Vrijdag 12 April 2019

vrijdag12.04
Nederland, Amsterdam - Melkweg - Muziek
Alpha Blondy & The Solar System
Vrijdag 12 April 2019 19:30

De hogepriester van de Afrikaanse reggae staat na 10 jaar eindelijk weer op het podium van de Melkweg! De goedlachse zanger uit Ivoorkust is al sinds begin jaren ’80 één van de belangrijkste Afrikaanse artiesten en een grote naam in de reggaewereld. Daarnaast heeft hij met zijn politieke betrokkenheid en inzet voor humanitaire zaken altijd een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Afrika in het algemeen en zijn land Ivoorkust in het bijzonder. Hij zingt het Frans, Engels, de West-Afrikaanse talen Dioula, Bété en Baule, en in de nummers 'Sebe Allah Ye' en 'Jerusalem' verwerkte hij respectievelijk Arabische en Hebreeuwse religieuze uitspraken. Verplichte kost voor reggaefans!

melkweg

vrijdag12.04
Nederland, Den Haag - Paard - Muziek
Vaudou Game
Vrijdag 12 April 2019 19:30

Sinds 5 jaar toert Vaudou Game stad en land af met hun opzwepende en hip hop moving voodoo-funk. Van Japan tot Zuid-Afrika, van Zweden tot Canada, overal staan mensen in de rij om deze strak funkende groep in levende lijve te zien. En terecht, met een charismatische frontman als Peter Solo en een retestrakke band erachter draait ieder concert gegarandeerd uit op een heerlijk dansfeest.

paard

vrijdag12.04
Nederland, Zaandam - Podium de Flux - Muziek
The LDE Tribute Band - A Tribute to Lucky Dube
Vrijdag 12 April 2019 21:30

LET OP: Dit concert is verplaatst van 25 januari naar 12 april. Gekochte kaarten blijven geldig.

Het begon in 2013 toen Joey Jermain Martina en Faisal Bass elkaar ontmoetten. Later gingen zij met Ige Arc En Ciel op tour, waar de basis van The Lucky Dube Experience Band werd gelegd. Joey werd in het begin van 2018 benaderd door de manager van Lucky Dube's originele band om met hen te touren als ze naar Europa komen. Voor hen was dit hét moment om de liefde voor Lucky Dube te doen heropleven. De band is een familie die de liefde voor Lucky Dube's muziek deelt, en voor velen van hen is Lucky de reden dat zij zelf muziek bespelen. The Lucky Dube Experience Band wil zijn muziek eren en de krachtige boodschappen die hij de wereld achterliet verspreiden.
De band bestaat uit: Lead Vocals: Fabian Fare; Backing vocals: Shirly Spoor & Marisse Barboza Varela Drums: Ige Arc en Siel; Percussie: Bjorn a.k.a Binghi Nyah; Bass: Faisal Bass; Gitaar: Shiker; Keys: M.O.K; Keys: Joey Jermain Martina

podiumdeflux

van ma11.03
t/m zo28.04
Nederland, - Nederland - Muziek
Muziekvoorstelling De Uitdaging 2019 - Jeroen Zijlstra + Ntjam Rosie

Begeleid door Thijs Borsten en zijn band maken twee zangers uit verschillende muzikale werelden kennis met elkaar en elkaars repertoires. Beide gasten vertellen aan de hand van foto’s en filmpjes iets over hun leven en waarom ze in de muziek terecht zijn gekomen. Ze zingen een liedje uit hun diepste herinnering en samen liedjes uit elkaars repertoire. Samen voeren ze een speciale versie van een bekend Nederlands nummer uit. Jeroen Zijlstra maakte als trompettist deel uit van de succesvolle formatie "5 Slag 1 Wijd" van Vera Vingerhoeds. Daarnaast was hij actief in merengue-orkest "Hasta Domingo", het "Herbie White Orchestra" en de "Boventoon". Ntjam Rosie is jazzzangeres. Ze woonde tot haar negende in Kameroen. Daarma emigreerde ze naar Nederland. Ze studeerde cum laude af aan de kunstvak hogeschool Codarts.  In 2011 speelde ze op het North Sea Jazz Festival. Ze werkte onder andere samen met Eric Vloeimans en Ronald Snijders. Tussen 2013 en 2017 bracht ze nog drie albums uit, de laatste getiteld Breaking Cycles. Borsten maakt muziektheatervoorstellingen en verzamelt daarvoor al jaren bijzondere artiesten met unieke stemmen en bijzondere verhalen.

thijsborsten  speellijst