Dinsdag 29 Oktober 2019

van wo16.10
t/m do19.12
Verenigde Staten, Brooklyn, New York - Barbes New York - Muziek
The Mandingo Ambassadors - Music from Guinea
Woensdag 16 Oktober 2019 22:00
t/m Donderdag 19 December 2019

This legendary band was formed in the late 1960's by guitarist Mamady "Djelike" Kouyate and singer Emile Soumah. They made some of the most beloved music of their generation. Now based in New York, Mamady Kouyate has decided to revive The Ambassadors. Every Wednesday night. Mamady Kouyate will be absent for another two weeks. In his stead, his bandmates are showcasing some of their own projects.10:00pm  

barbes mandingoambassadorsatmyspace

dinsdag29.10
Nederland, Amsterdam - Paradiso - Muziek
concert Odunsi (The Engine) wordt verplaatst naar 2020

Let op: dit concert wordt verplaatst naar een nieuwe datum in 2020. Het concert van dinsdag 29 oktober wordt uitgesteld. Reeds gekochte tickets blijven geldig of kunnen worden geretourneerd bij Ticketmaster of Paylogic. Zie voor meer informatie: http://paradi.so/Ticketinfo. Odunsi (The Engine) is een 22-jarige Nigeriaanse zanger, songwriter en producer. Zijn solocarrière begon in 2016 en in dat jaar bracht hij zijn debuut-EP 'Time of Our Lives' uit. Hij maakt r&b met afrobeat invloeden en grijpt zo nu en dan terug naar de jaren '80. Niet alleen in zijn muziek, maar ook in zijn videoclips brengt hij een kleurrijke wereld tot leven. In april 2017 ging Odunsi de samenwerking aan met landgenoot Nonso Amadi om aan een gezamenlijk EP  te produceren. Het gezamenlijke project vormde de aanloop naar zijn eigen debuutalbum, dat vervolgens in 2018 verscheen. Op dat album staan maar liefst 14 nummers - het meest complete werk van Odunsi tot nu toe.

paradiso

van wo16.10
t/m vr13.12
Nederland, - Nederland - Muziek
Good Hope - South African Road Trip

Een swingende en uitbundige Zuid-Afrikaanse muziekbelevenis. Gelukkig komt ook deze winter South African Road Trip de Nederlandse theaters verwarmen. Met vrolijke songs, kwetsbare nummers, harmonieuze samenzang en opzwepende dans en muziek. Gebracht door de talentvolle mannen van het bekende Khayelitsha United Mambazo Choir, meerdere Xhosa zangeressen én Zuid-Afrikaanse muzikanten. Oogstrelende kostuums en een prachtig videodecor, met mini docu’s over het dagelijkse leven van de koorleden, maken het plaatje compleet. Bijzonder zijn de indringende, persoonlijke verhalen van de koorleden. Zij vertellen openhartig over hun leven in de township, een leven dat zo anders is maar toch ook zoveel overeenkomsten vertoont met dat van ons. Geboorte, liefde, dood: we maken het allemaal mee. Plezier, verdriet, hoop: het zijn universele gevoelens. Maar waar hoop je op als het perspectief op echte vooruitgang in je township klein is? Ubuntu, ‘ik ben omdat wij zijn’, is het credo dat de cast uitdraagt, een Afrikaanse Xhosa-levenswijze die ervan uitgaat dat alle mensen met elkaar verbonden zijn.

southafricanroadtrip speellijst