Zaterdag 14 December 2019

zaterdag14.12
België, Gent - De Centrale - Muziek
Issa Sow - Cd presentatie AYNAABE
Zaterdag 14 December 2019 20:00

Issa Sow is een Belgisch-Senegalees muzikant die, jaren na zijn cd "Doumale",  zijn nieuwe album “AYNAABE” presenteert.  Hij slaagt erin zijn traditionele snaarinstrument, de "nianiorou” of “riti", in de moderne muziek te introduceren.  Zijn nieuwste album draagt verder het traditionele muzikale erfgoed van de Pheuls uit in een nieuwe geglobaliseerde wereld.  Het repertoire  vertrekt van pastorale, nomadische  muziek uit de rijke West-Afrikaanse culturen. Het combineert populaire traditie en moderniteit. Issa Mbaye Diary Sow (Nianiorou of Riti) / Abdou Camara (zang) / Wouter Vandenabeele (viool) / Bao Sissoko (kora) / Malick Pathé Sow (hoddu of khalam) / Désiré Tsome (gitaar) / Octave Komlan (kalebas & cimbalen) / + special guest Shalan Alhamwy (viool).

decentrale

zaterdag14.12
NL, Amsterdam - Munganga - Muziek
Mike del Ferro Trio & Zulu Zanger Mbuso Khoza uit Zuid Afrika.
Zaterdag 14 December 2019 20:00

Zuid Afrika is Mike del Ferro’s “second home”, hij is er regelmatig en treed er op met de top van de Zuid Afrikaanse muziekwereld. Met (Zulu) Zanger Mbuso Khoza nam hij inmiddels 2 albums op; met Mbuso als gast bij zijn trio (the Johannesburg Sessions) en met Mbuso’s koor in Zuid Afrika. Op 14 december komt Mike naar Munganga met Mbuso, zijn ritmesectie en de Zwitserse top trompettist Matthias Spillmann die ook veel met Khoza samenwerkt. Verwacht prachtige ballads en stevige Afrikaanse ritmes. Line up:| Mike del Ferro – piano and keyboards; Mbuso Khoza (south africa) – Vocals; Matthias Spillmann (CH) – Trumpet; Frans vd Hoeven – Bas; Jamie Peet – Drums

meerinfo

van wo16.10
t/m do19.12
Verenigde Staten, Brooklyn, New York - Barbes New York - Muziek
The Mandingo Ambassadors - Music from Guinea
Woensdag 16 Oktober 2019 22:00
t/m Donderdag 19 December 2019

This legendary band was formed in the late 1960's by guitarist Mamady "Djelike" Kouyate and singer Emile Soumah. They made some of the most beloved music of their generation. Now based in New York, Mamady Kouyate has decided to revive The Ambassadors. Every Wednesday night. Mamady Kouyate will be absent for another two weeks. In his stead, his bandmates are showcasing some of their own projects.10:00pm  

barbes mandingoambassadorsatmyspace

van do28.11
t/m vr21.02
Nederland, - Nederland - Muziek
Dear Winnie - Musical

Een voorstelling van 9 zwarte vrouwen, muziek vol kracht, hoop en strijdlustigheid. Tijdens de anti-apartheidsstrijd stuurde ANC-verzetsstrijder Maurice Mthombeni een brief aan pleitbezorger en vertrouwenspersoon Winnie Mandela. De apartheidsregering onderschepte de brief en publiceerde die in de nationale krant van Zuid-Afrika, om zo tweespalt te zaaien binnen de verzetsbeweging ANC. Maurice Mthombeni vluchtte naar Europa en zette vandaaruit de strijd verder. Hoe is het om vrouw, zwart en activist te zijn?  Wanneer kom je in opstand voor erkenning, rechtvaardigheid en eis je je plek op? In Dear Winnie, worden de verhalen van negen actrices, zangeressen en performers met Afrikaanse roots (uit o.a. Zuid-Afrika, Kameroen, Ghana, Suriname en de Caraïbische eilanden ) verweven met dat van Winnie Mandela. Verhalen over een gedeelde geschiedenis, verbonden aan die van Nederland, vol kracht, meedogenloos eerlijk en met kiemen van inspiratie en hoop.

nnt  kvs speellijst

van wo11.12
t/m za21.12
België, - België - Muziek
Tournee: The Voices of South Africa

Met 'Our heritage' legt The Voices of South Africa de grote diversiteit in de originele Zuid-Afrikaanse muziek bloot. Hun unieke smeltkroes van diverse stemmen geeft een heel eigen inkleuring aan de muziek uit de townships, gospel, bandit, mbaganga. Met hun eigen arrangementen geven de zangers van The Voices of Africa een nieuwe dimensie aan het patrimonium van de Zuid-Afrikaanse muziek. Zowel solo als in close harmony staat deze 7-stemmige groep op een eenzaam hoog niveau. The Voices of South Africa doet geen enkele toegeving: ze beoogt vooral diepgang in de arrangementen en de uitvoering ervan. In december 2019 zorgen zij voor beklijvende momenten, afgewisseld met speelse nummers. De zeven leden van The voices of South Africa komen naar Belgïe vanuit Johannesburg voor een beperkte exclusieve tour! De vier zangers en drie zangeressen staan gezamenlijk voor honderdvijftig jaar ervaring, aan de zijde van zowat alle grote Afrikaanse namen: Caiphus Semenya, Letta Mbulu, Miriam Makeba, Lucky Dube en Johanny Clegg, om er maar een paar te noemen.

meerinfo