Dinsdag 19 November 2019

van wo16.10
t/m do19.12
Verenigde Staten, Brooklyn, New York - Barbes New York - Muziek
The Mandingo Ambassadors - Music from Guinea
Woensdag 16 Oktober 2019 22:00
t/m Donderdag 19 December 2019

This legendary band was formed in the late 1960's by guitarist Mamady "Djelike" Kouyate and singer Emile Soumah. They made some of the most beloved music of their generation. Now based in New York, Mamady Kouyate has decided to revive The Ambassadors. Every Wednesday night. Mamady Kouyate will be absent for another two weeks. In his stead, his bandmates are showcasing some of their own projects.10:00pm  

barbes mandingoambassadorsatmyspace

dinsdag19.11
Nederland, Amsterdam - Paradiso - Muziek
concert: Mdou Moctar (Niger)
Dinsdag 19 November 2019 22:00

Mdou Moctar geldt als een van de meest vernieuwende artiesten in de hedendaagse Toeareg-muziek. De gitarist uit Niger werd in eerste instantie opgepikt door zijn combinatie van een traditioneel geluid en het gebruik van autotune en synths; elektronische elementen die duidelijk vertegenwoordigd waren op zijn debuutalbum ‘Anar’ uit 2008. Voor zijn meest recente en zeer goed ontvangen album ‘Ilana (The Creator)’ ging hij voor het eerst met complete band de studio in en is de eerdergenoemde elektronica niet meer aanwezig. Het resultaat is een psychedelische rockplaat waarop zijn onconventionele gitaarspel levendiger en sprankelender klinkt dan ooit tevoren.

paradiso

van wo16.10
t/m vr13.12
Nederland, - Nederland - Muziek
Good Hope - South African Road Trip

Een swingende en uitbundige Zuid-Afrikaanse muziekbelevenis. Gelukkig komt ook deze winter South African Road Trip de Nederlandse theaters verwarmen. Met vrolijke songs, kwetsbare nummers, harmonieuze samenzang en opzwepende dans en muziek. Gebracht door de talentvolle mannen van het bekende Khayelitsha United Mambazo Choir, meerdere Xhosa zangeressen én Zuid-Afrikaanse muzikanten. Oogstrelende kostuums en een prachtig videodecor, met mini docu’s over het dagelijkse leven van de koorleden, maken het plaatje compleet. Bijzonder zijn de indringende, persoonlijke verhalen van de koorleden. Zij vertellen openhartig over hun leven in de township, een leven dat zo anders is maar toch ook zoveel overeenkomsten vertoont met dat van ons. Geboorte, liefde, dood: we maken het allemaal mee. Plezier, verdriet, hoop: het zijn universele gevoelens. Maar waar hoop je op als het perspectief op echte vooruitgang in je township klein is? Ubuntu, ‘ik ben omdat wij zijn’, is het credo dat de cast uitdraagt, een Afrikaanse Xhosa-levenswijze die ervan uitgaat dat alle mensen met elkaar verbonden zijn.

southafricanroadtrip speellijst