Zaterdag 10 Juni 2023

zaterdag10.06
Nederland, Amsterdam - Bimhuis - Muziek
Ntjam Rosie & Smandem: Elle (Reworked)
Zaterdag 10 Juni 2023 20:30

De Nederlands-Kameroense jazz-zangeres Ntjam Rosie maakt een eigentijdse mix van pop, jazz en soul met invloeden van Afrikaanse muziek. Ze brengt update van haar doorbraakalbum met jonge Amsterdamse band. In onze nieuwe serie DATSKAT mixen we jazz, hiphop en (neo)soul en geven een podium aan de gevestigde én nieuwe generatie artiesten die dit geluid vertegenwoordigen. Met deze editie de nieuwe samenwerking tussen zangeres Ntjam Rosie en de band SMANDEM. Ntjam Rosie’s tweede album ELLE opende vele deuren voor haar. Met haar eigenzinnige visie op jazz en soul vierde de zangeres veel succes in het afgelopen decennium. Hierdoor kon ze samenwerken met het Metropole Orkest, Sinfonia Rotterdam, Nederlands Blazers Ensemble en veel grote namen uit de Nederlandse jazz. Nu kijkt ze met frisse blik terug op ELLE samen met SMANDEM., de jonge Amsterdamse band die internationaal aan de weg timmert.

meer info

zaterdag10.06
Nederland, Utrecht - Tivoli Vredenburg - Muziek
AmapianoNL - A night filled with Amapiano sounds from the motherlands and diaspora
Zaterdag 10 Juni 2023 23:01

Amapiano NL is het grootste Amapiano feest van NL. Na edities in oa Amsterdam en Brussel strijkt het feest neer in onze Pandora. Amapiano is de term die wordt gebruikt om Zuid-Afrika's snelst groeiende electronic music movement te beschrijven. Amapiano, dat in 2016 ontstond is een medley van deep house, jazz, kwaito en loungemuziek. De naam is afgeleid van het Zulu meervoud lidwoord "ama" en het Engelse zelfstandig naamwoord "piano." In 2022 breidt Amapiano zijn bereik uit buiten Zuid-Afrika en bereikt het de hitlijsten in landen over de hele wereld.

meer-info

van za11.02
t/m zo27.08
, - various locations - Muziek
Entoto Band on tour - Hedendaagse versie van Ethiopische 60’s & 70’s funk!

Entoto Band brengt een hedendaagse interpretatie van Ethiopische funk van de ’60s. Bulderende saxofoons, soulvolle zang en groovende ritmes smelten samen in een energieke performance, terwijl  het publiek zich waant op de dansvloer van swingend Addis Ababa! Entoto is: Helen Mengestu – vocals; Million Tewelde – saxophone / aerophone / vocals; Joep Pelt – guitar; Elvis Sergo – Hammond organ / synthesizers; DJ de Koning – percussion; Randell Sambo – drums

entotoband speellijst