Woensdag 30 Maart 2022

woensdag30.03
Nederland, Amsterdam - Melkweg - Muziek
Nneka
Woensdag 30 Maart 2022 19:30

De uit Nigeria afkomstige Duitse zangeres Nneka combineert soulvolle en politiek beladen songs met funky hiphop en met haar sterke sound treedt de talentvolle Nneka in de voetsporen van grootheden als Erykah Badu en Lauryn Hill. Voor 'My Fairy Tales' koos Nneka meer voor reggae- en Afro-funksound en werkte samen met producer James 'Bonzai' Caruso (o.a. Damian Marley). Ze heeft verder al samengewerkt met artiesten als Ziggy Marley en The Roots en deed supports van o.a. Femi Kuti. Een absolute souldiva die je zeker niet wil missen!

melkweg

woensdag30.03
Nederland, Amsterdam - Paradiso - Muziek
Yung Dada
Woensdag 30 Maart 2022 19:30

Ontmoet muzikant en producer Yaw Owusu Addai, ook wel bekend als Yung Dada. Vanaf een jonge leeftijd was hij gefascineerd door de muziek die zijn ouders in huis afspeelden, wat als basis fungeerde voor de start van zijn carrière als trapartiest- en producer onder de alias DRUMMAKID. Owusu Addai voelde echter de drang om dichter bij zijn roots te komen, en nam een stap terug om zichzelf en zijn geluid te herontdekken. Hiervoor was de opkomst van afrobeats het juiste moment. Een stap dichter bij zijn roots, maar ook een stap vooruit in zijn carrière. Zo werd Yung Dada geboren, bekend om zijn eigen producties en optredens met een afro-georiënteerde sound. Zijn eerste single 'MI Amor' uit 2020 kreeg co-signs van onder andere Joe Kay en Quamina MP, en werd in 2022 opgevolgd met zijn debuut EP 'Shea Butter Boy'. Afro en amapiano beats met honingzoete vocals die de vluchtige romantiek van een opkomende artiest centraal stellen.

paradiso

van wo30.03
t/m do31.03
Nederland, - Nederland - Muziek
Shishani (Namibia) & Miss Catharsis.

Het Nederlandse Shishani & Miss Catharsis maakt 'stijlvolle indie-soul met super elegante sound'. De eclectische band is opgericht door de meermaals bekroonde singer-songwriter en activist Shishani, met Belgische en Namibische roots. Ze is onder andere bekend van haar project Shishani & Namibian Tales, waarmee ze wereldwijd tourde. Samen met muzikanten Chrissie Quast, Jaimie van Hek en Ceciel Moyano brengt de band cutting edge songs met een bad ass stage presence. 'Catharsis' betekent 'zuivering', 'reiniging' of 'opheldering'. Door inspiratie te putten uit hun verschillende achtergronden vertellen ze krachtige verhalen in genre- overschrijdende muziek.

tivolivredenburg  paradiso