola, Oeganda, Congo-Kinshasa en uit Nederland. Zij laten zien dat we vanuit Nederland en Afrika naar de wereld kijken vanuit verschillende perspectieven maar dat we, ondanks de afstand tussen Europa en Afrika, vaak dezelfde vragen hebben over wie we zijn, wat we willen zijn, wat onze identiteit is en waarom we handelen zoals we handelen.

afrovibes

van za28.09
t/m di29.10
Nederland, - Nederland - Evenement
Black Achievement Month met Afrikaanse voorstellingen, lezingen en films

Black Achievement Month in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag en ook Almere & MIddelburg. Met dans- en theatervoorstellingen uit het Afrovibes Festival in Den Haag en Utrecht. De film Mama Africa (over Winnie Mandela) i.s.m. IDA in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Verder: Artist Talk Afro-religie in de kunst bij CBK Zuidoost in Amsterdam. Muziek van Richard Bona, die in zijn eentje al in staat is om elk podium te vullen met zijn uitstraling en zijn rijke basgitaarspel en zang, vaak in zijn Kameroense moedertaal (in het Muziekgebouw aan het IJ). Ook:debat over het Afro-Nederlands belang en de (on)mogelijkheid te komen tot een gezamenlijke agenda in de Bibliotheek Rotterdam. ‘Good Hope’ is een hartverwarmende voorstelling met vrolijke én kwetsbare songs, harmonieuze samenzang én opzwepende dans. Gebracht door de zangers van het bekende Khayelitsha United Mambazo Choir, meerdere Xhosa zangeressen en Zuid-Afrikaanse muzikanten.

blackachievementmonth