Zondag 03 Juli 2022

zondag03.07
NL, Amsterdam - Oosterpark - Muziek
Amsterdam Roots Festival : Miroca Paris
Zondag 03 Juli 2022 13:15

‘Island Rhythm Innovator’ in the wake of Césaria Evora. De Kaapverdische multi-instrumentalist Miroca Paris is van oorsprong percussionist, en toerde jaren met Césaria Evora en recent zelfs met Madonna. Sinds een aantal jaren heeft hij de gitaar weer opgepakt. Door zijn ritmische gave talent ontwikkelde hij een geheel eigen, originele gitaarsound: stuwend, speels, verrassend en fris. Sinds Miroca in 2017 zijn eerste soloplaat uitbracht is hij ook met zijn eigen band over de hele wereld te bewonderen geweest. Zijn muziek is het resultaat van jarenlang componeren, arrangeren en opnemen terwijl hij op tour was. Van thuisstad Lissabon tot de VS, Spanje, Nederland, Kaapverdië en Frankrijk: op elke plek waar hij geïnspireerd raakte werd weer een stukje van zijn repertoire geboren.

meer-info

zondag03.07
NL, Amsterdam - Oosterpark - Muziek
Amsterdam Roots Festival : Groupe RTD: Dancing Devils of Djibouti
Zondag 03 Juli 2022 15:15

East Africa's best-kept musical secret: Djibouti’s national radio & television orchestra. Het is één van Oost-Afrika’s best bewaarde muzikale geheimen. Al sinds eind jaren 70 is Groupe RTD de huisband van de nationale radio van Djibouti. Maar hun rauwe hypnotiserende klanken waren tot zeer recent nooit buiten Djibouti te horen. In het kleine Djibouti is de muziekindustrie geheel in handen van de overheid, en tot voor kort kreeg geen enkele buitenlandse partij toestemming om met Djibouti’s artiesten te werken. Groupe RTD bestaat uit Djibouti’s toptalent: sommige bandleden zijn de 60 gepasseerd, het jongste lid is de 20-jarige zangeres Asma Omar. Op Amsterdam Roots brengen zij hun rauwe en unieke geluid zoals dat tot voor kort alleen maar op de Radio in Djibouti te horen was: een mix van Oost-Afrikaanse hypnotiserende synthesizer melodieën, Bollywood zanglijnen, offbeat reggae gitaarlicks en strakke jazz blazers

meer-info

zondag03.07
NL, Amsterdam - Oosterpark - Muziek
Amsterdam Roots Festival : Ami Yerewolo - Sharp-tongued female rap from Bamako
Zondag 03 Juli 2022 16:00

"Ik ben een Denfari”, zegt Ami Yerewolo over zichzelf, wat in het Bambara betekent: “Ik ben een kind dat niet bang is voor verandering”. Yerewolo is één van de weinige vrouwelijke rappers in haar thuisland Mali, en tart conventies en vooroordelen. Yerewolo rapt over onderwerpen die haar generatiegenoten in Mali aangaan: familie, zelfontplooiing, nationalisme en vrouwenrechten. Bovendien is ze niet bang om te rappen over seksisme en andere vormen van onrechtvaardigheid. Ze creëert beats met geestige, slimme en soms bijtende teksten in een mix van Frans en Bambara.

meer-info

zondag03.07
NL, Amsterdam - Oosterpark - Muziek
Amsterdam Roots Festival : Afrobeats en Amapiano Blockparty with Waxfiend & Ricks
Zondag 03 Juli 2022 19:30

Zondagavond 3 juli is de Super Nova-stage een walhalla voor liefhebbers van Afrobeats en Amapiano. De muziekstijl Afrobeats, die zijn oorsprong heeft in West-Afrika, is niet meer weg te denken uit de wereldwijde hitlijsten. En ook het gestileerde, minimalistische maar soulvolle geluid van Amapiano, ontstaan in Zuid-Afrika, bestormt met haar unieke geluid inmiddels de internationale hitlijsten. Twee bekende dj’s geven invulling aan dit programma. Waxfiend; een gevestigde naam in de dj-wereld en groot liefhebber en aanjager van dancehall-cultuur en Zuid-Afrikaanse dance-genres in Nederland. Daarnaast dj Ricks, een van de residents op de toonaangevende Afrolosjes party’s en bekend om zijn opzwepende Afro-sound sets.

