Zaterdag 30 Maart 2024

zaterdag30.03
Nederland, Amsterdam - Melkweg - Muziek
Tyla
Zaterdag 30 Maart 2024 19:00

De Zuid-Afrikaanse Tyla behaalde succes met haar debuutsingle 'Getting Late' die ze in 2021 samen met Kooldrink uitbracht. Ze begon haar carrière met het uploaden van covers op YouTube en uiteindelijk ook op TikTok. Op TikTok creëerde ze een massieve following en werd ze benaderd door platenlabels Flourish and Multiply (FAX) en Epic Records. De megahit 'Water' volgde. Via haar muziek en dans vertegenwoordigt ze Zuid-Afrika met trots, en ze ziet andere Afrikaanse en Caribische artiesten zoals Rihanna als grote voorbeelden. Ze combineert de Zuid-Afrikaanse house variant amapiano met R&B en pop, wat ze zelf 'popiano' noemt.

Kijk hier voor meer informatie.

zaterdag30.03
Nederland, Utrecht - Ekko, Poppodium - Muziek
Mo & Kush Band - Omar Ka & Fula Band
Zaterdag 30 Maart 2024 20:00

Onder de noemer African Grooves presenteren we de samenkomst van Mo & Kush Band, een Soedanese act die al eerder in EKKO stond en op Le Guess Who? te zien was, en Omar Ka & Fula Band, een Rotterdamse mix van Afrikaanse ritmes en energieke funkyness.

Kijk hier voor meer informatie.

zaterdag30.03
Nederland, Tilburg - 013 - Muziek
AFRO GASM
Zaterdag 30 Maart 2024 23:00

Afro Gasm is meer dan een feest; het is een viering van cultuur, diversiteit en vakantievreugde. Of je nu een doorgewinterde liefhebber van Afrikaanse muziek bent of een nieuwkomer! Afro Gasm brengt een mix van muziekgenres zoals afrobeats, amapiano en dancehall onmisbare ingrediënten zijn. Dat niet alleen, ook zal onze locatie worden omgetoverd in een tropisch paradijs, versierd met glinsterende lichtjes en exotische decoraties.

Kijk hier voor meer informatie.

zaterdag30.03
Nederland, Amsterdam - Paradiso Noord - Muziek
Ziongate
Zaterdag 30 Maart 2024 23:00

Ziongate is a new futuristic club night guided by electronic riddims from the motherland. In a world where people are overexposed to media, politics, and social pressure, Ziongate creates an alternative future.

Check here for more information.

van za31.12
t/m do31.10
Nederland, Leiden - Wereldmuseum Leiden - Tentoonstelling
In schitterend licht

Met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft Wereldmuseum Leiden een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van kunst uit Afrika en de diaspora. Laat je meevoeren in de verschillende leefwerelden van kunstenaars en de manier waarop zij beïnvloed worden door het verleden in het heden. Gastcurator Azu Nwagbogu stelde de tentoonstelling samen door topstukken uit de collectie van het museum aan te vullen met werk van hedendaagse kunstenaars en probeert daarmee antwoorden te geven op de meest urgente vragen van onze tijd.

Kijk hier voor meer informatie.

van zo26.11
t/m ma20.05
Nederland, Veendam - Veenkoloniaal Museum - Tentoonstelling
2 Spraak

Afrika ontdekken in textiel. In samenwerking met Odilia Okonga zet 2 Spraak het huidige Afrika centraal op het gebied van mode en cultuur. De tentoonstelling verbindt dit continent op een positieve wijze met mensen uit onze regio die zich laten inspireren door Afrika.

Kijk hier voor meer informatie.

van za02.03
t/m zo25.08
Nederland, Rotterdam - Wereldmuseum Rotterdam - Tentoonstelling
A World in Common

Tate Modern exhibition ‘A World in Common’, with the works of Tami Mneyele fellows Mbi-even Efforbi Em'kal Eyongakpa IV, Samson Kambalu and Santu Mofokeng, will be now shown at Wereldmuseum Rotterdam!

The exhibition will be opened on 2 March, during the Museumnacht010. A World in Common explores the dynamic landscape of photography on the African continent today. 22 artists of different generations and from different regions come together. They explore how photography and film enables them to explore the legacy of the past and imagine a shared future full of possibilities. A World in Common is curated by Osei Bonsu, British-Ghanese writer and curator of International Art at Tate Modern, where he is responsible for developing the museum's collection and broadening the representation of artists from Africa and the African diaspora.

Check here for more information.

van wo06.03
t/m do04.04
Nederland, Amsterdam - The Black Archives (tijdelijke locatie) - Tentoonstelling
Dynamics of the Diaspora: Exploring Ghanaian Migration & Emancipation

De nieuwe (tijdelijke) locatie van TBA biedt ook ruimte voor pop-up exposities. Van 6 maart t/m 4 april is de pop-up expositie 'Dynamics of the Diaspora: Exploring Ghanaian Migration & Emancipation’. Er is een groeiende Ghanese gemeenschap in Amsterdam en Nederland. De geschiedenis en aanwezigheid van de Ghanese gemeenschap krijgen niet veel aandacht in Nederlandse culturele instellingen, media en archieven. Wat zijn de verborgen geschiedenissen van de Ghanese migratie? In deze pop-up tentoonstelling verkennen we de Ghanese diaspora cultuur en geschiedenis in Nederland, aan de hand van uniek archiefmateriaal en kunst van Kenneth Aidoo, Gabriela Akyea en Marcel van den Berg. bezoekers worden uitgenodigd om verhalen, foto's, documenten en gedachten te delen om het archief te verrijken.