Zaterdag 30 Maart 2024

zaterdag30.03
Nederland, Amsterdam - Melkweg - Muziek
Tyla
Zaterdag 30 Maart 2024 19:00

De Zuid-Afrikaanse Tyla behaalde succes met haar debuutsingle 'Getting Late' die ze in 2021 samen met Kooldrink uitbracht. Ze begon haar carrière met het uploaden van covers op YouTube en uiteindelijk ook op TikTok. Op TikTok creëerde ze een massieve following en werd ze benaderd door platenlabels Flourish and Multiply (FAX) en Epic Records. De megahit 'Water' volgde. Via haar muziek en dans vertegenwoordigt ze Zuid-Afrika met trots, en ze ziet andere Afrikaanse en Caribische artiesten zoals Rihanna als grote voorbeelden. Ze combineert de Zuid-Afrikaanse house variant amapiano met R&B en pop, wat ze zelf 'popiano' noemt.

Kijk hier voor meer informatie.

zaterdag30.03
Nederland, Utrecht - Ekko, Poppodium - Muziek
Mo & Kush Band - Omar Ka & Fula Band
Zaterdag 30 Maart 2024 20:00

Onder de noemer African Grooves presenteren we de samenkomst van Mo & Kush Band, een Soedanese act die al eerder in EKKO stond en op Le Guess Who? te zien was, en Omar Ka & Fula Band, een Rotterdamse mix van Afrikaanse ritmes en energieke funkyness.

Kijk hier voor meer informatie.

zaterdag30.03
Nederland, Tilburg - 013 - Muziek
AFRO GASM
Zaterdag 30 Maart 2024 23:00

Afro Gasm is meer dan een feest; het is een viering van cultuur, diversiteit en vakantievreugde. Of je nu een doorgewinterde liefhebber van Afrikaanse muziek bent of een nieuwkomer! Afro Gasm brengt een mix van muziekgenres zoals afrobeats, amapiano en dancehall onmisbare ingrediënten zijn. Dat niet alleen, ook zal onze locatie worden omgetoverd in een tropisch paradijs, versierd met glinsterende lichtjes en exotische decoraties.

Kijk hier voor meer informatie.

zaterdag30.03
Nederland, Amsterdam - Paradiso Noord - Muziek
Ziongate
Zaterdag 30 Maart 2024 23:00

Ziongate is a new futuristic club night guided by electronic riddims from the motherland. In a world where people are overexposed to media, politics, and social pressure, Ziongate creates an alternative future.

Check here for more information.