Woensdag 29 Maart 2023

woensdag29.03
Nederland, Amsterdam - Melkweg - Muziek
Concert: Omah Lay (Nigeria)
Woensdag 29 Maart 2023 19:00

Meet Omah Lay! De Nigeriaanse zanger en producer staat bekend om zijn dark vocals en aanstekelijke ritmes. In 2019 zong Lay alleen nog in zijn slaapkamer, en vroeg hij zich af of mensen zijn tracks überhaupt ooit zouden horen. Inmiddels is zijn debuutalbum ‘Boy Alone’ uit, heeft hij meerdere hits op zijn naam staan én werkte het talent uit Lagos o.a. samen met niemand minder dan Justin Bieber, 6LACK en WizKid. Get ready want op woensdag 29 maart brengt hij zijn Afro-fusion sound naar de Max!

melkweg

woensdag29.03
België, Gent - De Centrale - Muziek
Samba Touré Trio - Songhai blues uit Mali
Woensdag 29 Maart 2023 20:00

Samba Touré is een van de beste gitaristen uit Mali. Hij groeide op in de regio van Timboektoe. Hij wordt gezien als de muzikale erfgenaam van de legendarische Ali Farka Touré, de in 2006 overleden ‘koning van de woestijnblues’. Samba Touré bracht zijn eerste plaat uit in 2008, maar zijn internationale doorbraak kwam er 2013, met het album Albala (uitgebracht op het label Glitterbeat). Op datzelfde label volgden later Gandadiko (2015), Wande (2018) en Binga (2021). Samba Touré brengt een harmonieuze mix van West-Afrikaanse riverblues, traditionele Songhai-thema's en westerse elementen. Soms met een heerlijk zachte touch, dan weer met een krachtiger bluesrockgevoel, maar hoe dan ook immer en altijd even aanstekelijk.

meer-info

van za11.02
t/m zo27.08
, - various locations - Muziek
Entoto Band on tour - Hedendaagse versie van Ethiopische 60’s & 70’s funk!

Entoto Band brengt een hedendaagse interpretatie van Ethiopische funk van de ’60s. Bulderende saxofoons, soulvolle zang en groovende ritmes smelten samen in een energieke performance, terwijl  het publiek zich waant op de dansvloer van swingend Addis Ababa! Entoto is: Helen Mengestu – vocals; Million Tewelde – saxophone / aerophone / vocals; Joep Pelt – guitar; Elvis Sergo – Hammond organ / synthesizers; DJ de Koning – percussion; Randell Sambo – drums

entotoband speellijst

van zo05.03
t/m zo16.04
, - various locations - Muziek
The African Mamas: ‘Graceland the Concert’

In ‘Graceland the Concert’ laten The African Mamas het publiek het fantastische concert, waar Paul Simon de aanstichter en dirigent van was, herbeleven. Met hun prachtige stemmen, diepe emoties en ontembare vitaliteit creëren The African Mamas meer dan een prachtige show. Het wordt een onvergetelijke muzikale belevenis. Het begon begin jaren 80 toen Paul Simon toevallig een cassettebandje in handen kreeg van ‘Gumboots’. De stuwende Soweto-sound van gitaren, bas, drums en accordeon herinnerde hem aan de opwindende beginjaren van de rock ’n roll. Niet lang daarna vertrekt Paul Simon naar Johannesburg om met de oorspronkelijke artiesten opnames te maken, met het fantastische album Graceland als het ultieme eindresultaat. De sensatie over de (opwindende) mix van Amerikaanse en Zuid-Afrikaanse popmuziek ging hand in hand met de nodige politieke turbulentie. De anti-apartheidsbeweging was op zijn zachtst gezegd niet blij dat Paul Simon de culturele boycot van Zuid-Afrika doorbrak. Terwijl tal van grote sterren kritiekloos in Sun City, het decadente symbool van de apartheidspolitiek, op bleven treden, werd Paul Simon het mikpunt van kritiek. Iets dat hij zelf nooit heeft begrepen. “Maar waarom waren de muzikanten dan zo blij met mijn komst? We werkten samen, zonder aanzien van ras of kleur” zei hij daar destijds zelf over.

meer-info   verdere-speellijst