Donderdag 11 Mei 2023

donderdag11.05
Nederland, Amsterdam - Melkweg - Muziek
Van Pletzen
Donderdag 11 Mei 2023 19:30

Van Pletzen is een duo producers genaamd Peach Van Pletzen en Matthieu “Nik Nax” Auriacombe. Ze hebben veel van de grootste hits in Zuid-Afrika mede mogelijk gemaakt en creëren nu hun eigen unieke stroming van feel good dance music met een productionele waarde die zij zelf beschrijven als ‘a kak lekker vibe’. Van Pletzen heeft een solide following opgebouwd die geen genoeg kan krijgen van hun satirische muziekvideo's, vlijmscherpe humor en sociaal commentaar. In oktober releasten ze de nieuwe single van hun gelijknamige album 'Dit is wat dit is', en die smaakt naar meer!

melkweg

donderdag11.05
Nederland, Amsterdam - Paradiso - Muziek
Fave (Nigeria)
Donderdag 11 Mei 2023 22:00

De Nigeriaanse singer-songwriter GodsFavour Chidozie, beter bekend als Fave, begon tegen het einde van 2019 met het maken van muziek. Ze werd vrijwel gelijk een virale internetsensatie in West-Afrika door een reeks aan video’s waarin ze aan het freestylen was en het nummer ‘N.B.U (Nobody But You)’ van 2021. Enkele maanden later bereikte het nummer ‘Baby Riddim’ van haar debuutmixtape ‘Riddim 5’ de eerste positie in negen landen.

moreinfo

van za11.02
t/m zo27.08
, - various locations - Muziek
Entoto Band on tour - Hedendaagse versie van Ethiopische 60’s & 70’s funk!

Entoto Band brengt een hedendaagse interpretatie van Ethiopische funk van de ’60s. Bulderende saxofoons, soulvolle zang en groovende ritmes smelten samen in een energieke performance, terwijl  het publiek zich waant op de dansvloer van swingend Addis Ababa! Entoto is: Helen Mengestu – vocals; Million Tewelde – saxophone / aerophone / vocals; Joep Pelt – guitar; Elvis Sergo – Hammond organ / synthesizers; DJ de Koning – percussion; Randell Sambo – drums

entotoband speellijst