Woensdag 06 September 2023

woensdag06.09
Nederland, Wageningen - Auditorium Wageningen - Lezing en debat
Fruggies for all - Evaluation of an integrated nutrition-sensitive project targeted to increase fruit and vegetable consumption in urban Vietnam and Nigeria
Woensdag 06 September 2023 16:00 - 17:30

Promovendus: G (Giulia) Pastori MSc. Promotor: dr.ir. ID (Inge) Brouwer. Copromotor: dr.ir. EF (Elise) Talsma & prof.dr.ir. EJM (Edith) Feskens. We know that fruits and vegetables are important components of healthy diets, but why then global fruit and vegetable consumption is quite low and especially in low- and middle-income countries? Nutrition-sensitive interventions that target different causes of low consumption at the consumer and supply side of the food system have the potential to promote fruit and vegetable consumption in low-income populations. Investigating two urban contexts of Hanoi, Vietnam, and Ibadan, Nigeria, we demonstrated that implementing a variety of interventions that were co-created with the respondents and that tackled affordability, accessibility, and acceptability at the same time, can increase fruit and vegetable consumption. This is because several are the determinants of consumption, that vary across contexts and requires close monitoring and evaluation. An integrated nutrition-sensitive approach is relevant to address the problem in its complexity and can be scaled up to improve fruit and vegetable consumption in low- and middle-income countries.

meer-info

woensdag06.09
Nederland, Wageningen - Auditorium Wageningen - Lezing en debat
Promotie: Hoe landbouw in het zuiden van Mali wordt beïnvloed door risico’s
Woensdag 06 September 2023 16:00 - 17:30

Promovendus: EK (Eva) Huet. Promotor: prof.dr. KE (Ken) Giller & prof.dr.ir. KKE (Katrien) Descheemaeker. Externe copromotor: dr. Myriam Adam. Organisatie: Wageningen University, Leerstoelgroep Plantaardige productiesystemen. Samenvatting: Boeren in Koutiala, in het zuiden van Mali, worden geconfronteerd met risico's voor voedselproductie en inkomen. Vaak worstelen boeren in zulke omstandigheden om zelfvoorzienend te zijn op het gebied van voedsel of om aan armoede te ontsnappen. Deze thesis had als doel inzicht te krijgen in de strategieën van boeren om het hoofd te bieden aan een risicovolle landbouwomgeving. Een parallelle doelstelling was te analyseren welke duurzame landbouwopties de productiviteit zouden kunnen verhogen en/of risico's zouden kunnen verminderen. Het handhaven van diversiteit en flexibiliteit van beheerstrategieën droeg bij aan het aanpassingsvermogen en de veerkracht van boeren om met risico’s om te gaan.

meer-info

van vr01.09
t/m wo06.09
Nederland, - Nederland - Muziek
Richard Bona & Metropole Orkest - Charismatische bassist en zanger uit Kameroen

De Kameroense topbassist en zanger Richard Bona brengt samen met het Metropole Orkest de beste nummers uit zijn repertoire in nieuwe orkestrale uitvoeringen en een aantal speciaal voor dit project geschreven nieuwe stukken. Bona is een van Afrika's meest veelzijdige muzikanten. Hij staat te boek als zanger en bassist, maar geef hem een willekeurig ander instrument in handen en hij zal het kunnen bespelen. Als klein jongetje in Kameroen viel zijn muzikaliteit al op en op zijn dertiende debuteerde hij in een Franse jazzclub. Eenmaal volwassen verhuisde hij naar Europa en later naar New York, waar hij een vaste waarde in de jazzscene werd, spelend met Branford Marsalis, Joe Zaniwul en Pat Metheny. Dirigent: Vince Mendoza. In Amsterdam, Groningen. Valkenburg, Den Haag, Utrecht en Eindhoven.

muziekgebouwaanhetij deoosterpoort   openluchttheatervalkenburg  amare tivolivredenburg muziekgebouweindhoven

van za12.08
t/m za25.11
Nederland, - Nederland - Muziek
Ntjam Rosie & Smandem

Ntjam Rosie had haar grote doorbraak in 2010 met het album Elle. Sindsdien geldt ze als een van de meest aansprekende Nederlandse zangeressen op het snijvlak van neo-soul, pop en jazz. Voor haar nieuwe plaat sloeg ze de handen ineen met SMANDEM., de jonge groep die recent doorbrak met een onweerstaanbare mix van jazz, hiphop, funk en rock. Samen hebben ze de nummers op Ntjam Rosies klassieker van een heel nieuwe muzikale dimensie voorzien op Elle-reworked. De in Kameroen geboren Ntjam Rosie werkte met de meest uiteenlopende muzikanten samen; van Martin Fondse, Eric Vloeimans en Reinier Baas tot Artvark Saxophone Quartet en het Metropole Orkest. Met haar soulvolle stem en heerlijke timing slaat ze met groot gemak bruggen tussen uiteenlopende muziekstijlen. Dat ze voor haar nieuwe album SMANDEM. benaderde, lijkt dan ook een logische keuze. De groep combineert jazz met funk, fusion en hiphop en doet dat volgend een eigen filosofie. SMANDEM. De bandnaam is afgeleid uit het Engelse ‘Man Dem’, een straattaaluitdrukking wat losjes vertaald staat voor ‘een groep vrienden’.

meer-info