meer-info

zondag03.07
NL, Amsterdam - Oosterpark - Muziek
Amsterdam Roots Festival : Alogte Oho & His Sounds of Joy
Zondag 03 Juli 2022 21:00

Divine gospel, tight horns and uplifting rhythms from Ghana. Als twintiger werd Alogte Oho op zijn motorfiets aangereden. Tijdens zijn herstel in het ziekenhuis kreeg hij een openbaring en schreef hij het iconische gospelnummer Mam Yinne Wa (‘God, U hebt me zo lief’). Het werd een enorme hit in de Frafra scene in Noord-Ghana. Max Weissenfeld van Philiphon records zocht de artiest op, wat leidde tot een alom geprezen debuutalbum. Alogte Oho wordt bijgestaan door een krachtig vrouwelijk koor, met de toepasselijke naam Sounds of Joy. Gecombineerd met strakke blazers en vintage keyboards staat deze formatie garant voor een opzwepende live ervaring.

meer-info

van za02.07
t/m zo03.07
Nederland, Hertme - Openluchttheater Hertme - Muziek
Afrikafestival in Hertme 2022

Het Afrika Festival Hertme is een van de meest authentieke festivals van Nederland! In het prachtige, groene Openluchttheater Hertme vindt al sinds 1989 het tweedaagse muziekfestival plaats. Met dit jaar o.a.: Samba Touré wordt door velen beschouwd als de beste gitarist van Mali. Hij komt weer naar Hertme op zondag 3 juli, samen met ngoni-maestro Djimé Sissoko en de geweldige en krachtige Souleymane Kane op percussie. Samen brengen zij traditionele Songhaï muziek ten gehore met zowel akoestische als elektrische nummers. En ook: Bandé-Gamboa. Deze groep bestaat uit muzikanten uit Guinee-Bissau en Kaapverdië en heeft klassieke liedjes uit beide landen opnieuw geïnterpreteerd. Het is een vreugdevolle ontmoeting tussen twee muziekstijlen: de pittige, door accordeons aangedreven funaná van Kaapverdië en de ritmes van de gumbé uit Guinee-Bissau. En verder: Etuk Ubong. Deze getalenteerde trompettist zal het festival afsluiten op zondag 3 juli. Met zijn 13-koppige band brengt hij dampende up-tempo afrobeat rechtsreeks uit Lagos. Hij speelde in Femi Kuti’s band Positive Force, die vaak optrad in de "New Afrika Shrine" in Ikeja. Thuis in Lagos heeft hij zijn eigen podium gelanceerd, "The Truth Village", waar hij drie avonden per week optreedt. Het is het meest productieve podium in de Nigeriaanse hoofdstad sinds Fela Kuti's Shrine.   

afrikafestival

van vr01.04
t/m zo23.10
, - various locations - Muziek
Entoto Band on tour!

Entoto brengt een hedendaagse interpretatie van Ethiopische funk van de ’60s. Bulderende saxofoons, soulvolle zang en groovende ritmes smelten samen in een energieke performance, terwijl het publiek zich waant op de dansvloer van swingend Addis Ababa!  Vanaf april heeft Entoto Band bijna iedere week een concert! Deze optreden worden sinds kort georganiseerd in samenwerking met Bravissimo Music.  Voorlopige speellijst 2022: 1 april – DUM, Utrecht (try out) / 3 april – De Harmonie, Edam (try out) /10 april – Zaal 100, Amsterdam (try out) /17 april – RS Huis, Amsterdam (try out) / 22 april – De Pletterij, Haarlem / 1 mei – Beauforthuis, Austerlitz / 7 mei – Rietveld Theater, Delft / 15 mei – Jazz & Blues in de Hout, Alkmaar / 21 mei – Go Theater, Leerdam / 12 juni – 1Ander Festival, Schijndel

joeppelt bravissimomusic  speellijst