Vrijdag 02 Juni 2023

van vr02.06
t/m za03.06
Nederland, - Nederland - Muziek
Peter Somuah Group (Ghana)
Vrijdag 02 Juni 2023 20:30
t/m Zaterdag 03 Juni 2023

De Rotterdamse trompettist Peter Somuah geeft met zijn Peter Somuah Group een concert in Tolhuistuin. Somuah groeide op met de muziek van Miles Davis en Roy Hargrove. Dit hoor je duidelijk terug in zijn unieke en vernieuwende geluid; Somuah valt op door de warme en melancholische klank van zijn trompet. In zijn composities verkent hij de grenzen tussen jazz, funk en traditionele Ghanese muziek, gemixt met een heel klein vleugje elektronica. Dit bleef zowel nationaal als internationaal niet onopgemerkt: in 2021 won Somuah de Erasmus Jazzprijs voor jong jazztalent en in 2022 won hij de prestigieuze Edison Jazzprijs met zijn debuutalbum ‘Outer Space’ . Ook gaf hij optredens op het Super-Sonic Jazz Festival en het North Sea Jazz Festival in 2022 en was hij te zien op showcasefestival Eurosonic Noorderslag in 2023. In LantarenVenster (Rotterdam) is de presentatie van zijn nieuwe album Letter to the Universe. Als speciale gast zal daar zangeres Latanya Alberto optreden. Ook een optreden in de Tolhuistuin (Amsterdam)

lantarenvenster tolhuistuin

vrijdag02.06
Nederland, Amsterdam - Melkweg - Muziek
Mama Africa
Vrijdag 02 Juni 2023 23:30

Mama Africa is terug, en deze keer ook bij ons in de Melkweg!  Mama Africa is een dansfeest voor iedereen die een band heeft met Afrika. Tijdens deze speciale editie serveren we je een mix van de beste Afrobeats. Azonto, Kuduro, Coupé Décalé, Ndombolo & meer Afrikaanse vibes!

melkweg

van za11.02
t/m zo27.08
, - various locations - Muziek
Entoto Band on tour - Hedendaagse versie van Ethiopische 60’s & 70’s funk!

Entoto Band brengt een hedendaagse interpretatie van Ethiopische funk van de ’60s. Bulderende saxofoons, soulvolle zang en groovende ritmes smelten samen in een energieke performance, terwijl  het publiek zich waant op de dansvloer van swingend Addis Ababa! Entoto is: Helen Mengestu – vocals; Million Tewelde – saxophone / aerophone / vocals; Joep Pelt – guitar; Elvis Sergo – Hammond organ / synthesizers; DJ de Koning – percussion; Randell Sambo – drums

entotoband speellijst